Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město terorizuje sériový vrah a policie je bezmocná. Úřady si neumí dát rady a požádají o pomoc uvězněného sériového vraha, kterého všichni znají pod přezdívkou “Umělec”. Brilantní mysl jim pomáhá přiblížit se k psychice vraha, který si vybírá další oběti. Dvojice detektivů, která se na případu podílí, se dostává stále více pod vliv “Umělce” a zdá se, že v této hře na kočku a myš události neřídí detektivové. (Vertigo International)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (38)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jak už tady bylo několikrát napsáno, film používá jehňátkový koncept, kdy se mladá kriminalistka snaží najít vraha za pomoci uvězněného sériového zabijáka zvaného Umělec. Tentokrát jde o psychopata, který  aranžuje své oběti do andělských kreací. A to je asi to nejlepší, co Mindcage nabízí, protože ty pozice zavražděných jsou sice trochu kýčovité, ale svým morbidním způsobem úchvatné. Samotné vyšetřování se točí primárně okolo rozhovorů Umělce a vyšetřovatelky, které sice nejsou vyloženě nudné, ale postrádají ten správný náboj. Všechno okolo je vlastně taková vata, která nenadchne, ale ani neurazí. Herecky obstál Malkovich, který tu hraje po xté to samé, ale mě to prostě baví. Nevadila ani Melissa Roxburgh a tak zbyl Černý Petr na Lawrence, který podle očekávání propadl. Samotný závěr s pointou víceméně rozeseměje svou absurdností, ale zároveň i pobaví a musím uznat, že vysvětlení mělo něco do sebe. Jen by se hodilo do jiného filmu. Celkově nic proti ničemu. 50% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerná kriminálna jednohubka. Lawrence si odskočil z komédie do dramatického žánru a vcelku príjemne prekvapil, pričom mu slušne sekundovala jeho sympatická kolegyňa. Ak ešte spomeniem celkom zaujímavé rozuzlenie, tak to je asi tak všetko pozitívne, čo tu nájdem. Väčšinu filmu som mal pocit, že pozerám CSI LA alebo niečo podobné, malo to strašne televízny vizuál, príliš priamočiare a predvídateľné až na ten záver a navyše brutálnym spôsobom tento film vykradol množstvo jeho slávnejších predchodcov a to už je pre mňa červená čiara. Jednu hviezdu ešte pridám za Malkovicha, ktorý je už možno za zenitom, ale tu vcelku fajn ukázal svoje herecké zručnosti, aj keď aj od neho by som čakal viac. Proste toto podľa môjho názoru v kine nemá čo robiť. 50 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Plagiátori nie sú len v parlamente, ale v kinematografii. A sú úplne rovnakí. Ani plagiovať poriadne nevedia. Mizerný pokus o kópiu Mlčania jahniat s prvkami Sedem a ďalších filmov a dojmom lacnosti, ako keď prídete do vietnamského bistra, na stole sa vám lepí špinavý igelit na lakte a oni sa odvážia sami seba nazvať "reštaurácia". ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bezostyšný kříženec Silence of the Lambs a Seven. Sakra vždyť i ta detektivka Kelly vypadá úplně jako mladej Pitt přeoperovanej na ženskou! Kříženec je to ovšem o dost podřadnější originálů. Nejenom herecky (Lawrence je typově absolutně nevhodný), scénáristicky (děj je kostrbatý a uspěchaný, čímž trpí atmosféra), ale i režijně (co ta zjevně dýchající "mrtvola" na lokomotivě?). Ale když mi závěrečná pointa s tužkou dala vzpomenout na The Name of the Rose, zjistil jsem, že mě to vlastně i přes všechnu tu mizérii docela bavilo. Možná kvůli pěkné detektivce, možná kvůli charismatickému Malkovichovi, možná kvůli uměleckým vražedným kreacím andělů... A nezbývá mi než litovat, že producenti do prkýnka nedali tenhle námět nějakému schopnějšímu týmu. No, možná se nikomu schopnějšímu nechtělo točit tak zjevnou napodobeninu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle opravdu někdo pustil do kin, tak potěš koště. Televizně vypadající krimoška s naprosto katastrofickým castingem. Zejména Lawrence je asi tak deset minut od výbuchu. Mám pocit, že už v posledních Mizerech byl na facku, a totálně kazil Smithovi film. Na malinkou omluvu distributorům nutno podotknout, že vybrat ze současný produkce film na nějaké běžné ůrovni je práce přímo hodinářská. Kokotina nevídaná. 20%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Liek, ktorý Jake Doyle (Martin Lawrence) používa v celom filme, je venlafaxín, ktorý sa používa na liečbu depresie a úzkosti. (Arsenal83)
  • Režisér Mauro Borrelli bol spočiatku prekvapený, že producent navrhol, aby do tohto filmu obsadil komika Martina Lawrencea. Keď sa však Borrelli stretol s Lawrenceom, páčil sa mu jeho hlas a schopnosť zapamätať si veľké množstvo textu. Borrelli vtedy uveril. že s Lawrencom sa bude ľahko pracovať. (Arsenal83)
  • Počas policajného vyšetrovania na mieste činu si Jake Doyle (Martin Lawrence) a Mary Kelly (Melissa Roxburgh) všimnú nápis na stene napísaný v cudzom jazyku. Jake sa pýta Mary, či je nápis v nemčine. Martin Lawrence sa pritom narodil v Nemecku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama