Reklama

Reklama

Pavilon žen

  • Čína Ting yuan li de nu ren (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Historický velkofilm z Číny roku 1938 vypráví na pozadí válečného konfliktu s Japonskem milostný příběh paní Wu, ženy čínského aristokrata a Američana Andreho. Jejich vzájemná přitažlivost při prvním i dalších setkání znamenala nevyhnutelné narušení starodávných čínských tradic. Madam Wu se zoufale snaží osvobodit od sexuálních závazků ke svému muži a věnuje mu konkubínu Chiuming. Její syn ke své druhé matce vzplane nespoutanou vášní, zatímco paní Wu je stále více přitahována vědomostmi a inteligencí Andreho. Podle bestselleru Pearl S. Buckové z roku 1946 je PAVILON ŽEN dramatickým příběhem o čínských tradicích a zakázané lásce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Premisa je určitým příslibem potenciálně výživného dramatu, ale nenechte se zmást. Pavilon žen je poměrně pitomá a dost nezáživná romanťárna, v níž je každé myslitelné klišé vyždímáno až na dřeň tím nejbezinvenčnějším možným způsobem a postavy se pohybují někde na rozmezí papírem šustícího stereotypu a karikatury. Trochu jsem se bála, že v závěru uvidím nad loukou poletovat dva motýlky v odkazu na Butterfly Lovers. Tenhle film mi vzal necelé dvě hodiny života a utvrdil mě ve dvou věcech: ano, Willem Dafoe je k sežrání za všech okolností a (MINOR SPOILER WARNING) - ano - v uniformě Čínské dělnicko-rolnické rudé armády vypadá i sexy kluk jako John Cho naprosto nemožně. ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem daleko více. Začátek byl slibný, ty rozdíly asijské a americké mentality byly zajímavé, zbytek byl kýčovitý a sladkobolný. Zejména ta milostná scéna, kterou započal déšť, jež je vděčným tématem pro filmové tvůrce. To byla hrůza, stejně jako stupidní konec. Ani vynikající Willem Dafoe nedokázal přidat filmu na alespoň průměrné kvalitě. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý končí japonským vpádom do Číny je dramatickým príbehom o čínskych tradíciách a zakázanej láske. V roku 1937 Japonsko podniklo rozsiahlu inváziu do Číny, čo prinútilo obe znepriatelené strany Kuomintanga a komunistov aby sa stali nedobrovoľnými spojencami. Aj tak to nepomohlo a lepšie vybavené japonské vojská zaútočili na čínske mestá, vrátane Tiencinu, Pekingu, Šanghaja. Japonci zmasakrovali v Nankingu vyše 200 000 Číňanov a aj napriek veľkému čínskemu odporu ovládli väčšinu východnej Číny. Medzičasom Mao Ce-tungovi komunisti ešte vždy ovládali veľkú časť severozápadnej Číny. Keď sa Japonci roku 1938 pokúsili postúpiť na západ zastavila ich sovietska armáda. Čínsko- japonská vojna trvala do roku 1945, keď sa Japonsko na konci 2. svetovej vojny vzdalo ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

I když je Dafoe spíš můj oblíbený herec, ani za něj si tu hvězdičku nevyslouží. Film je strašně nudný, prvoplánový, všechny postavy jsou nesympatické, a má to příšerný scénář a hudbu. Nějak už od začátku je tam naprosto jasné co se komu stane, a jak to dopadne. Navíc na to, jak se tam pořád mluví o tragických koncích, tady ten konec není tragický, ale spíš takový nadšeně optimistický, že? ()

GlamourCat 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku za zajímavě koukatelného Willema Dafoea a taky za to, že se film obešel bez nahotin. Nicméně, Willemova postava úžasného amerického kněze, který všechno na světě dokázal, byla dost trapná a pak mi vadil "válečný" konec, kdy za ně všechno vyřešili Japonci a bylo, postavy celý film vlastně nemuseli řešit téměř nic a všechno se vyjasnilo jakoby "náhodou"... Byl tam náběh na zajímavý film, ale skončilo to jako propaganda, bez jediné sympatické postavy a nakonec ještě ta "idylka" s Vírou, Pokorou, Milostí, Dobrotou a šťastným komoušským synáčkem... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama