foto

William Zabka

  • nar. 20.10.1965 (53 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

William Zabka je americký herec, scénárista, režisér a producent. Narodil se 20. října 1965 v New Yorku Stanleymu a Nancy Zabkovým. Má sestru Judy a bratra Guye. Přestože žije v USA, hovoří coby Čechoameričan plynně česky, což zúročil při psaní scénáře krátkého filmu Most z roku 2003, který také sám produkoval. Díky Mostu byl v roce 2004 nominován na Oscara.

Mezi jeho nejslavnější role patří záporák Johnny Lawrence z filmu Karate Kid (1984). Tento film v něm probudil zájem o bojová umění a později získal černý pásek v Tang Soo Do. Zahrál si rovněž v několika seriálech, jako například The Equalizer (1985 −1989) či Agentura Jasno (2014). Objevil se také v posledních dvou sériích populárního seriálu Jak jsem poznal vaši matku, ve kterém si zahrál sám sebe.

David "Dejvi21" Paták

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Man in the Silo
2015 The Dog Who Saved Summer
2014 Jak roste naděje
2011 Kříž
2010 To byl zítra flám
2007 Cake: A Wedding Story
Chechták
Starting from Scratch
2004 Pokoj vášně
2002 Dark Descent
Hurikán
Mach 2
Nanosonda
Python 2
Stíhačková rally
2001 Peklo ve městě
Projekt Falcon
Taurus (TV film)
2000 Dokonalost mysli
Python (TV film)
1999 Interceptors
1997 High Voltage
1996 Vládce času (TV film)
1995 Shootfighter 2: Msta
Vnitřní síla
1994 Unlawful Passage
1992 Smrtelný sport
1991 For Parents Only
1988 Tygří pohádka
1986 Dreams of Gold: The Mel Fisher Story (TV film)
Karate Kid 2
Zpátky do školy
1985 Bláznivá dovolená v Evropě
Just One of the Guys
1984 Contract for Life: The S.A.D.D. Story (TV film)
Karate Kid

TV seriály

2019 Cobra Kai (TV seriál)
No Mercy (S02E10)
Pulpo (S02E09)
Glory of Love (S02E08)
další epizody (10)
2018 Cobra Kai (TV seriál)
Mercy (S01E10)
Different but Same (S01E09)
Molting (S01E08)
další epizody (10)
2015 To Appomattox (TV seriál)
2014 Agentura Jasno (TV seriál)
A Nightmare on State Street (S08E09)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
U oltáře (S09E22)
Gary Blauman (S09E21)
Tajemství (S09E20)
2013 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Máma s tátou (S09E10)
Partička pokeru (S09E05)
Bez Kodexu (S09E04)
další epizody (4)
1985 The Equalizer (TV seriál)

Dokumentární

2017 John G. Avildsen: King of the Underdogs

Scenáristická filmografie

Filmy

2003 Most

Producentská filmografie

Filmy

2003 Most
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace