Reklama

Reklama

Hledání nekonečna

  • USA A Trip to Infinity
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Významní matematici, částicoví fyzici a kosmologové probírají téma nekonečna a ohromujících dopadů, které má na náš vesmír. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak přesně definovat tak abstraktní pojem jako je nekonečno? A má proti nekonečnu lidstvo a vlastně život obecně nějakou šanci? Zajímavý atmosférický dokument, který je lehko přístupný, po stránce animací vizuálně hezký, ale zároveň zpracovává velká a složitá témata a nepodceňuje u toho intelekt svého diváka. Dokáže upoutat, ale zároveň zdařile se vyhýbá takovým těm otravným bulvárním atrakcím a zkratkám, které mi osobně často u dokumentů na (nejen) Netflixu toliko vadí. A ještě k té škále času a prostoru - imo nejlepší a nejnázornější video o vesmíru ever. ()

Ivo

všechny recenze uživatele

Nekonečno začíná ve skutečnosti tam, kde končí pomíjivé hříčky naší mysli a její umělé bublající mentální konstrukce, které se nazývají "vědou", "fyzikou", "filozofií" (a na druhé straně hradby zase třeba "náboženstvím" apod.) a které na chvíli existují jenom uvnitř lidské mysli, nikde jinde. "Probírání tématu nekonečna" má s nekonečnem společného asi jako teorie jídla s uspokojením hladu ... nebo jako diskuse o světle a přírodě v temném uzavřeném sklepě s tichou procházkou v lese a opravdovým pohledem na slunce;) Anebo:) Prvním krokem k "hledání nekonečna" je ve skutečnosti cesta k vnitřnímu tichu bez představ, myšlenek a mentálních konceptů. Což není v rámci našeho "školního", akčního a pracovitého naprogramování vůbec jednoduché (a může být děsivé, šokující a nepředstavitelné zejména pro "fyziky, matematiky a kosmology" zvyklé svou mysl v každém okamžiku naplno turbovat) a naše klokotající mysl bude stále ze všech stran přibíhat a cosi chaoticky žvatlat, konstruovat a opakovat - jen si to zkusme:). Jen upřímná snaha a dlouhodobé neúnavné vnitřní úsilí může vše postupně zklidnit a otevřít cestu ke skutečnému poznání a "nekonečnu" ... A i ten nejkomplikovanější a nejnovější vědecký "vzorec" nebo nobelovská diplomová práce (prý) popisující principy vesmíru a nekonečna je a bude ve skutečnosti úplně k ničemu a neposune nás ke skutečnému poznání vlastní podstaty ani o píď, spíš naopak ... a zůstane jen jedním z biliónů klokotajících pomíjivých obrázků uvnitř naší mysli (a to ještě jenom tehdy když mysl zrovna nespí, nesní nebo tělo ještě neskončilo v krematoriu ;) a nekonečno tím kupodivu nezůstane o nic méně nekonečné...:-) Víme, že nic nevíme, ale přes to všechno - EXISTUJEME? ... nikdo nemůže popřít že existuje? Samozřejmě ne ve smyslu váženého pana "Josefa Nováka" s občankou, rodným číslem a tělem, které se za pár okamžiků spolehlivě a bolestivě rozpadne (samozřejmě s výjimkou onoho jediného svatého muže, který "nigdy něodstúpí" :). Čistá existence je reálná ... vše ostatní kolem (světy, vesmíry, naše tělo, náš život, naše myšlenky atd.) je jen jako film ... pomíjivé obrazy na plátně mizející v každém okamžiku ... Film skončí, plátno zůstává ... stejné a nekonečné jako s běžícím filmem nebo bez něj. Takže pokud někdo chce začít hledat "nekonečno", musí začít odtud, jiná cesta k němu nevede ;) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dokument o nekonečne by mohol trvať samozrejme do nekonečna, ale postačilo aj tých 80 minút. potešili animácie, najmä nekonečný hotel, na ktorom krásne vidieť niektoré matematické paradoxy tejto "číslovky". Osobne som sa dozvedel niektoré zaujímavé informácie, nekonečný vývin jablka v krabici zaujal asi najviac, pričom v závere sa už riešia klasické otázky ohľadom konca vesmíru, ktoré poznáme aj z iných dokumentov a možno by sa stopáž mohla vyplniť inými infoškami s otázkou ležatej osmičky. Inak ma aj tento dokument presvedčil o možnosti teórie, že oné paralelné vesmíry s našimi dvojníkmi by mohli byť "len" nekonečné duplikáty hviezd, planét a objektov v nikdy nedosiahnuteľných diaľavách vesmíru. Čiže ak sa ocitám vo vesmíre nekonečne krát, neviem, prečo by som sa mal na to sťažovať. ()

Battlekingx

všechny recenze uživatele

Vtipne jak se hlupaci snazi prezentovat vesmir 😃 Divim se, ze jim to kazdej porad zere 😃 Co je to horizont udalosti? Proste obycejna obezna draha.. co je to cerna dira? Proste hmotna koule castic.. mozna i tekuta, ale proste koule... Neni to zadna brana do jineho vesmiru... Tady vedci ze sebe delaji intelektualy ale maji iq max 70... Jedine se byli schopni neco naucit, ale nemaji ani tuseni o tom, jak nad temito tematy premyslet 😉 Nez vsechny hvezdy vyhasnou, vytvorime vlastni... Zas tak tezke to neni 😉 A pokud z cerne diry neunikne ani svetlo, tak co jsou proudy rentgenoveho zareni primo ze stredu "diry"? Hlupaci prezentuji vedu hlupakum... Berou granty a nemuzou rict, ze nic nevi, tak prichazi s blbostma, kterym stejne nikdo nerozumi.. teda skoro nikdo 😉 ()

nikhaj 

všechny recenze uživatele

Filmy, filmy a ked ne zboznujem dokumenty zboznujem nekonecno. Vsetko o nicom co chce nechceli nevediet o 1 a 0. Dobre vysvetlene , pekne zobrazene - tazko pochopitelne . Napr. ze rychlost svetla je smutne pomala ked chceme cestovat trošku dalej :( Fakt ze teraba premiestnovač častic bez toho aby som zazil take pretazenie ze mi tym roztece cele telo na želé ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama