Reklama

Reklama

Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu

  • Francie Miraculous - Le film (více)
Trailer 2

Celovečerní film Kouzelná Beruška a Černý kocour ukáže zrození superhrdinů, kteří brání Paříž před zlem a kteří si v pěti sériích stejnojmenného seriálu získali srdce milionů diváků a fanoušků po celém světě. Nesmělou holku Marinnette, která se rozkoukává v nové škole, vyberou síly dobra jako tu pravou osobu, jež by měla mít v držení kouzelný drahokam s mocí proměnit člověka v superhrdinu Červenou Berušku. Během první mise potkává Marinnete v katedrále Notre-Dame druhého vyvoleného hrdinu Černého kocoura. Společně zneškodní oživlé a děsivé gotické sochy. Ani jeden netuší, že jsou spolužáci, a jejich hlavním úkolem bude postavit se do cesty mocnému padouchovi Lyšajovi. Každý sám je jako hrdina super, společně by ale mohli být nepřemožitelní. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (12)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Ladybug & Cat Noir: The Movie" je vo výsledku teda celkom slušný bordel, z ktorého som sa mal miestami dosť problém vyznať. Najlepšie na celom filme sú jednotlivé súboje so zloduchmi, ktoré sú väčšinou zvládnuté veľmi dobre. A aj vysvetlenie toho, kto vlastne jednotlivé postavy sú. Musím uznať, že najzaujímavejšia mi prišla časť, kedy sme sa stretli s postavamy Mime and The Magician. Obaja sú stvárnení skvele, ich schopnosti sú zaujímavé, pôsobili ako slušná výzva a nevadilo by mi vôbec, keby boli skutočným duom, proti ktorému sa musia naši hrdinovia postaviť. Ústredná príbehová línia je však trochu iná a popravde miestami strašne stará s veľkou dávkou klišé, ktorá ma postupne prestávala baviť. Je to opäť príbeh niekoho, kto chce dosiahnuť niečo dobré, no nie najlepšou cestou a navyše mu počas toho utekajú pomedzi prsty dôležité veci. Videli sme to veľakrát a neprináša to nič zásadne nové ani zaujímavé. Navyše romanca medzi Ladybug a Cat Noir nie je podľa mňa najlepšia a ich schopnosti fungovať tímovo tiež trochu krívajú. Na jedno pozretie okey, no nič zásadné tento film pre mňa nepriniesol. Vyzerá fajn, no dokopy je starý a dobre známy. Hodnotenie: C ()

mnaucz 

všechny recenze uživatele

Film mě nezaujal. Myslím, že autoři scénáře si vzali původní scénář páté řady z roku 2015, mrskli ho do filmu a šlus. Zatímco seriál mě do jisté míry koncem zklamal svoji jednoduchostí a složitosti zároveň, mohl jsem na něm vypíchnouti to, že jsem to takhle nečekal a že ten konec se dal jiným směrem. Pravda je, že tento má v plánu pokračovati dále 6. sérii, ale to na věci nic nemění. Tenhle film končí strašně americky a tak, jak to asi všichni čekali a chtěli. Jsou tam prvky, které mi v seriálu chyběly, ale moc jich není. Navíc dáti tomuto filmu formu muzikálu byl fakt blbý nápad. Ty písně možná nebyli zase tak špatné, ale jejich absenci bych skutečně uvítal. Pokud máte rádi původní seriál, počítej s tím, že ten film si z něj bere jen námět. Dá se říci, že to je v podstatě demake toho seriálu. Mě ale moc neoslovil. Navíc grafika pro film je oproti seriálu strašně umělá a celý film mi vadila. ()

Reklama

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

!!! POZOR SPOILERY !!! Pro mě byl tedy film zklamáním. Původně jsem čekala další celovečerák, který doplní a rozvede seriálové dějové linky. Po zhlédnutí traileru jsem pochopila, že ne. Netušila jsem ovšem, že půjde o "výcuc" ze seriálu, který v 105 minutové stopáži zabije všechno to, co máme v seriálu rádi, a ještě to zabalí do muzikálového hávu. (Písničky v českém překladu moc nevynikly a žádná mi nevryla do povědomí natolik, abych měla potřebu si ji broukat. Ostatně hudební motivy těžily z 90 % ze znělky seriálu, ale nebylo to prostě ono...) Pokud někdo seriál neviděl, tak ho film možná zaujme, zbaví ho ale do budoucna mnoha hezkých momentů, pokud se pak rozhodne seriál sledovat. Pominu-li, že předání mirákulí ve snímku proběhlo zcela jinak, že postavy měly trochu jiné obličeje, Marinette zde byla za mnohem nejistější postavu a Adrien nebyl za hlídanou celebritu, vedlejší postavy se ve filmu sice zjeví, ale de facto do děje vůbec nezasahují. Neprobíhalo nic z toho, co ukazuje seriál - že po použití moci mirákulí je třeba hostitele nakrmit a hrdinové se změní do své civilní podoby, že Beruška má štěstíčko a používá na konci "kouzelnou Berušku", kterou vše vrátí do původního stavu, nebo k čemu že vlastně slouží jojo ("Do polepšovny s tebou!") Vše klouže po povrchu a v rychlosti, hrdinové si nakonec odhalí své identity a co víc, odkope se i Lišaj, který je tu vlastně za tu kladnou postavu. Samotný závěr v tom kontextu působí jako pěst na oko a ani zlověstný tón při pohledu na Emily to nezachránil a neznalí budou tápat, proč je to vlastně tak zásadní. Moje dcera to pro tatínka doma shrnula naprosto perfektně, že hlavním hrdinou byl Lišaj. Celý film na mě působil dojmem jako knihy Červeného trpaslíka. Toho tvořili dva autoři, z nichž každý měl jinou představu o svých postavách. A tak pak jeden z nich napsal svoji verzi, v níž je Rimmer za šmejda a ubožáka, a druhý svoji, kde v sobě Arnold Jidáš přece jen najde hrdinství. Takže bych skoro řekla, že jeden z mnoha tvůrců seriálu se rozhodl zveřejnit svoji verzi příběhu. Ta se ale natolik liší od seriálu, že skalní fanoušci z ní budou mít přinejmenším rozpačité pocity. Pro mě bylo největším zážitkem z filmu to, že jsem se na pokladně kina setkala s dalšími fandy, kteří obdivovali moje mirákula a dávali jsme si tipy, kde sehnat cosplay :-). ()

TinaTiber. 

všechny recenze uživatele

Čarovná lienka a Čierny kocúr vo filme (2023) 3/10 No jo... lets go! Podľa úspešného seriálu tu máme týchto dvoch zamilovaných hrdinov vo filme! A ja som za mňa z výsledku trochu sklamaná. Ale najskôr by som rada spomenula, že pre mladšiu generáciu by to mohlo fungovať. Animácia postáv mi niekedy vadila, ale nemôžem povedať, že je to odfláknutá práca. Máme tu dvoch mladých rovesníkov, z ktorých sa stanú zo dňa na deň hrdinovia Paríža, ich životy za zmenia, zaľúbia sa do seba... to sme už videli veľakrát, a veľakrát to vo filmoch fungovalo. No keďže som videla seriál, musím povedať, že mi v tomto filme pár vecí chýbalo. Jednou z tých vecí bola povaha Adriena Agresta, ktorý bol v seriály komplexný a hĺbavý, čo sa vo filme neukázalo. Dôležitou zápletkou bolo to, že svojho otca musel viackrát presviedčať, aby vôbec mohol ísť do školy a nájsť si tam priateľov, čo ako príbeh predtým ako spoznal Marinette Cheng a ostatných spolužiakov bol podľa mňa veľmi dôležitý. Black Noir v tomto filme mi prišiel v množstve scénach arogantný. Ďalšou vecou sú hudobné vstupy postáv, kde jednoducho dúfam, že Gabriela Agresta už nikdy neuvidím spievať. Milujem tú postavu, má v sebe toľko hnevu a smútku a vážne mi tá pieseň k nemu nepasovala. Chápem, že toľko hodín seriálu je veľmi náročné vtesnať do hodinu a pol dlhej stopáže, ale film vynechal podľa mňa dosť dôležitých prvkov, bez ktorých mi príbeh príde trochu umelý a slabší. ()

VeronicaLake 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale pre mňa to bola strašná debilita. Naše dievčatá majú Berušku a Kocoura veľmi rady a keď sa dozvedeli, že budú v kine, pomaly nemohli dospať. Sama som pár dielov videla a aj keď som ich nadšenie úplne nezdieľala, verila som že to nebude taký výmet ako trebárs Mia a ja vo filme. Bohužiaľ,  bolo to horšie. Muzikálové vložky vo filmoch sú pre mňa všeobecne veľké nie a málokedy mi to tam naozaj sadne. Beruška a Kocour sú dovolím si tvrdiť z polovice tvorené práve hudobnými číslami. Na rozdiel od napríklad Ľadového kráľovstva tu ale hudobné čísla nehrajú žiadnu úlohu okrem toho, že sú prachsprostá vata. Takže polovica filmu tupá vata, ok. Druhá vec, neviem, či to bolo sálou ale ten zvuk mi neskutočne pílil uši. No nemyslím si, že za tým bola sála. Pár dní dozadu sme boli na Esá z pralesa v tej istej a u Es ma naopak hudobný doprovod nadchol (nutno ale dodať že Esá nemajú žiadne muzikálové čísla). Celková animácia mi tiež prišla taká, no ako to povedať, mdlá. Na veľké plátno to rozhodne nestačilo. Tak ako tak, asi by som obe veci aj prepáčila, keby ten dej  aspoň trochu za niečo stál. Stál teda. Väčšinou stál a nikam sa neposúval, no. Lebo sa spievalo. A keď sa nespievalo, človek si hovorí tak chce to byť akčnák? Chce to byť príbeh prvej lásky? Chce to byť o prerode Belly Swan na Mary Sue? Nakoniec to nie je nič. NULA. Pol hviezdičky dávam za Mean girl stereotypnú spolužiačku (neviem ako sa volala). Ona jediná mala nejaký ťah na bránu. A pol hviezdičky pridávam za vtip s prdením. (inak keď je vtip s prdením jediná vtipná vec vo filme, asi to nie je úplne dobre).  Sečteno, potrženo Beruška a Kocour film má 3 kratučké akčné scény. Romantická storylinka je viac než tu uveriteľná u tých divne nakrížených zvierat v Esách z pralesa a vraj teda podľa našich deciek to so seriálom nie je dobre prepojené. Nejedná sa o žiadny prequel ale skôr o retcon (nie príliš podarený). Prišlo im to nedotiahnuté a skratkovité. Príbeh lásky teda trošku zaujal tú mladšiu (Adrien je presne jej typ, lol), ale celkovo im to prišlo chaotické. Tak teda fakt nie som schopná uchopiť, kto je cielovka tohto počinu. Ale fanúšičky originálu (vo veku 10 a 6) a ich teta rozhodne nie. Ďalšia záhada pre mňa je tých 69% keď trebárs spomínané Esá majú 65. Ale možno tomu len nerozumiem. A tiež by som namiesto tohto vylievania si srdiečka mala byť rada, že sa dievčatá zľutovali a povedali, že nemusíme ísť na Tlapkovú :D To by ma zabilo. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama