Reklama

Reklama

Superpozice

(festivalový název)
  • Dánsko Superposition
Trailer

Obsahy(1)

Tvůrčí pár Stine (Marie Bach Hansen) a Teit (Mikkel Boe Følsgaard) a jejich malý syn Nemo (Mihlo Olsen) opouštějí městský život v Kodani a vydávají se do izolovaného lesa ve Švédsku, kde doufají, že najdou sami sebe a zároveň budou dokumentovat svůj nový životní styl v pokračujícím podcastovém seriálu. S lítostí si uvědomí, že na druhé straně jezera žije další pár, který je překvapivě podobný jim samotným. Brzy je začnou ovládat staré zášti a sobecké touhy, které je nutí konfrontovat vlastní ego. Psychologický thriller se zabývá zásadním rozpolcením mezi seberealizací a přítomností v životě. Většina z nás má nesmírné životní ambice a touží po sebevyjádření, stejně jako po štěstí a partnerovi. Superposition vrhá světlo na moderní vztah a zkoumá, zda jsme ve skutečnosti příliš zahleděni do sebe, než abychom mohli být spolu. (FunDinDung)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Poznáte to jeden z tých hororov ktorý signálne poznáte len podla zvukov hudby,odtieňou šumu vetra,umývačky,klimatizácie zapnutej na 25 stupňov celzia,tmy vonku a tým že ho pozeráte v lete večer pri otvorenom okne(povedzme že to dáva zmysel),podotknutý tônivým tienistým lesom s extázným nádychom okoreneným  nepodstatnou irelevantne indeferentnou basovou klubovou lesbickou scénou plne zmocnený drsne hrubánsko komisnou sexuálnou dvojscénou,ktorá šokuje predovšetkým rodičou hlavnej herečky,no s nečakane vzhaldom k prvým 7/8 filmu logickým koncom!Nie že by som to potreboval... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Co přesně očekáváš, že zde nalezneš? Chci najít tebe. A v jistém smyslu i sebe... Stine, Teit a jejich syn se na rok stěhují do izolovaného lesa ve Švédsku. Zanedlouho se ale ukáže, že izolovaný les až tak liduprázdný není. Napětí začne houstnout a situace eskalovat poté co se syn na malou chvíli ztratí v lese. Od té chvíle se syn začne chovat podivně. Víc prozrazovat nebudu. Ono se to bez spoilerování ani nedá. Na to už si musí divák přijít sám. Každopádně jde o celkem zajímavej snímek, kterej si vystačí celkem s málem. Ze začátku má film takovou znepokojivou atmosféru která se ke konci mění spíš na bezvýchodnou. Mě film rozhodně zaujal ale přece jenom si myslím, že se z něho dalo vytěžit ještě víc. Lepší 3hvězdy. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Výborná metafora úspěšného restartu skomírajícího vztahu! Něco v nás zkrátka musíme zabít a pak pokračovat s novými My. Z technického řešení, se kterým zde přichází Karoline Lyngbye, by šlo udělat fenomenální vynález. Když režisérka před projekcí přiznala obdiv k filmům Davida Lynche nebo Villeneuvemu Enemy (pro mě jeho nejlepší kousek), zabývajícím se rozdvojenou osobností, nikdo v sálu ještě netušil, jak blízko k nim nás zavede. Její Superposition je psychologicky vymazlená schizo hříčka, ve které se najde každý, kdo si prošel rozpadem partnerského vztahu. [Sitges FF] ()

Dombzila 

všechny recenze uživatele

Překvapení z Dánska a solidní celovečerní debut. Minimálně takhle bych Superposition popsal. Moc tu nechci spoilerovat, protože bych doporučoval se na film podívat bez nějakých znalostí o něm. Můžu ale pochválit dobrý námět, atmosféru a fakt, že film je něco víc, než pouhá hororová zábava na hodinu a tři čtvrtě. Na druhou stranu, ano, dalo se z toho vytěžit něco víc, klidně i pětihvězdičková záležitost, ale chci film hodnotit podle toho, co je, a ne podle toho, co není. Já jsem tak nadmíru spokojen, a Superposition nemůžu nic víc, než všem doporučit. 75% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V zahraničí chválené slowburn Thriller/Drama o horor se opravdu nejedná, takže se nenechte zmást,ale za mne jde o další nudnou, pomalou a nezáživnou kravinu, která se tváří jako chytrý mindfuck. Příběh se zaměřuje na pár, kteří odjedou z města do izolovaného lesa v domnění, že si užijí klidný život o samotě, jenže brzy zjistí, že tam úplně sami nejsou víc prozradit nemohu. První půlka mě ještě docela zajímala, má to takovou znepokojivou atmosféru a samotný Střet je docela zajímavý, jenže poté film vede odnikud nikam. Vizuálně jde navíc o docela levný počin, herecky nevýrazné, tempo je pomalé, takže divácky nevděčné a násilí, napětí či něčeho vyloženě vyhroceného se zde taky nedočkáme.Škoda, Dánové umí rozhodně lépe. 4/10. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama