Reklama

Reklama

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora


Šum křídel (E08)

(epizoda)
  • USA The Murmuring

VOD (1)

Obsahy(1)

Ornitologové Nancy a Edgar po tragické ztrátě odjedou do domu na odlehlém místě studovat ptáky. Minulost téhle budovy ale skrývá velkou bolest a hrůzu. (Netflix)

Recenze (52)

Draconian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezká povídka. Komorní, psychologická, smutná a citlivá. A nechyběly jí ani dobře zpracované hororové motivy. Skvělé byly herecké výkony a líbila se mi rovněž kamera. Přesto se nedá říci, že jde o totální pecku. Některé motivy nebyly úplně dopracované a navíc nelze ignorovat hodně klišé. Nicméně hodně solidní pokoukání. 75% ()

StefeMakovec 

všechny recenze uživatele

Poslední povídka ze sbírky Kabinetu kuriozit  pro mě byla velkým zklamáním. Čekal jsem nějakou mystiku a ne hodinu dlouhé nudné vyobrazení periody ženy, která je tak strašně přecitlivělá že ji každou chvíli zajímá něco jiného a dokáže uronit i nějakou tu slzu po tom co jí malé dítě řekne že je mu zima, ale když přijde řada na pomyšlení na její mrtvé dítě je k takové myšlence naprosto netečná. Když se jí manžel konečně otevře ohledně jeho pocitů ze smrti jejich dítěte a řekne co ho trápí, snaží se být strašně drsná a ještě ho zkritizuje že si to moc bere. Zakončením je pochopitelně pominutí účinků silné menstruace a přijitím hlavní hrdinky na jiné myšlenky. Příběh nijak nezačal ani nijak neskončil, celý seriál mohly seknout už u sedmého dílu. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě druhý nejslabší díl celé série. Příběh je k uzoufání nudný a rozvleklý, atmosféra nefunguje a místo tísnivosti nebo strachu vzbuzuje prostý nezájem, občas oživený pěkným pohledem na barevně výborně sladěné kostýmy, chladnou, krásnou přímořskou přírodu a hejna ptactva. Podobně, jako minulá epizoda přinesla bizár, psychedeliku a originální vzrušující vizuál, přináší tato klid, krásnou scenérii a ticho přerušované prakticky pouze zvuky přírody.. ale chybí jí totéž, co té předchozí a sice příběh. Ze stejné příčiny dávám této jinak diametrálně odlišné epizodě stejné hodnocení. A je to škoda, jelikož s jinou zápletkou a více prvky hororu by mohlo jít o velice dobrý divácký zážitek. 1/5 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, proč zrovna tento příběh měl být závěrem celé minisérie. Ač hororový element příběhu je velmi ohraný a sám o sobě by nestačil, osmá část funguje velmi dobře v civilní rovině nejednorozměrných postav zahraných skvěle vybranými představiteli. Je to víc temné vztahové drama než horor (a někteří zdejší uživatelé to nemůžou skousnout - z pár komentářů u této epizody je mi vyloženě na blití), nicméně jako konec celé antologie je to velmi podnětné, funkční a s velmi lidským poselstvím nakonec. ()

Raz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo tak špatný že nevím jestli má se cenu rozepisovat Big up tam dávám snad jen Andrew Lincolnovi protože ho mám díky Walking dead rád. Jinak slátanina se slabým duchařským příběhem s nesympatickou druhou postavou i když ta asi měla být nesympatická aby se ukázalo že je to vlastně jen oběť nějaký tragédie a já se posléze do ní asi měl zamilovat jim. Ale asi pořád lepší než ten vytetovaný paskvil minule 3/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno