Reklama

Reklama

Lola: Zprávy z budoucnosti

Trailer 1
Irsko / Velká Británie, 2022, 79 min (Alternativní 75 min)

Obsahy(1)

Anglie 1941, sestry Thomasina (Emma Appleton) a Martha (Stefanie Martini) vytvořily stroj, který dokáže zachytit vysílání z budoucnosti. Tento mimořádný aparát jim umožňuje prozkoumat jejich vnitřní punk o generaci dříve, než toto hnutí vznikne. Ale s eskalací druhé světové války se sestry rozhodnou použít stroj jako výzvědnou zbraň, čímž změní běh celého světa. (Jardismo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NACISTÉ SE HNALI EVROPOU… LOLA UŽ NEMOHLA PATŘIT JEN NÁM. POTŘEBOVAL JI CELÝ SVĚT…“ Máte rádi ty filmy typu „Záhada Blair Witch“? Já to „found footage“  nemusím. Tady to není horor, ale takový scifíčko o důsledcích měnění historie. Dlouho dost nuda, pak uznávám – celkem fajn „obrázek“ změněný historie. Ale to je asi tak všechno. Navíc čumět na ten černobílej 16mm film s dobovým týdeníkovým fílingem… No vydržel jsem to jen proto, abych podal zprávu. Ale kdo ví, jestli tahle současnost bude i v budoucnosti.  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Dá se říct, že se ve filmu objeví (jen) pět herců. 2.) Thx za titule „jandivis“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Filmů na toto téma není zas tak moc, abych mohl s klidem říct, že ten, či onen jed lepší, logičtější...atd. Jakkoliv cestování, nebo "pokukání" z budoucnosti a modifikování minulosti je zajímavé téma, tak tady to cymrové moc chytře nezvládli. Tak vezmeme to od začátku: 1) sestrojit ve 40tých letech "dáblovu pandořinu skřínku" ... to vlastně umí kdekdo ;-) stačí na to pár lamp, nějaký ty "speciální iontový zářiče" a už můžeme vesele koukat jak to v tý budoucnosti vlastně mají zařízené... A co nějaký den, dva... rovnou roky!!! :-DD ..2) naivní si myslet, že tento stroj (po jeho objevení MI6) "zůstane" vesele dál v rukou majitelky... sorry jako, ale to je pomalu totéž jako nechat si hrát malé dítko s enigmou :-D  ..3) a už vůbec se ve filmu neřeší logické přešlapy typu (ona "něco" využívá, co dokáže -zmást- sledovací službu a najednou se objeví -kdosi- , kdo přesně najde sídlo té "šamanky (tajného agenta?)"... No nic.... Angláni si natočili scifíčko a protože, aby obyvatelstvo Walesu mělo tak nějak pocit, že na ně velká anglie pamatuje, tak tam narouboali ten Suxess (Wessex nebo jaxe ta prdel v tý "dračí zemi" jmenuje). Na jedno zkouknutí OK, ale vzít to do ruky třeba Spielberg, tak by to byla pecka.... o tom žádná ;-) ()

Reklama

sml41 odpad!

všechny recenze uživatele

Tieto dve vedkyne, ktoré vytvorili prístroj z nahliadnutim do buducna realne posobia ako dve piny, ktoré nevedia napočitať ani do troch... položme si ruku na srdce, ak by niekto z nas vlastnil takyto pristroj ako by s nim naložil? toto je len trapošina, ktora sa snazi o niečo....čo sa v podstate ani neda pomenovať.. žeby sci-fi enigma?no a ten zaver?-klinec do rakvy ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten obsah sa lepšie číta, než je finálne prevedenie. Cestovanie v čase a alternatívna história je super téma, lenže aj scenár je vhodné prispôsobiť časovým obdobiam a nie dávať do replík vsuvky o rodovej nerovnosti, feministické a queer akcenty a ďalšie bludy z psychiatrií 21. storočia. Šokujúce je už len to, že jedna z Angličaniek nebola afro. ()

Hexx 

všechny recenze uživatele

Jo a zároveň ne. Bohužel. Určitě hodně slušných dejme tomu prvních pětačtyřicet minut, poté už to bylo nezvládnuté a konec bez komentáře. Rozhodně však zajímavý nápad, výborný retro-vizuál, to se musí nechat. Dal by se z toho vytřískat kapitální snímek, o tom žádná. Ale to by musel jít příběh jiným směrem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Německá invaze do Británie nedává žádný smysl. Ve skutečnosti nacisté odvolali operaci Sealion, plánovanou invazi do Británie, protože neměli nad Británií ani leteckou, ani námořní převahu, které byly považovány za předpoklad invaze. Ve světě Loly má Británie nad Německem ještě větší leteckou a námořní převahu, a přesto invaze pokračuje. (Johnny.ARN)
  • Nacistický podvod před vyloděním v Doveru nijak nesnížil sílu Royal Navy, pouze ji soustředil na nesprávné místo. RN by na vylodění v Doveru jednoduše odpověděla tím, že by se vrátila do Lamanšského průlivu a zničila německé lodě. Tím by vznikl jakýsi „obrácený Dunkerk“, kdy by značná část německé armády byla uvězněna v Británii, odříznuta od zásobování a vydána na milost a nemilost Britům. (Johnny.ARN)
  • V Thomasině (Emma Appleton) diskusi s Cobcroftem (Aaron Monaghan) bylo naznačeno, že ponorky se pohybují pod vodou a vynořují se, aby mohly zaútočit. Ve skutečnosti je to naopak. Ponorky z období druhé světové války používaly převážně naftu, kterou bylo třeba vypouštět ven, a většinu času se zdržovaly na hladině. Pod hladinu se ponořovaly pouze tehdy, když se chystaly zaútočit, a fungovaly na poměrně omezený výkon baterií. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama