Reklama

Reklama

Lola: Zprávy z budoucnosti

Trailer 1
Irsko / Velká Británie, 2022, 79 min (Alternativní 75 min)

Obsahy(1)

Anglie 1941, sestry Thomasina (Emma Appleton) a Martha (Stefanie Martini) vytvořily stroj, který dokáže zachytit vysílání z budoucnosti. Tento mimořádný aparát jim umožňuje prozkoumat jejich vnitřní punk o generaci dříve, než toto hnutí vznikne. Ale s eskalací druhé světové války se sestry rozhodnou použít stroj jako výzvědnou zbraň, čímž změní běh celého světa. (Jardismo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NACISTÉ SE HNALI EVROPOU… LOLA UŽ NEMOHLA PATŘIT JEN NÁM. POTŘEBOVAL JI CELÝ SVĚT…“ Máte rádi ty filmy typu „Záhada Blair Witch“? Já to „found footage“  nemusím. Tady to není horor, ale takový scifíčko o důsledcích měnění historie. Dlouho dost nuda, pak uznávám – celkem fajn „obrázek“ změněný historie. Ale to je asi tak všechno. Navíc čumět na ten černobílej 16mm film s dobovým týdeníkovým fílingem… No vydržel jsem to jen proto, abych podal zprávu. Ale kdo ví, jestli tahle současnost bude i v budoucnosti.  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Dá se říct, že se ve filmu objeví (jen) pět herců. 2.) Thx za titule „jandivis“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Filmů na toto téma není zas tak moc, abych mohl s klidem říct, že ten, či onen jed lepší, logičtější...atd. Jakkoliv cestování, nebo "pokukání" z budoucnosti a modifikování minulosti je zajímavé téma, tak tady to cymrové moc chytře nezvládli. Tak vezmeme to od začátku: 1) sestrojit ve 40tých letech "dáblovu pandořinu skřínku" ... to vlastně umí kdekdo ;-) stačí na to pár lamp, nějaký ty "speciální iontový zářiče" a už můžeme vesele koukat jak to v tý budoucnosti vlastně mají zařízené... A co nějaký den, dva... rovnou roky!!! :-DD ..2) naivní si myslet, že tento stroj (po jeho objevení MI6) "zůstane" vesele dál v rukou majitelky... sorry jako, ale to je pomalu totéž jako nechat si hrát malé dítko s enigmou :-D  ..3) a už vůbec se ve filmu neřeší logické přešlapy typu (ona "něco" využívá, co dokáže -zmást- sledovací službu a najednou se objeví -kdosi- , kdo přesně najde sídlo té "šamanky (tajného agenta?)"... No nic.... Angláni si natočili scifíčko a protože, aby obyvatelstvo Walesu mělo tak nějak pocit, že na ně velká anglie pamatuje, tak tam narouboali ten Suxess (Wessex nebo jaxe ta prdel v tý "dračí zemi" jmenuje). Na jedno zkouknutí OK, ale vzít to do ruky třeba Spielberg, tak by to byla pecka.... o tom žádná ;-) ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Netradiční film, který je celý černobílý a ještě je to vše dělané sestřihem skutečných záběrů historie a nových. Vše se to točí o přístroji co umí ukázat budoucnost a díky tomu se mění chod druhé světové války až do okamžiku kdy se to podělá. A pak se vývoj dějin změní. Podobné filmy mám rád. Škoda téhle formy provedení. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Výborný námět a skvělá imitace dobového vizuálu z čtyřicátých let. Líbilo se mi, jak obě vynálezkyně chlastaly jak prokopnuté a hulily jak fabriky. Pěkná je scéna ve vaně. Proč by se žena nemohla při koupeli osvěžit sklenkou vína? Přikládám záznam tematicky korespondujícího snu. - - - Sen o erotickém rádiu (15. srpna 2021 během krátkého odpoledního spánku) - - -     Jsem ve vetešnictví a prohlížím si vystavené zboží. Nehledám nic konkrétního, nýbrž doufám, že najdu nějakou zajímavou kuriozitu, třeba magické zrcadlo, které zhotovil Otokar Griese. Průměrný vetešník by magické zrcadlo sice nepoznal, ale kdyby mu ho někdo nabídl, tak by předmět pro jeho neobvyklost dost možná koupil.      Uvidím krabici s tranzistorovými rádii. Všechno jsou to vesměs modely z počátku šedesátých let, kdy se u nás tranzistoráky začaly prodávat a byly velmi oblíbené. Všimnu si trochu většího přenosného rádia s držadlem, jaké si s sebou brali lidé, když se šli k rybníku koupat, aby mohli poslouchat muziku i u vody. Přístroj je však nějak upravený. Původní značka a typ výrobku jsou nahrazené tímto nápisem: Erotické rádio, Praha 1960.      Koukám, že i stupnice ukazující naladění stanic je vyměněná. Místo údajů o počtu Hz tam stojí několik ženských jmen. Zapnu přístroj a nic se nestane. Samozřejmě. Baterie musí být dávno vybitá, tady pokud tam vůbec nějaká je. Pak si všimnu, že k rádiu někdo přimontoval šňůru sloužící k jeho připojení do zásuvky. Zajímavé. Jsou tam ještě nějaké inovace? Ale ano, z rádia lze vytáhnout víc než metr dlouhou skládací anténu. Začne mě to zajímat.      Požádám prodejce, jestli si můžu rádio vyzkoušet, připojím artefakt ke zdroji proudu a znovu jej zapnu. Z reproduktoru se ozve slabé škrtání. Postupně ladím stanice, tedy jednotlivá ženská jména, a na každé stanici je slyšet něco jiného. Na jedné hlasitý bílý šum, na jiné vysoký pískavý zvuk, na třetí něco, co zní jako rušička, která dřív interferovala s vysíláním rádia Svobodná Evropa. Normální rozhlasová stanice ani jedna. Vypnu rádio a zamyslím se.      Co tohle je nebo vlastně bylo? Napadne mě, že nějaký nadšený radioamatér koupil nebo spíše vyrobil pro několik spřátelených slečen vysílačky a každé slečně přidělil jednu vysílací frekvenci. Rádio upravil tak, aby na něm tyto frekvence mohl vyladit, a slečny mu poskytovaly služby obdobné dnešnímu sexu po telefonu nebo po internetu. Soukromých pevných telefonních linek tehdy totiž moc nebylo a mobilní telefon ani internet neexistoval. V rádiu zřejmě byla a patrně pořád je instalovaná i nějaká vysílačka, aby příslušné děvče poznalo, že její kamarád je právě na příjmu. Není divu, že přístroj už nefunguje. Jestli bylo holkám v roce 1960 zhruba kolem dvaceti let, tak už dnes žádné erotické signály vysílat nebudou. ()

sml41 odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto dve vedkyne, ktoré vytvorili prístroj z nahliadnutim do buducna realne posobia ako dve piny, ktoré nevedia napočitať ani do troch... položme si ruku na srdce, ak by niekto z nas vlastnil takyto pristroj ako by s nim naložil? toto je len trapošina, ktora sa snazi o niečo....čo sa v podstate ani neda pomenovať.. žeby sci-fi enigma?no a ten zaver?-klinec do rakvy ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Snímok chce vyzerať dobovo. Preto scény medzi sestrami v ich dome boli nakrútené na 16 mm fotoaparáty Bolex a Arriflex s dobovými objektívmi, zatiaľ čo spravodajské scény boli natočené na 35 mm navíjaciu kameru Newman Sinclair z 30. rokov na film Kodak Double X. (Arsenal83)
  • Klíčovým bodem zápletky je potopení amerického zaoceánského parníku německými ponorkami. Ve skutečnosti se německé námořnictvo během bitvy o Atlantik nezaměřovalo na osobní lodě neutrálních zemí. Místo toho se zaměřovalo na vojenská plavidla a civilní nákladní lodě. (Johnny.ARN)
  • Film sa natáčal v Írsku počas lockdownu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama