Reklama

Reklama

Uprchlík: Podivuhodný případ Carlose Ghosna

  • USA Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o bizarním příběhu Carlose Ghosna, který se v mezinárodním byznysu vyšplhal až na nejvyšší příčky, aby pak prožil tak tvrdý pád, že si ho pamatuje celý svět. (Netflix)

Recenze (6)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Carlos Ghosn dokázal řídit dvě automobilky na dvou kontinentech zároveň, což je obdivuhodné. Sice během svého řádění obě firmy skoro zruinoval a choval se jako král světa, ale to je vedlejší. Kdo měl někdy tu smůlu a jezdil v Renaultu nebo to štěstí a jezdil v Nissanu, tak si jeho kariérní jízdu na horské dráze jistě užije. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tema je podobne jako ma festivalovy dokument odvisilany na Ceske televizi Sved v Ziguliku. Je o krizovem manazeru Ing Anderssonovi, ktery se pokusil o znovuzrozenu slavne ruske automobilky Avtovaz usporou nakladu propoustenim, takze ho z Ruska vyhodili. Zde  je japonska verze, ale tento dokument stoji posledni pul hodinu vypravecsky naprd ,kdyz udela odbocku k financnim podvodum manazera. Ukazuje, jak jsou bohati nenasytny. Film moc ohledne dukazu proti Carlosi Ghosnovi nenabizi, takze jsou divaci ponechani v ambivalentnim nazoru. Alespon neco rekne o vzestupu tohoto manazera. Mozne poselstvi dokumentu je neinvestujte cas do vychovy deti, kdyz se z nich stejne stanou pravnici nebo manazeri. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

V šesťdesiatich rokoch minulého storočia napísal Ladislav Mňačko knihu "Ako chutí moc".A je to už viac ako 55 rokov,ale táto šablóna chovania platí a nič sa v tomto príbehu nemení ani dnes. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý bol v podstate len ten záver, ako sa šikovne podarilo tomuto pánovi z Japonska ujsť. A tiež zaujímavou bola informácia, že v Japonsku, ak ste už raz obžalovaný, tak na 98-99% ste už odsúdený. Taká je štatistika. Asi majú dokonalých prokurátorov, ktorý vedia žalobu aj napísať, nie ako zdochliaci, nominanti Olajna. Inak mohol byť dokument dlhý tak 45 minút a dokonale by to stačilo. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama