Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Áhój, jsem Oglaf, mám rád víc než jen vřelá objetí, a s těmi hromadami pornoklipů s Annou a Elsou, co se válejí na netu, nemám nic společného. Tato podvratná úvodní věta nemá jiný účel než ukázat, jak se to má s Ledovým Královstvím, Ledovou Královnou a dobrými animovanými filmy. Ale nemějte nějaká podivná očekávání, je to přece jenom Disney, takže kontroverze jsou VYLOUČENÉ. Tedy "přece jenom", vhodnější by bylo říct "především". Ledové Království víc než kterýkoliv disneyovský animák předtím dokazuje, jak lehce oblbnutelnými se stali diváci i takzvaní akademici, protože dějově odfláknutější film snad ještě tohle studio nevyprodukovalo. Ale i když tady nedává nejmenší smysl hlavní dějová linka, zvraty typu Hans, trolující - a pro účely zvýšení koeficientu roztomilosti filmu také trolololující - trolové, nordičtí gayové se saunou (zajímavé, že tohohle si nikdo nevšiml, ale kvůli hlavní písni Let It Go se strhly jakési coming-outové kontroverze:)), a řada dalších věcí je přinejmenším podivná (měl jsem nemocné děti, tak jsem to viděl během jednoho týdne asi desektrát), faktem je, že některé scény dokáží budit patřičné emoce i v otrlém divákovi, že Idina Menzel podala s už zmíněnou Let It Go zaslouženě Oscarový výkon (BTW smysl té předělávky s Demi Lovato opravdu nechápu...), a že po vizuální stránce tradičně nejde asi nic vytknout. Alespoň mám s mnoha rodiči, kteří si navykli odkládat své děti k filmům o princeznách, barbínách, ponících apod., o čem diskutovat;) Ale víc jak hlavně řemeslných 70% téhle přehlídce pro Disneyho zřejmě už standardní scénáristické lenosti rozhodně dát nemůžu. Je smutné, o kolik promyšlenější a originálnější byl předfilm Get A Horse... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak na začátku jsem byl trochu v rozpacích. Na konci jsem věděl, že to bylo dabingem. Některé písničky totiž jaksi postrádaly smysl. Potom jsem si všiml některých podobností s jiným animákem Na vlásku. Zde bylo několik zkopírovaných charakterů postav, či zvířat. Ovšem jakmile přišel na scénu sněhulák, vše se změnilo ve skvělou zábavu a film se otočil o 180 stupňů. Celkově jsem tedy spokojen. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

53. celovečerní Disney Po letech vyhýbání se celému fenoménu Frozen, nakonec musím uznat, že jako Disneyovka je to příjemná podívaná. Hlavní téma je o síle sesterského pouta, což je osvěžující. Obě hlavní hrdinky jsou zajímavě napsané, nový koncept ženských postav, které jsou nezávislé, je celkově príma. Stylizace do andersenovské Skandinávie je také podařená. Jsem zvědavá na nové směřování Myšákova světa. Nové animáky opravdu nemusejí být jen pro holčičky a kluky, ale naopak je výhra, pokud se pobaví celá rodina. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Disneyho stratégia vrátiť sa späť ku koreňom žne značné úspechy a diváci to vedia patrične (d)oceniť. Je cítiť precízny, až puntičkársky prístup tvorcov ku každému pixelu v tomto neskutočne príjemnom animáku. Od výberu hudby, cez grafické spracovanie až po veľmi chytľavý príbeh, všetkému je kladená najvyššia priorita a je to cítiť. Miestami sa možno až príliš tlačí na pílu, občas je humor a dojemnosť príbehu silená, ale to bol len môj chvíľkový pocit počas dvoch-troch scén. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz to tu bolo viac krat spomenute, ze tento film si bude chciet ziskat tu skupinu spokojnych divakov, ktori boli spokojni aj s animakom NA VLASKU / TANGLED (2010) a musim uznat, ze si ma tvorcovia opät ziskali. Je to podobne krasne, humorni su tam tentokrat snehuliak Olaf a sob Sven, takze o zabavu je postarane. Ladova animacia s polarnou ziarou v prevedeni 3D, co viac si mozem priat, len trosku menej piesni a bolo by to na 5 hviezdiciek. __________ (Videl v nemeckom 3D kine 10.12.2013). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Skutečný sob, který byl animátorům předobrazem pro Svena, předvedl velice nečekanou věc, když ho svědilo ucho. Podrbal se zadní nohou, jako by to udělal třeba pes. Sven si tedy tuto dovednost také osvojil. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Ačkoliv věčná zima, která pohltila království Arendelle, pravděpodobně překonává veškeré sněhové rekordy, ve skutečnosti byla největší sněhová nadílka za jediný den, o které máme záznamy, 192 centimetrů v Silver Lake v Coloradu v roce 1921. Předpokládá se, že v odlehlejších oblastech byl tento rekord překonán, ale nebyl přítomen nikdo, kdo by o tom podal zprávu. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama