Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Poslední recenze (1 014)

plakát

#annaismissing (2023) 

Česká verze Pátrání a Nezvěstné nedopadla tak úplně dle mých očekávání. Ne že bych čekal kdovíjakou parádu v jako dvou výše zmíněných snímcích - to mě ani na moment nenapadlo -, ale zase bych si na druhou stranu nikdy nemyslel, že se tvůrci dopustí takových chyb. Hlavní výtku už tedy rovnou směřuju k předvídatelnosti děje, kdy není příliš těžké si domyslet, co se s Annou vlastně stalo a kdo má s tím co dočinění. Kdo si totiž dá dvě a dvě dohromady, má hned jasno, bohužel. Dalším velkým mínusem je nesympatičnost postav, kdy mi byly tak nějak všechny ve finále fuk - takže když se zrovna poštěkali tihle dva mezi sebou nebo tamti dva zas šli od sebe, to mě nějak příliš nezasáhlo. A posledním velkým neduhem je pro mě nízká energičnost celého příběhu. Když to srovnám s Pátráním nebo Nezvěstnou, není to zkrátka ono - je to vleklé. Ale abych zas filmu jenom nekřivdil: kamera byla velice obstojná, vtipy se někdy chytly a puberťáci nehráli jako žádný prkna. Vyhodnocení: Gen Z slang byl někdy trochu moc, takhle jako zas nemluvím, jo?

plakát

Občanská válka (2024) 

Dva dny Rivalech jsem hned s bráchou zašel i na Občanskou válku, na kterou jsme se rovněž maximálně těšili, a dojmy jsou rovněž skvělé, ale ne excelentní. Úvod je vlažnější a trochu trvá, než se film dostane do správné noty. Navíc, sekvence, kdy společně nocují a na obloze jdou vidět střely, mi připadala jako takový kýč. Mimoto úvod působí dost dokumentaristicky na rozdíl od zbytku filmu. Každopádně poté až do konce film jede v našláplém tempu a skvěle zobrazuje zpustošenost a ničivost války, a to zejména na lidskou psychiku. Scéna z Jesse Plemonsem je bezvadná, ale je trochu škoda, že ji lidi až moc hypnuli, takže na mě tak velký dopad neměla. Dobrý soundtrack se i zde najde, ale bohužel ho mohlo být mnohem víc! Takový film by si ho zasloužil. Co se mi moc ale nelíbilo, bylo, když zaplácli nějakou akční scénu písničkou. To mi přišlo zbytečný. Nicméně konec, který trvá snad víc než deset minut, je odzbrojující a perfektně zobrazuje nenávist lidí. Tam jde perfektně vidět, jak fatální dopady má to, když stojíte na špatné straně. Také charaktery hlavních postav se dostanou do svého náležitého vrcholu a samotný závěr ve vás vyvolá zvláštní mrazivé pocity. Vyhodnocení: Odcházel jsem z kina a bylo mi zle

plakát

Rivalové (2024) 

Má velká očekávání se naplnila, dokonce až přeplnila, a dostáváme nejlepší film roku 2024! Alespoň nejlepší do té doby, dokud ho nepředčí nějaká pozdnější pecka letošního roku jako nový Alien. Ale myslím si, že se Rivalům, už žádný snímek nevyrovná. Přesto, že se může zdát, že trailer řekl hodně, nechává si své nejlepší zbraně až do akce. Bombastický hudební soundtrack, který neodmyslitelně doplňuje veškeré, zvlášť ty tenisové, scény, senzační kamera, která nabídne nespočet úhlů a možností a vtáhne vás až na tenisový kurt (doslova!), a v neposlední řadě profesionální herecké výkony, které jsou zárukou kvalitní podívané: to vše a více právě Rivalové nabízí. U žádného filmu jsem nebyl tak dlouho napnutý. Nikdy mě tenis nebavil tak moc. Kdo by čekal, že spatřím tak složitou romantiku. Zážitek v sále byl rozhodně silný, věřím, že silnější, než kdybych to sledoval doma, proto určitě doporučuji do kina zajít, protože tam jsem se zarýval nehty až do sedačky. Jediné, co bych filmu vytkl je, že v pár pasážích lehce nudil a možná jako celek může působit překombinovaně. Vyhodnocení: Poslední tenisová scéna je absolutní peak kinematografie

Poslední hodnocení (1 674)

American Horror Stories - Daphne (2023) (epizoda) (S03E02)

13.05.2024

American Horror Stories - Nejlepší kámoš (2023) (epizoda) (S03E01)

12.05.2024

Fallout - Season 1 (2024) (série) (S01)

11.05.2024

Občanská válka (2024)

02.05.2024

Rivalové (2024)

30.04.2024

Euforie - Série 2 (2022) (série) (S02)

28.04.2024

Prokletý ostrov (2010)

20.04.2024

První znamení: Přichází satan! (2024)

15.04.2024

Volný pád (1993)

14.04.2024

Reklama

Poslední deníček (28)

27. ročník MFDF Ji.hlava

Letošní ročník se nesl ve znamení opaků - na co jsme se s bráchou těšili, to nás nenadchlo, někdy až zklamalo. Naopak dokumenty, od kterých jsme měli nulová očekávání a brali je jako výplň v programu, nás vřele překvapily. 

Já:

Podruhé návštěvníkem a opět skvělé prostředí, milí lidé, kde se cítíte mezi svými (párkrát jsem se i s radostí zapojil do diskuze :))a hezká atmosféra, kterou jsem zatím na žádné jiné akci nezažil. Opět bylo na mě a bráchovi lovit jídlo, kde se dalo, takže hladovka sem tam proběhla a co se týče spánku, ten byl téměř minimální. Není se čemu divit, když jsme třeba denně zhlédli 6 dokumentů, z nichž každý trvá hodinu a půl. Proto jsme množství na poslední dva dny zredukovali a zanechali si zbytek snímků na Ji.hlavu online. To bude taktéž vykřičníkem do dalšího ročníku, abych nelítal ze sálu do sálu a někdy si dopřál více spánku. Fascinace (blok experimentálních dokumentů) jsem tentokrát tolik nenavštěvoval a připouštím, že to byla možná chyba, protože jeden jediný blok, který jsme navštívil, se řadil mezi to nejlepší, co jsem měl možnost vidět. Oproti tomu můj milovaný FAMU blok tolik nezabodoval. Letos o trochu slabší než minule, přesto nadmíru užité podzimní prázdniny.

Mé 3 topy:

Scalespace - Petr Salaba

Sedm zim v Teheránu - Steffi Niederzoll

100 ročních období - Giovanni Bucchieri

Moje nejoblíbenější vzpomínka:

Zapojení do diskuze u Olympijského mezičasu, kdy jsem vystoupil ze své komfortní zóny, převzal mikrofon a přidal dotaz. Přestože je to taková maličkost, mám z toho radost, a to i z dokumentu samotného, který mě donutil víc přemýšlet o dopadech Olympijských her.

27. ročník MFDF Ji.hlava