Reklama

Reklama

Neviditelné krajiny

  • angličtina Invisible Landscapes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární snímek vycházející z výzkumné metody field-recordingu dává prostor zaznít fyzickým místům, kde se odehrávají významné energetické, přírodní, ale i politické procesy. Režisér, hudebníci Václav Havelka a Pan Throrarensen, filozof Lukáš Likavčan a field-recordistka/a Sara Pinheiro a Magnús Bergson se ptají, o čem vypovídají zvuky, jimž v běžném životě nepřikládáme význam, a jak předznamenávají vývoj událostí, které ovlivňují životy nás všech. Zvuk se zde stává nástrojem, který leckdy dokáže zachytit geologický čas lépe než obraz. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý koncept, bohužel pohřben pod naprosto nezajímavým vizuálním obsahem. Autoři se bohužel místo na krajinu zaměřili na sebe a jejich poznávání. Vede to k pasážím, které jsou vizuálně absolutně nezajímavé. Zvuk je samozřejmě perfektní a koncept taky. Ale k tomu nemusím chodit do kina. (MFDF 2022) ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Kdyby to mělo 20 minut, tak ze zaprvé zvýší hodnocení a zadruhé zdůrazní záměr. Takto to zkrátka nejde vydržet - lidé v průběhu odcházeli, sem tam usínali. Vyhodnocení: Takové letošní Ji.hlavské ASMR ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama