Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sirotek Yuan (Philip Kwok) najde v jeskyni pozůstatky Zlatého hada (Lung Tien-Hsiang) a tajemnou mapu pokladu, která patří rodině krásné Yi (Li Ching). Bojovník Yuan je spravedlivý chlapík a rozhodne se vše vrátit dědicům Yi. Cestou však potkává krásnou Ching Ching (Candy Wen) a spřátelí se s jejím bratrem Jingem (Sheng Chiang). Yuan si myslí, že Ching Ching je muž, ačkoli ho zjevně přitahuje. Yuan během cesty musí projít testem rodiny Ching, protože jeho bojové techniky podezřele kopírují zesnulého Zlatého hada. (Epistemolog)

(více)

Recenze (4)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Spletitý příběh stanného světa upraven scenáristou Ni Kuangem byl ještě předslézí upraven pro Swift Sword (1980) a posléze k TV seriálům z roku 1985 a k Sword Stained With Royal Blood (2007). Za zmínku stojí i povedený remake The Sword Stained with Royal Blood (1993) s Biao Yuenem, ale k věci. Komplikovaným dějem proplouváme poměrně rychle, tápání nastává s náručí detailů a s užvaněnými flashbacky. Většina efektivní akce Venoms se odehrává až v druhé půli ve vile rodiny Wen, kde lze konkrétně docenit pohyblivý skill Philipa Kwoka. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Úpadek legendárního studia Shaw Brothers a minimální zájem o kung-fu filmy se začátkem 80. let pomalu blížil, naštěstí tento snímek se tomu vyhnul...málem. Naprosto zbytečná délka filmu (105 minut) dělá film pomalejší a nudnější. Vlastně děj začíná někdy 40 minut před koncem. To předtím je jen slabé, místy opravdu nudné otloukání, bez jakékoliv perspektivy. Teprve až ke konci se osvětlují důvody všeho, co se předtím dělo. 4* jsou jenom za posledních 40 minut a souboje, bez toho je tento film typickou ukázkou pomalého úpadku SB a ''Venom'' party, která tu postrádala Lo Menga, Chien Suna. Sheng Shiang v tomto filmu hraje-nehraje. Zúčastní se pouze soubojů a prohodí několik vět. Lu Feng je na tom o ''něco líp'', ten se zúčastnil i dlouhých dialogů. Po doznění závěrečných titulků jsem měl opravdu smíšené pocity. Vždyť ta první polovina byla celkem o ničem a druhá polovina byla naprosto super. Nakonec sem prásknu 4*, ale s odřenýma ušima. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Sword Stained With Royal Blood. O něco zábavnější než verze z roku 1993. Obvzvláště závěrečný souboj pět na jednoho je výborný. Se divim, že se při tom navzájem nepomlátili. ()

Reklama

Reklama