Reklama

Reklama

Hudební návštěva v muzeu: Mistři kytary

(koncert)

Obsahy(1)

Pořadem věnovaným nejvýraznějším českým hráčům na akustickou kytaru provází Marek Eben... Nástroj, o němž skladatel Ludwig van Beethoven údajně řekl, že je to „vlastně takový malý orchestr", představí jeho ambasadoři v celé jeho šíři a pestrosti – uslyšíme hudbu od baroka přes romantismus, rock až po soudobou tvorbu a vlastní tvorbu samotných interpretů. V pořadu se před kamerou vystřídají tři mistři kytary – Pavel Steidl, Lukáš Sommer a Norbi Kovács. Kytarového virtuosa Pavla Steidla zařadil italský časopis Guitart mezi 8 nejdůležitějších světových kytaristů, je také držitelem ocenění Classical Guitar Award. Na koncertních pódiích vystupoval ve více než 30 zemích světa. Lukáš Sommer je představitelem mladé české generace kytaristů, zároveň úspěšný skladatel a aranžér, jehož skladby interpretují přední české orchestry a operní soubory. V lednu letošního roku provedl recitál ze svých skladeb v newyorské Carnegie Hall. Slovenský kytarista, zpěvák a skladatel Norbi Kovács je známý svým účinkováním v kapelách Ivan Hlas Trio a Lokomotiva, má na kontě několik sólových alb a věnuje se také skládání filmové a scénické hudby, je například autorem hudby k snímku Jana Hřebejka U mě dobrý. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

5tipes 

všechny recenze uživatele

Virtuózně zahrané i natočené! Dokud bude Česká televize tvořit i tyto vzácné pořady pro "fajnšmekry", tak bude všechno v pořádku. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Hudebni dokument na Ceske televizi Artu. Neuvěřitelně talentovaní hudebníci a charismatický Marek Eben, kter dokáže z hostů dostat to nejlepší. Pobavila mě historka z koncertu v Indii, kde si diváci koncert natáčeli na mobil a hned pouštěli, takže muzikant při hraní slyšel sám sebe. Ke shlédnutí na https://www.ceskatelevize.cz/porady/14588564917-hudebni-navsteva-v-muzeu/22254215069/ ()

Hanka_M 

všechny recenze uživatele

Krásný a výživný hudební zážitek, hezké průvodní slovo a zajímavé skladatelské kompozice. Další malá radost na artu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama