Reklama

Reklama

20 tisíc druhů včel

(festivalový název)
  • Česko 20 000 druhů včel (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmiletý Cocó nesplňuje očekávání ostatních a nechápe proč. Všichni kolem něj trvají na tom, že mu mají říkat Aitor, ale on se v tom jménu ani v očích ostatních nepoznává. Jeho matka Ane (Patricia López Arnaiz), která se nachází na prahu profesní a citové krize, využije prázdnin a odjede se svými třemi dětmi do domu své matky (Itziar Lazkano), kde žije i její teta Lourdes (Ane Gabarain), která je úzce spjata se včelařstvím a výrobou medu. Toto léto, které změní jejich život, donutí tyto ženy ze tří velmi odlišných generací postavit se svým pochybnostem a obavám. (mac000)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (3)

Awer 

všechny recenze uživatele

Scénář není bůhvíjak originální, ale provedení je po všech stránkách na vysoké úrovni a k závěru přichází i pár opravdu úderných scén ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Baskický velmi dlouhý a nevzrušivý film s atuálním či módním tématem: v jeho středu je osmiletý chlapec necítící se dobře ve svém pohlaví a odmítající své rodné jméno Aitor, přecházející na neutrální Cocó a ustalující se na dívčím jméně Lucía. Solidně nafilmováno, ale místy se vleče. ()

Reklama

Poipoi 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rieši veľmi dôležitú tému súčasnosti, veľmi citlivým rozprávaním. Nakoľko je ústrednou postavou tejto témy dieťa, film mohol dopadnúť v rukách nesprávnych tvorcov veľmi zle a vyznieť ako citové vydieranie, to sa však nestalo a film je zvládnutý na výbornú. Dospelý divák sa vo filme vie vcítiť aj do role dieťaťa a vnímať tak dej nielen cez jeho rodičov. Vo filme je jedna hlavná dejová linka, ktorá je však prepletená mnohými ďalšími a tento spletenec je rovnaký ako v bežnom živote - prirodzený a nerušivý. Film sa zhoduje s témou, ktorú rieši: je citlivý, nie každý mu musí rozumieť, avšak každý kto bude pozorne sledovať a vnímať, ho prijme. Film sa nesnaží ukázať svoj pohľad na danú tému, ale necháva ju plávať celým filmom bez názoru, ale s jedným veľkým výkričníkom ,,prečo je toto vôbec téma?". ()

Galerie (22)

Související novinky

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Reklama

Reklama