Reklama

Reklama

Všechno v pořádku, brambory na řádku

(studentský film)
  • Polsko Wszystko w porządku, ziemniaki w żołądku (více)
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární
Polsko / Česko, 2022, 14 min

Obsahy(1)

Hnědouhelný důl a elektrárna Turów na česko-polsko-německých hranicích přinášejí napětí do mezinárodních vztahů. Pro Poláky Turów znamená zdroj obživy, ale Češi se obávají, že případné rozšíření dolu povede k úbytku pitné vody a k dalším ekologickým problémům. Tento konflikt s nadhledem symbolizuje česko-polská soutěž o nejlepší bramborový salát, kterého se účastní i Teresa, jejíž rodina v elektrárně pracuje. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracovaný jiným originálním způsobem než běžné dokumenty. Sledujeme soutěž o nejlepší bramborový salát, zatímco se v pozadí řeší problémy v mezinárodních vztazích mezi Polskem a Českem. Bylo to vtipné, výstižné a skvěle natočené. ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Škoda, ze tento krátký film nebyl ani pořádně o česko-polské soutěži o nejlepší bramborový salát, ani o hnědouhelném dolu a elektrárně Turów a tenzích, které vyvolává mezi Čechy a Poláky. Anotace ve mně vyvolávala vzpomínky na grotesktní dokument 'Vše pro dobro světa a Nošovic' od Víta Klusáka, který vtipně a komplexně představil, co s sebou do místa přinesla automobilka Hyundai, jak ovlivnila život místních. 'Z všechno v pořádku, brambory na řádku' jsem se dozvěděla jen, jak paní Teresa dělá svůj bramborový salát, o vlivu továrny a dolu na přírodu, lidi a vztahy jsem se nedozvěděla nic. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama