Reklama

Reklama

Nepřemožitelný shaolin

  • Hongkong Nan Shao Lin yu bei Shao Lin (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tři učitelé Severního Shaolinu (Lu Feng, Chang Sheng a Sun Chien) jsou povoláni Mandžuy, aby učili jejich vojáky bojovému umění a aby se utkali s mistry z Jižního Shaolinu. Porážka se zdaří. Tu noc, hlavní generál (Wang Lung Wei) zabije mistry Jižního Shaolinu a obviní je z tohoto činu. Jižní část Shaolinu vyšle několik svých žáků, aby pomstili smrt svých mistrů... (Intersonic)

(více)

Recenze (30)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí to bylo hodně prostinké a slabé, ale po delším naladění zpátky na starou dobrou HK tvorbu jsem tam našel o něco víc. Stále však méně, přestože postavy jsou docela fajn, ale z jejich charizma (především "zabijácká" trojice ze Severu) se dalo vyždímat více. Naštěstí většinu času se tu bojuje, což je jedině dobře. Ostatní prvky jako dialogy apod. radši vynechám:) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Základná téma o potrebe pomstiť sa, kopíruje dejový základ všetkých filmov žánru, čo som kedy za rôznych okolností videl (autobusy, prvé VHS párty..). Napodiv to tentoraz príliš nevadí. Stačilo šablónu deja ozdobiť a fádnosť ustúpila napr. zaujímavému znejasneniu záverečnej pomstychtivej párovej bitvy na život a na smrť. Všetci zúčastnení cítia, že nejednajú správne, ale zastaviť to nedokážu. Oko tiež poteší viacero poetizujúcich scén, zasadených do roztomilých prostredí kvetinových záhrad, ovocných trhov, či lesnej samoty. Humorné vložky s okopávaním kvetín, praženicovou diétou, či gravírovaním kmeňa stromu silou rúk vrcholia tiež v závere smrteľnými zraneniami a zmŕtvychvstaniami v rozpore so všetkými biologicko-fyzikálnymi zákonmi. Osobne potešilo ukázanie nenávistnej túžby po odstavení schopných intrigami zo strany štátnej a vojenskej moci, ktorá ostala stáročia takmer konštantne nemenná. Myslím, že aj nie fanatický vyznavač hua-kua súbojov (obľúbené zvuky bojovníkov), si môže nájsť to svoje. Fajnová jednorázovka. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo i potřebné ingredience, ale zavání to béčkovostí až nezdravě viditelným způsobem. Přehrávající herci, přehnaně využívané flashbecky v závěru, absurdní způsob umírání a téměř nulový děj. Souboje jsou slušné, ale chybí jim propracovanost jiných žánrově spřízněných kolegů. Lehký nadprůměr, který vděčí za svou stravitelnost dobrému tempu a některým zajímavějším bojům... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Tři učitelé ze Severního Shaoilinu jsou generálem pozváni, aby učili vojáky bojovým uměním, ale nejdříve se o pozici musí utkat se zástupci Jižního Shaolinu. Generálův zákeřný plán spočívá v tom, aby mezi jednnotlivými kláštery vznikla nenávist a to se mu za pomoci úkladné vraždy tří zástupců Jižního Shaolinu podaří. Vše vypadá tak, že viníci jsou ze Severního Shaoilinu. Nejlepší jsou tréninkové scény a potom závěrečný souboj vyrovnaných protistylů. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

Hlboko prepracovaný a vypointovaný dej vo filmoch tohot žánru nemožno čakať. To, čo ale tvorcovia predviedli v NS je naozaj sila. Film obsahuje množstvo nelogickostí, dementných dialógov a scén. Nad všetkým kraľuje premakaný plán diabolského generála, ktorý chce rozdeliť 2 vetvy Shaolinu a potom ovládnuť najprv svet a neskôr aj priľlahlé univerzum:-). Zlatá moja 36. komnata, ktorá vyhrala najmä vďaka oveľa lepšiemu body liftingu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama