foto

Šimon Špidla

  • nar. 1980
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Šimon Špidla (1980, Česká republika) absolvoval kameru na Filmové škole ve Zlíně a střihovou skladbu na pražské FAMU. Jeho experimentální filmy vynikají snahou zkoumat rozmanité estetické aspekty obrazu.

9. Fresh Film Fest

Střihačská filmografie

Filmy

2017 8 hlav šílenství
2014 Gottland
2008 Bába
Usnula jsem (studentský film)
2006 Marta
Naděje zítřka
2004 Byt (TV film)

TV seriály

2017 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Guru (S02E05)
Plán (S02E02)

Dokumentární

2018 Mimořádná zpráva
2017 Čechoslováci v gulagu (TV seriál)
Boj o moc (E03)
Země zaslíbená (E02)
Represivní aparát (E01)
2016 Arzenál (TV seriál)
Jak se chovat (E04)
Ostře sledovaná digitalizace (E01)
2015 Jeden rok s Fulbrightem (TV seriál)
Martin Vraný (E09)
Kateřina Váňová (E07)
René Miller (E04)
Jednou nohou v absolutnu (TV seriál)
Elementární film (E07)
Vpřed! (E05)
2014 Televise bude! (TV film)
2012 Dva nula
Třetí světy (TV film)
2011 Mrtvá trať
Po dlouhé noci den
2009 České milování (TV seriál)
2008 Tradice Bílých Karpat
Česká RAPublika
2006 Srdce nad Hradem (TV film)
2002 Soukromé století (TV seriál)

TV pořady

2011 Pološero (TV pořad)
proStory (TV pořad)
2010 Takový byl Febiofest 2010 (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Rituál

Dokumentární

2015 Jednou nohou v absolutnu (TV seriál)
Stroje vidí (E02)
2011 Mrtvá trať

Herecká filmografie

Filmy

2010 Bloudím

Dokumentární

2017 Čechoslováci v gulagu (TV seriál) - vyp.
Boj o moc (E03) - vyp.
Země zaslíbená (E02) - vyp.
Represivní aparát (E01) - vyp.

Režijní filmografie

Dokumentární

2015 Jednou nohou v absolutnu (TV seriál)
Stroje vidí (E02)
2011 Mrtvá trať

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace