Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (74)

plakát

Boy Kills World (2023) 

5/10. Boy Kills World je jedinečný, pobuřující, přehnaný, násilný a krvavý. Je to temné a zábavné zároveň. Tak proč se mi to nelíbilo? fakt těžko říct. Kromě několika opravdu skvělých bojových scén jsem si celou dobu stopáže říkal proč mě to nebaví. Nechytlo mě to, jak by mělo. Akce je někdy úžasná, svižná a brutální. Scéna se struhadlem na sýr vyniká. Jindy jsou ale bojové scény hektické, roztřesené a nejasné. I tím lze popsat příběh jako celek. Vždy se cítí mimo. A později ve filmu představí prvky příběhu, které si mě vůbec nekoupily.

plakát

Rivalové (2024) 

9/10. Toto je další klenot Guadagnino s krásnou kinematografií, skvělými postavami a plným zábavy a šmrncem. Pro ty, kteří jsou unaveni typickým hollywoodským vzorovým nešvarem, vás to zaujme a pobaví od začátku do konce. A kromě oslnivé režie a hypnotizujícího hereckého obsazení jsou tenisové scény, i když se ve skutečnosti nejedná o sportovní film, vysoce uvěřitelné. Pokud se ponoříte za povrch, má tento film větší význam, než se na první pohled zdá. Přemýšlejte, touha po úspěchu, slávě, bohatství nebo prostě láska, jako základní témata tohoto snímku, který může být nominován na Oscara. Samozřejmě přichází s typickým italským vkusem a módou, díky kterým je tato jízda tak zábavnou pro všechny zapálené filmové milovníky.  [TADYVARY]

plakát

Late Night with the Devil (2023) 

8/10. Jeden z nejunikátnějších a nejzábavnějších hororů, které jsem za dlouhou dobu viděl - opravdu jsem nechtěl, aby skončil! LNWTD je daleko od unaveného přístupu k žánru z Blumhouse šaškárny. Je živý, zábavný, poutavý a především strašidelný. Obzvláště se mi líbily praktické efekty a filmování ve stylu old school. Kromě několika elektrických jisker tam nebylo žádné CGI. Herecké obsazení bylo fantastické a mělo skvělou chemii, přičemž David Dastmalchian opět dokázal, že je okouzlujícím a přesvědčivým hlavním hercem. Na tenhle horor bubu myslet sakra dlouho.

plakát

Občanská válka (2024) 

6,5/10. Civil War je vizuálně úžasný film s neuvěřitelnými akčními sekvencemi. Příběh válečných novinářů je nepopiratelně zajímavý. Film však trochu klopýtá ve svém provedení. Zatímco děj začíná silně, občas ztrácí na rychlosti. Tempo chodu je nerovnoměrné a některé úseky se vlečou. To je ještě zvýrazněno soundtrackem, který občas působí nepatřičně a narušuje plynulost filmu. I přes tyto nedostatky „Civil War“ ve svém vizuálu září. Tvůrci vytvořili strašidelně krásnou a zároveň děsivou vizi válkou zničeného místa. Akční sekvence jsou napínavé a udrží vás přilepené k sedačce. Celkově je to film s nesmírným potenciálem, který trochu zaostává. Silná vizuální stránka a akce nedokážou tak docela vykompenzovat problémy se tempem a občasný neodpovídající soundtrack. Pokud hledáte film k zamyšlení s ohromujícím vizuálem, stojí za zhlédnutí, ale připravte se na hrbolatou jízdu.

plakát

Starý dub (2023) 

9/10. Myslím, že jsem ještě neviděl film, který by mě emocionálně tak rychle strhl jako The Old Oak. Hned od začátku jste vtaženi do niterných a mocných emocí tohoto díla, které jen zřídka poleví. Zachycuje události poté, co je skupina syrských uprchlíků umístěna do bývalého hornického města na severovýchodě Anglie. Navzdory tomu, že jde o fikci, realismus, který Loach do filmu vnáší, a skutečnost, že kdokoli žijící v Británii tento jazyk a sentiment bohužel pozná, z něj činí silně zničující film. Ukazuje také to nejlepší z lidstva a to, jak se lidé dokážou shromáždit kolem sebe, což také vytváří skutečně inspirativní film. Vlastně si myslím, že u filmu, jako je tento, jsou technické prvky (i když jsou většinou skvělé) ve skutečnosti irelevantní. Poselství tohoto filmu je tak zásadní a silné a je tak dobře předáno, a to je nejdůležitější. Není možné se tímto filmem nenechat emocionálně rozhýbat, a to tak, jak to dokážou ti nejlepší filmaři. Toto dílo je nejdůležitější než kdy jindy, a proto se z něho stává absolutní film, který musíte vidět.

plakát

Útěk z Utopie (2023) 

10/10. Srdceryvný příběh o pronásledování a korupci. Film rozsáhle zkoumá krutou realitu represivního režimu v Severní Koreji, který přiměl nespočet jednotlivců a rodin k útěku před útlakem. Neuvěřitelně dobře natočený, citlivě odhaluje temnou a zničující realitu obyčejných obyvatel Severní Koreje. Soustředit se na jejich lidskost a dát hlas lidem, kteří byli po léta umlčováni a přehlíženi. Určitě nepříjemné a intenzivní dvě hodiny, ale extrémně poutavé a informativní. Tento dokument vřele doporučuji, protože rozhodně stojí za shlédnutí.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

6/10.Čekal jsem zábavný akční film a začalo to dobře, ale postupem času to bylo horší a horší. Jake je skvělý (jak očekáváte), stejně jako většina vedlejších herců. Nechybí ani zábavné momenty a repliky. Ale pak se objeví Conor Mcgregor a začne dělat ty jeho klasické brikulky. Conor vážně neumí hrát. Také byste čekali, že alespoň jeho bojové scény budou dobré, ale nebyly. Bojové scény jsou hit a miss, některé vypadají velmi falešně a to špatný cgi, ani nemluvim. Svoje fanoušky si to ale rozhodně najde.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

10/10. Tohle bylo perfektní pokračování Denisova prvního dílu. Splnila všechny hlavní dějové body knihy a zároveň poskytla hvězdné výkony a vizuály, o kterých většina filmů jen sní. Tento film půjde dolů jako jeden z nejlepších ve sci-fi/fantasy a zaslouží si všechny ocenění, kterými bude oceněn. Po dlouhou dobu mě franšíza a jedinečný film uchvátil takovým způsobem. Tento příběh, tyto postavy, tato planeta, Duna, v mé mysli žije a žít bude. Udělali byste obrovskou chybu, kdybyste tento film neviděli v IMAX, protože vytvořené zvukové pasáže a soundtrack Hanse Zimmera jsou tak pohlcující, že máte pocit, že jste součástí každé scény. Tento film je mistrovským dílem ve všech aspektech.

plakát

Netvor (2023) 

8,5/10. Příběh není tak složitý, ale cesta, na kterou nás tvůrce filmu vezme, je složitá a zveličuje neprůhlednost problémů, kterým čelí postavy. Život je těžký, dokud neuvidíte konečný výsledek, takže orientace v životě může být extrémně náročná a frustrující. Tento film se nazývá Monster, což znamená, že domněnky jsou často monstra, která nás vedou po bolestivých cestách, často zbytečně. Toto je hluboce soucitný film. Vyžaduje trpělivost od diváka, ale nakonec se to bohatě vyplatí. Jedná se o filmaře, který se každým novým filmem se zlepšuje.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

8/10. The Zone of Interest  je všednost zla dovedena do nejděsivějšího extrému. Film, který od začátku velmi jasně objasňuje záměry a poté stráví dalších 105 minut utužováním tohoto bodu trýznivým způsobem. Ve filmové podobě je to noční můra. Sandra Hüller a Christian Friedel jsou tak dobří ve ztvárnění sobectví a znecitlivění svých postav. Jejich představení jsou navržena tak, aby byla velmi nudná, protože se soustředí na všední úkoly přímo před nimi a úplně blokují vše na druhé straně toho plotu. Režie Jonathana Glazera moudře udržuje vše vizuálně ponuré a s odstupem. Každý záběr je precizně přesný a sekvence nočního vidění ještě více zdůrazňují téměř běžnou povahu. Partitura Mica Leviho je přítomna jen velmi krátce, ale kdykoli je tam, je nezapomenutelná, jak strašidelná je. Nejzásadnější součástí toho, proč tento film funguje, je rozhodně zvukový design Johnnieho Burna. Je to zvuková kulisa, která vám neustále připomíná, co se děje přes ten plot a vytváří nesoulad mezi tím, co vidíte, a tím, co slyšíte, který je záměrně nepříjemný.