Reklama

Reklama

D.B. Cooper: Kde je mu konec?

(seriál)
  • USA D.B. Cooper: Where Are You?!
Trailer
USA, 2022, 2 h 52 min (Minutáž: 39–45 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

V roce 1971 se únosce na palubě letadla zmocní balíku peněz a pak za letu vyskočí s padákem. Po pár desítkách let se pořád neví, kdo to tenkrát vlastně byl. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

První díl je skvělý, má švih, nenudí a sexy způsobem vysvětluje, jaká pohodička byla lítat ve vzduchu v 70. letech před nástupem komerčního létání a logicky narůstajícím počtem heistů. Druhý díl je naopak naprostý odpad, natahovaný a věnující se harašení skupiny nesympatických předpojatých idiotů - takyvyšetřovatelů. Odszuju Netflix za to, že něco takového odvysílal a schválil, obtěžovat takhle někdo ve dnešním myšlenkovém kvasu třeba mladou hezkou barevnou holku, má tisíce žalob a hejtrů na krku, ale holt šikanovat starého bílého dědka Rackstrawa s divokou minulostí dnes tematicky nikoho nepobuřuje, no. A oni se ještě tuze diví a pokládají to za dílčí důkaz, když se bývalý kriminálník "kupodivu" nechce o minulosti s idioty bavit, konzultuje s právníkem o 106 a zašívá se někde ve dvoře... Neslušnost, seznacechtivost a především naprostý nedostatek faktických důkazů a nic, co by se nedalo označit za pouhou spekulaci. Udělal jsem si jen rámcovou rešerši případu, ale překvapuje mě, že se nikdo nepozastavuje například nad faktem, že drobná odlišnost barvy nebo odstínu očí je prakticky irelevantní díky snadné možnosti záměny, možnosti aplikace speciálních kontaktních čoček apod. Dále dle závěru FBI člověk s domnělým jménem Dan Cooper nemohl být zkušeným parašutistou či vojákem s paragánským výcvikem, protože si počínal zkratovitě a vyskočil z letadla za šílených podmínek s velmi pravděpodobně nefunkčním padákem. Tedy se potenciálně někde vymáznul a umrzl (někdo jej mohl najít, zahrabat a ponechat si prachy, i když ty se v oběhu taky nikdy nenašly, jenom prapodivně v řece), a největším překvapením je, že se nikdy nenašlo tělo/neexistoval profil konkrétního pohřešovaného... Pokud mu v době činu bylo okolo 45 let, pak nemá smysl nahánět dnešní dědky, kteří byli v té době o dekádu či více mladší a celkově vzato by takový pachatel měl být půl na půl již pod drnem, i kdyby ten heist přežil. Vezmeme-li v potah, že ukradl relativně zanedbatelné množství peněz, nikoho nezabil a dokonce propustil drtivou většinu nic netušících rukojmích, jeví se celý případ jako totální mrhání prostředky emerických daňových poplatníků... Holt to chtěli asi uzavřít just for the sake of it. Přitom vstupuje podle mého do hry to samé, co v případu Jacka Rozparovače, a sice bohapustá smůla nebo náhoda, aby byl nalezen nebo dopaden. Cooper byl nepochybně inteligentní, ale nikoli bezchybný, jinak by neskočil do tmy za takových šílených podmínek a už vůbec ne s atrapou padáku:) (Paradoxně - pokud to chcete ještě více zamotat - i volný pád s bugovým padákem lze při určité konstelaci a znalostem přežít!) Rozhodně mu pomohlo, že FBI ztratila ty nedopalky s otisky, které tam tutově byly a které se nějak neobtěžoval vzít s sebou... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Série o legendě z letu 305 Northwest orient, která se stala součástí naší popkultury. Zenovich vše režíruje s vtipem. Dokument se zabývá hypotézami amatérských vyšetřovatelů. Nejznámější je Tom Colbert, který do zjištění pravdy, kde Cooper je investoval hodně peněz. Některé předkládané teorie jsou šílené. Každý má svou favorizovanou. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že první díl mě opravdu navnadil. Působil sympaticky, líbilo se mi vcelku moderní zpracování , a k tomu ani moc nenudil. Jak slibně první díl začal, tak rychle to druhý díl pohřbil. Od druhého dílu až do samotného konce se dokola řeší víceméně pořád to stejné, nudil jsem se už v půlce druhého dílu, třetí a čtvrtý jsem jen odzíval. Jak píšou mnozí recenzenti, zbytečně natahovaná nuda. Hodina, maximálně hodina a půl by bohatě stačila. Případ je to i po těch letech zajímavý a pozoruhodný, zpracování se však vůbec nepovedlo. I výběr lidí do této dokumentární minisérie je minimálně diskutabilní, tolik zvláštních lidí na jednom místě aby člověk pohledal. Kladné hodnocení si zaslouží pouze první díl, zbytek je jen absolutní ztráta času. 3/10. ()

Proso 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, nezajímavé a vesměs naprosto o ničem. Parta senilních blbců, co mají příliš volného času, se snaží za každou cenu vyřešit nevyřešitelné, a každá titerná spojitost mezi D.B. Cooperem a nějakým podezřelým je pro ně usvědčující důkaz. Podívejte se radši na youtube video, které ve svém komentáři zmiňuje už i JamesSi. Jeho autor ví miliokrát více o tom, jak vytvořit pořádný mysteriózní dokument. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

ja už skutečně nerozumim tomu co je dnes definicí pro dokument... donedávna jsem žil v domění že za dokument se dá považovat jen něco co je fakticky podložené. Tohle je totiž jen stejná fantasmagorie jako to byla před lety. Já bych tomu dal spiš nazev jako COOPER: THE WITCH HUNT a misto serialu by to byl film. Ten člověk se k ničemu nepřiznal, do posledního dechu se k tomu nedoznal, nic přimo usvědčujiciho taky nebylo... šikana a doměnky, které zdejší dokumentaristé bez jakykoliv podkladu předkladají jako fakta. Nehledě na to že (ať to byl kdokoliv) ukradl jen ušmudlanej milion dolaru na dnešní přepočet. Vsadim obě varlata že vyšetřování a všechno okolo 'D.B Coopera' stalo ameriku daleko víc, než borec šlohnul. Fakt že misto toho aby se po tolika letech policie vzadala a dali mu veřejně milost za to že jim prozradi jak to všecko udělal jenom ukazuje tu stupiditu napříč americkou justicí, jelikož typek by to 100% udělal a pak by prodal prava Netflixu a vydělal další mega, podobně jako to dělá u nás vy-víte-kdo. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama