Reklama

Reklama

Most

  • USA The Bridge
všechny plakáty

Obsahy(1)

Krátký film o několika lidských příbězích. Zdánlivě odloučené příběhy a s nimi lidé navzájem si cizí postupně utvářejí celek velmi odvážně vyjádřené otázky subjektivního zla (tj., jestli je správné, že se nám osobně stává něco špatného a jestli je možné, aby toto špatné někomu pomohlo...). Centrální je dilema otce, pracujícího na zvedacím mostu, jestli má obětovat vlastního syna nebo nechat zemřít lidi ve vlaku... (FandaKam)

(více)

Recenze (64)

uzzi 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra, dobří herci a celkově slušně odvedená práce. Hlavně u Vladimíra Javorského, je velkou škodou, že takových dobrých rolí nemá více - dozrál do věku kdy je pro role roztěkaných tragédů maximálně ideální (fůj hnusná věta). Most je prostě nadprůměrná záležitost, příběh s hořkým koncem a lehce sladkou tečkou. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se o nejzajímavějších českých projektech většinou dozvím se zpožděním, i když tohle není úplně české. Neskutečná atmosféra, nesmírně krutý příběh, ale byly tam věci, které mi nepasovaly, a nemyslím si, že by to bylo kvůli nepochopení. Přišlo mi to takové naivní. I tak dávám 4*, za to, co jsem u Mostu cítila a nějakou dobu to v mé hlavě ještě zůstane. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, opravdu. A vyústění ústředního dilematu je taky srdcervoucí. Nicméně si nemyslím, že je šťastný nápad tenhle kraťas zneužívat pro potřeby zasrané církve, protože když je člověk svině, tak si může věřit čemu chce a obhájit si co chce, kdežto když je člověk dobrý z podstaty, tak na to nepotřebuje žádnou vymyšlenou modlu. 90% ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Alegorie nealegorie, tenhle krátký film na mě zapůsobil přes všechny nedostatky typu podivných anachronismů a ještě podivnějšího závěru prostě proto, že nad tématem oběti přemýšlím jako matka malých dětí docela hodně. Myslím na Sophiinu volbu, na film Musíme si pomáhat, který na mě taky velmi zapůsobil a na období minulého totalitního režimu, který naše české myšlení chtě nechtě dosti poznamenal. Nikdy jsem nebyla postavena před volbu oběti vlastních dětí, a to dokonce ani v podobě, v jaké před ni byli za minulého režimu postaveni moji rodiče. Co je důležitější, prospěch mých dětí, nebo nějaké principy? Někteří lidé by to rádi viděli černobíle, já to černobíle nevidím. Někteří by kamenovali ty, co jim jde víc o blaho svých dětí než o blaho ostatních, cizích... prý společnosti. Nezlobte se na mě, mně je jedno, kam se řítí vlak, když jsou ohroženy moje děti. A jen tiše doufám, že před takovou volbu nikdy nebudu postavena. ()

camper 

všechny recenze uživatele

Co se týče námětu, tedy rozhodnutí se mezi životem syna nebo lidmi ve vlaku super, abych se přiznal, snažil jsem se vžít do role Vladimíra Javorského (snad to byla jeho role). Ne, nevěděl jsem jak bych se rozhodl, asi bych tak dlouho přemýšlel, až bych nechal zahynout lidi. Ale neseděly mi v tom ty parní lokomotivy a vedle toho mobily a zaparkované fabie. Toto bylo podle mého gusta malinko nedotažené, ale jinak myslím, že film svůj záměr u mě splnil. ()

Zajímavosti (3)

  • Zvedací most se nachází na řece Odra v Polsku, na železničním spojení Štětín - Podjuchy. (Haniczka)
  • Ladislav Ondřej absolvoval roční kaskadérský trénink (pád do mostní konstrukce při natáčení filmu Most dělal sám). (ČSFD)

Reklama

Reklama