Reklama

Reklama

Hřích z dětství se stává bumerangem, který po mnoha letech změní životy kamarádů v peklo... (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád klasické horory, které se berou smrtelně vážně, ten si tenhle film užije. Zrovna včera jsem si četl o názorech novoplatoniků na transempirické entity. Zaujala mě myšlenka, že hlavním problémem démonů je jejich slabý ontologický status. Ve filmu však nestrašil žádný daimón, nýbrž eidós, který působil dojmem, že na tom se svým ontologickým statutem zas až tak špatně nebude, aspoň soudě podle toho, jaký dokázal udělat brajgl. Film byl ozvláštněný tím, že přes téměř neslyšné původní švédské znění běžel český dabing a k tomu řecké titulky, které jsem se snažil číst, ačkoli jsem to nestíhal. První film, kde jsem viděl, jak se někdo pokouší čelit duchovi trinitrotoluenem. Ve své době to musel být nářez, dnes je to příjemné retro. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale jo za mě celkem povedený hororový Béčko z 87'. Ve kterým víceméně celou dobu sledujeme tři herce. Námět filmu je celkem triviální. Eric a Steve si jako děti chtějí vystřelit z učitele kterej jim ze života dělá peklo. Žertík se ale vymkne kontrole a učitel uhoří. Po 20 letech se navrací ze záhrobí aby se jim pomstil. Samozřejmě, že mnozí dnešní rozmlsaní diváci by nad tímhle ohrnuli nos. Pro mě to zcela jistě určitý kouzlo mělo. Hned úvodní scéna v kostele i naznačila, že se mi to bude líbit. Pěkné 3hvězd. K dnešnímu dni jen 75hodnocení tak kdyby někdo chtěl zkusit. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Na filmech od ALVIMU jsem vyrostl, ale tenhle si vůbec nepamatuju. Pokud jsou všechny ty hvězdičky tady z recese, tak to pak jo, jen ten charakteristický dvouhlasý dabing je za pět. Pokud se ale chcete bát i něčeho jiného než jen blbosti a amatérismu tvůrců, jděte radši o strašidelný barák dál, protože tahle levná produkce pro tři herce, jeden dům a spálenou mrtvolu je zajímavá snad jen zemí vzniku. Z vidinových béček doporučuju spíš Priorovy NOČNÍ VÁLKY nebo rovnou PHANTASM. Apropó - vyčkejte do konce závěrečných titulků pro alternativní konec. Ukázka zde - http://www.youtube.com/watch?v=n-20FP8RH3s ()

DAVID.LOPAN 

všechny recenze uživatele

Když se mi poprvé dostala do rukou originální videokazeta Spalující Žár, od společnosti Alvin Video, zaplesal jsem štěstím a už podle obalu tušil, že to bude pořádné béčko, navíc umocněné kultovním jednohlasným dabingem! A měl sem pravdu, tohle je prakticky "nejbéčkovatější béčko" co jsem kdy měl čest vidět! Dokonale primitivně nádherné a na nic si nehrajíci! Další z řady skvělých hororových béček, co se dnes, už bohužel netočí. A samozřejmě, laciné jak prádlo z výprodeje a amatérské jak domácí videa, ale přesto, pro milovníky béček, nádhera.80% ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Chápu, že natočit dobrý horor "na koleně" v amatérských podmínkách je těžké, ale nemůže to být omluvou pro to, co jsem právě viděl. Zápletka není špatná. Dva kluci chtějí postrašit nenáviděného učitele, který je ve škole terorizuje, tak mu vhodí do domu petardy. Od nich shoří celý dům i s učitelem. Po 20ti letech se duch učitele vrací, aby se pomstil. Je tu cítit velká snaha, udělat tu správnou hororovou atmosféru, ale většinou se to nedaří. A tak nejděsivější scénou jsou ponožky, pověšené na stínítku lampy. Takže za snahu a za solidní závěr dávám dvě hvězdy, protože většinou jsem se nudil a kroutil hlavou nad stupidními dialogy i scénami. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Martin Brandqvist, který si zahrál postavu Erica, se na filmu podílel také jako tvůrce hudby a má na svědomí i úvodní znělku. (ČSFD)
  • Anders Jönsson, který hrál policejního strážníka, se na filmu podílel také jako scénárista a podobně jako Dennis Castillo (hrál roli mladého Erica) a Johnny Harborg (v roli pána Anderssona) si zahráli v dalším filmu Petera Borga Sounds of Silence (1989). (ČSFD)

Reklama

Reklama