Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Američan následuje krásnou prostitutku do světa erotického podsvětí plného obscénního násilí. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

Redi 

všechny recenze uživatele

Začátek mě chytil a celou dobu jsem byl zvědavý, co z toho bude. Ve výsledku ale musí mít člověk asi oblibu v takových minimalistických filmech, ve kterých se, až na pár exploatačních scén, hovno děje, aby takový film dostatečně ocenil. To asi nebude můj případ a ani si nebudu na takového artové díváka hrát. Plusové body za audiovizuální stránku a za poslední několik minut, kdy to bylo fajn ujeté (ne že by byl zbytek filmu v něčem normální), a za to, že si to stále drželo mou pozornost, aniž bych se díval na čas, přestože se tam víceméně nic nedělo. Nebo jsem to jen nepochopil a neumím číst mezi řádky... taky možnost. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Autor nemôže zaprieť svoju inšpiráciu Davidom Lynchom. Netvrdím že všetky experimentálne snímky podobného ranku musia byť hneď Lynchove kopírky ale tento je nereálne nasiakli Lost Highway-om. V prvých desiatich som sa stratil, nech som sa snažil ako som len chcel, už som nenašiel cestu späť. Príbeh, ak sa tu nejaký nachádzal tak, som tu nezachitil žiadny. Ono tu ide iba o obrazovo zachytené emócie násilia a úchylnosti. Snímkie by neuškodilo keby sa viac rozobrala téma obchodovaniu s bielim mäsom, téma ktorá tu prevládala, ale chápem že to nebol hlavný cieľ autora. Chcel nakrútiť experimentálny brainwashing a to sa mu aj podarilo. ()

Reklama

WillBlake 

všechny recenze uživatele

U mnoha záběrů jsem zapomínal dýchat a jen sestupoval spirálou hlouběji do temna, kde se na samém dně válela vyhřezlá flákota bytí prozářená rentgenovým paprskem. Čiré zlo na povrchu, čiré zlo pod povrchem - svoje nejdivočejší fantazie vynásobte nekonečnem a zkuste je začít ovládat, protože tohle je váš Nový život. Jak píše Orin, chce se vám utéct, ale nemůžete, chce se vám zemřít, ale opět nemůžete. Pro mě osobně iniciační film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

"Temnota 2: V spároch Sofie....francúzove filmy aj v rámci rôznych všemožných svetových festivalov musia všade pôsobiť, ako keď na manistreamovom, resp. alternatívnom rádiu pustíte zrazu black metalovú skladbu. Pritom sa explicitným záberom viac menej vyhýba. Možno ide o sebastredný art, pre mňa je ale podstatné, že zvolená absolútne šialená forma vystihuje presne hnus, akým je mafiou riadená prostitúcia. V tomto zmysle by sa mal film premietať povinne pre stredoškolákov, aby sa podobnému prostrediu v budúcnosti vyhýbali a ženy si dávali bacha. Nový život ale nie je iba prvoplánovou kritikou, zaoberá sa vnútornými besmi a desmi, ktoré sprevádzajú ľudstvo od počiatku vekov. Čiže ako píšem, Temnota 2... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Vie nouvelle si pohrává s divákovým podvědomím. A jen vy během sledování sami určujete kam všechny vaše myšlenkové pochody budou vést. Při Vie nouvelle ale nevedou žádné správné dveře a nikdy nenajdete ten správný klíč, za to během hledání vás bude doprovázet velice depresivní atmosféra, hypnotizující záběry, démonická hudba (kterou budete slyšet i ve spánku), rozplývající se místnosti a krajiny, násilné sexuální scény, démonické pohledy lidí do kamery, nebo vycházející lidi ze tmy - déjà vu s Lynchovým Lost Highway. // Velké plátno umocňující prožitek [lfš, 2017] ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama