Reklama

Reklama

Puce Moment

Krátkometrážní
USA, 1949, 6 min

Režie:

Kenneth Anger

Scénář:

Kenneth Anger

Obsahy(1)

Mladá žena musí jít vyvenčit své psy. Ovšem nebyla by tou pravou dámou, kdyby i kvůli této záležitosti nestrávila dlouhou chvíli výběrem šatů a líčením. (zdeny99)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

No...neviem. Fragment zamýšľaného dlhšieho celku, ktorý mal ukázať vyprázdnenosť Hollywoodu a jeho predstaviteľov skončil ako šesťminutový film. Zasvätení jasajú nad ďalším výnimočným dielom (podľa profilu režiséra na http://www.kinema.sk sa jedná "o jeden z jeho najpríjemnejších a vizuálne najpríťažlivejších filmov"). A o čo že vlastne ide ? Väčšinu stopáže vypĺňa prehliadka desiatok povievajúcich šiat, zvyšok tvorí obliekajúca sa panička. Zrejme ide o jej výber róby na prechádzku so psíkmi a zároveň poukázanie , čomu sa venujú a ako trávia čas filmové hviezdy. Zmysel sa mi vytrácal niekde medzi povievajúcimi šatami. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Na Angera docela ploché a při zemi, nicméně verze s Halperovým 60s hudebním doprovodem (ke které se vztahuje i moje hodnocení) film jednak osvěžuje, ale hlavně mu dodává úplně jiný, pro divákovy smysly o dost zajímavější rozměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate nehodnotiteľné a určené asi iba pre zberateľov Angerových filmov a možno aj hard-core fanúšikov experimentálnych kraťasov minulosti. Film končí ale hollywoodskym happyendom, pretože ženská si šaty nakoniec vybrala... ()

Mythago 

všechny recenze uživatele

Přesto, že se jedná o fragment, nutno říci, že patří k filmům, které se mi od Angera líbily spíš více. Na jednu stranu je sice asi tak vyprázdněný jako byl podle Angera pravděpodobně i Hollywood, na druhou stranu fascinace paničky sama sebou je téměř hmatatelná a plus je rozhodně i hudba a zatím asi nejlepší Angerovy úvodní titulky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Nejprve provívají záběrem krásné látky či šaty, pak se panička obléká, nalíčí a vychází ven...Elegantní, s hudbou. ()

suts 

všechny recenze uživatele

V zásade, čo je zlé na tom, chcieť dobre vypadať? A čo je do prdele v zásade také úžasné na "opičiť sa podľa Crowlyeho"?Trápny film, ktorý ukazuje prstom na niekoho iného, pohŕda ním, smeje sa mu, ale nepresvedčil ma, že sa do takej pozície má čo stavať. ()

Reklama

Reklama