Reklama

Reklama

Svět podle Georgie

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti matky dělá dvanáctiletá Georgie vše proto, aby nemusela do dětského domova. Na svůj věk toho má naloženo opravdu hodně. Na jednu stranu musí rychle dospět, aby se o sebe dokázala postarat sama. Na druhou stranu dokáže využít dětskou vynalézavost a nevinnost, aby klamala místní úřady i okolí. Se svým nejlepším kamarádem Alim si vydělává krádežemi kol a předstírá, že žije se strýcem. Imaginárního člena rodiny však brzy nahradí skutečný otec, kterého neviděla tak dlouho, že jej nepoznává. Náhlý vpád cizího člověka Georgii nevyhovuje a snaží se zjistit, proč její otec budižkničemu narušil stav věcí probíhajících dosud k její spokojenosti. Skvělé britské dramedy v sobě snoubí prvky žánru sociálního filmu, svěžích formálních chuťovek, nezapomenutelných scén (zejména interakce Georgie a jejího otce), vtipných hlášek a mluvících pavouků. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (5)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Scrapper mi urobil príjemne na duši. Je takou typickou sociálnou dramédiou, ktoré mám osobne rád. Vyvážený humorom, ale i citlivejšími scénkami. Viacej síce upredňostňujem , ked sa napríklad vráti foter z basy po x rokoch a chce začať s čistým štítom a od znovu, ako napríklad vo Wild Bill   , ale aj tento príbeh sa mi lúbil. Síce som na konci filmu čakal nejaké to vysvetlenie o "tajnom projekte" v izbe na zámok, ale bez toho pôjdem tiež kľudne spať a s dobrým pocitom. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Typický evergreen oblíbený mezi dramaturgy festivalů indie filmů. Hřejivý příběh o sbližování dítěte a jeho odcizeného rodiče musí být snad z povinnosti aspoň jednou přítomen na každém ročníku takového festivalu a pokaždé je to schéma stejné. A mě už to nebaví. Tenhle britský počin si jen málokdo bude druhý den pamatovat. A k tomu instantně přechytračilé děti - otravnost sama. [Sundance Film Festival 2023] ()

Reklama

AdamXB-1 

všechny recenze uživatele

Osvěžující drama na všední den, které se nebere příliš vážně. Nesentimentalní pohled na sbližování otce a dcery zjišťujících zda by se vůbec mohli mít rádi. Nelehká situace je umě odlehčena hravými záběry pastelově barevného prostředí. Jako celovečerní debut více než ucházející. ()

TOMEK17 

všechny recenze uživatele

10/10. Skvělý nezávislý film. Filmová produkce byla dobře propracovaná. Skvělý příběh. Dobrá práce pro lidi, kteří tento film produkovali. Rád bych viděl více práce od štábu, který tento film natočil. S rozpočtem, který měli, si vedli opravdu dobře. Herecké výkony byly také velmi dobré. Děj byl dojemný. Tolik dětí takto žije a zdržuje každodenní život zejména v chudé oblasti Anglie. Co musí chudé děti udělat, aby přežily. Velmi dojemný film. Mladí herci a herečky mají ve filmovém průmyslu světlou budoucnost. Každý měl nějakou oblíbenou část filmu. Moje je, jak se otec a dcera nakonec spojili. Dojemný konec. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Tak trochu UK verze The Florida Project, lehce to může připomenout i Fish Tank. 12leté holce umře máma, takže bydlí sama (před sociálkou a školou zvládne šméčkovat, že bydlí u strýce) a čas tráví kradením kol a poflakováním se s kamarádem. Do toho se objeví její otec, který jí měl v 18ti, takže je spíš jako starší brácha. Jejich postupné sbližování je podobně lehce nemotorné, jako celý film, ale to je na tom vlastně to zajímavý. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama