Reklama

Reklama

Recept na smrt

  • Česko Recept na zabití (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalá agentka KGB Ana (Olga Kurylenko), ktorá sa stala šéfkuchárkou, využíva svoje smrtiace schopnosti, aby zachránila svoju reštauráciu pred miestnym zločineckým syndikátom, ktorý sa chystá vymáhať dlhy jej manžela. (Arsenal83)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (23)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko má spolu s Don Johnsonem restauraci, Když se u nich jednoho dne zjeví lokální mafiáni, kteří chtějí restauraci vyplálit, nezbývá Olze nic jiného než oprášit dávné znalosti. Jak už to tak bývá Olga totiž není jen obyčejná kuchařka, ale má svojí temnou minulost. High Heat je béčkový akčňák, který si na nic nehraje a servíruje otřepanou premisu s hrdinou, který musí nechtěně oprášit svoje druhá já. Tohle už tu bylo v minulosti tolikrát (naposledy třeba výborný Nobody), že jediné na čem záleží je zpracování a laťka zábavnosti, což je v tomhle případě oboje někde kolem průměru. Akce vyloženě neurazí, ale ani nenadchne, ovšem díky kraťoučké stopáži nad tím divák ani nemá čas moc přemýšlet...50% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného, ale úplně špatné to nebylo. Jednoduchý akční děj, jakžtakž ucházející béčko. Líbila se mi scéna, jak dvě strašidelné holčičky konverzují s černochem. Scénář je místy trochu děravý a ani režie není právě špičková, ale třeba tohle se fakt povedlo. Naproti tomu nechyběly ani scény naprosto plonkové a navíc sentimentální. Chtěl jsem pochválit ruskou herečku Olgu Kurylenko, ale na ČSFD jsem dohledal, že je to Ukrajinka. Chválím tedy ukrajinskou herečku Olgu Kurylenko. Dojem z filmu bohužel občas kazily zmršené české titulky: „Jsem z toho rozporuplná. Jsem v pozoru.“ ()

Reklama

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Svižná akční střílečka, která si nehraje na nic světoborného. Don Johnson jako neúspěšný hochštapler s dluhy se ožení se špičkovou kuchařkou Olgou Kurylenko. Hned v den otevíračky ovšem vyplavou na světlo manželovy stíny z minulosti a tak se musí pochlapit manželka, která se také zapoměla zmínit o svém angažmá v KGB. Mražák se utěšeně plní mrtvolami počínaje třetiřadými gangstery až po sehrané komando. Dosud historka, která vydrží pár desítek minut, zvlášť když se vše odehrává v jedné restauraci a garážovém domě poblíž. Vrchol filmu ovšem nastává, když se do děje zaplete bývalá kolegyně z KGB a její rodina. Kaitlin Doubleday hravě strhne pozornost na sebe a film dostává nové grády. Chválím hlavně casting - výběr herců je výborný. Scénář je v normě a na režii by se dalo zapracovat. Ve výsledku svižná a překvapivě humorná střílečka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já se omlouvám za ten výraz, ale High Heat bych označil za takovou fajnovou kokotinku, která mě ovšem kupodivu slušně pobavila, přičemž bych to kupodivu ale rád zdůraznil, jelikož se ve skutečnosti jedná o fakt laciný a ve většině ohledech nekvalitní béčko, nicméně kdo má slabost pro odlehčené akční jednohubky, tak myslím, že úplně s touto podívanou nemine. Celé se to každopádně odehrává jen na pár místech, které jsou navíc ještě úplně u sebe, takže přeprava z jedné lokality do druhé nestála produkci ani vindru, zápletku lze pak označit, slušně řečeno, za sice opravdu hodně jednoduchou a více než přímočarou, na druhou stranu se ale zároveň odehrává i ve svižném tempu a úplně předvídatelná též není, takže nuda při jejím sledování příliš nehrozí, akce zde probíhající jinak nepůsobí zrovna dvakrát přesvědčivě, ale ani vyloženě trapně, prostě jen byla přizpůsobena možnostem a umu Olgy Kurylenko, která má sice s podobnými postavami akčních hrdinek bohaté zkušenosti, ale na mě pořád působí spíš dojmem křehké ženy, než mistra bojového umění, ale opakuji, v rámci jejích možností a asi i tvůrčího týmu, jde i v tomto ohledu o snesitelnou záležitost, o zmiňovanou odlehčenost se pak stará většina postav z řad záporáků, což ale nevím, zda-li bylo zvoleno úplně vhodně, jelikož chovat se v drsné postavě, co jde zabíjet, jako infantilní tajtrdlík, nepůsobí úplně věrohodně, no a zmínit pak mohu ještě v souvislosti s touto podívanou absenci atmosféry, napětí a stylovosti, což se vše ovšem řadí k negativům, které High Heat přináší, i přesto ale opakuji, při správném rozpoložení, s notnou dávkou nadhledu a tolerantnosti, a s chutí si odfrknout při přihlouplém odlehčeném akčním béčku, by mohl být potenciální divák při této projekci opravdu (u)spokojen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sličná Olga Kurylenko brání svůj luxusní restaurant před mafiáni, kteří se jej kvůli nesplacenému dlužnímu úpisu jejího manžela chystají vypálit. Má výcvik KGB agentky, takže v chvatech, kopech a úderech je více než dobrá. A musí se celkem ohánět. Její filmový partner Don Johnson se do akce kvůli svému věku už nepouštěl. Je tedy nutno na pomoc povolat kamarádku, se kterou kdysi absolvovala výcvik. Režisér Zach Golden chtěl urputně natočit stylový akční thriller, kde má svůj prostor akce i nějaký ta příměs černého humoru. Nepodařilo se mu to v globálu, jelikož jeho režijní přístup, a částečně i scenáristický slabá invence, nebyl natolik vytříbený a kvalitativně na vyšší úrovni, aby to vykrystalizovalo v dovednou extra zábavu. Když kvůli špatně zvolené paruce bezpečně v kontaktních bitkách rozpoznáte kaskadérku Kaitlin Doubleday, je hned dobrý dojem svržen. A evidentní zadní projekce při jízdě autem už by se za současných možností filmových produkcí neměla používat vůbec. Podstatná část filmu je situována do prostor restaurace. K vidění jsou hlavně bitky. A celý film vydá na průměr, načež Kurvylenko je ve své roli natolik okouzlující, až celý film táhne. Některé scény jsou zábavné, některé vlastně mají nejasný svůj záměr. Takže když se do akce vydá přivolaná rodinka na pomoc, která bůhvíproč bere s sebou i svoje dcery dvojčata, očekával bych, že režisér udělá vše pro to, aby využil její vražedný potenciál. A vlastně se moc nepředvedl. Chvíli to mezi oběma dámami vypadá na nevyřízené účty z minulosti, následně se vše obejde bez větších komplikací. Určitě se ze snímku dalo vytěžit i víc. Mafiánský gang působil spíše legračně neohrabaně, takže velký respekt z něj nešel. Pobavit se u filmu určitě dá. Natočené to není mistrně, ovšem čas strávený se sympatickou herečkou v hlavní roli a jejími akčními manévry se nedá považovat za ztracený. 6/10 ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama