Reklama

Reklama

Láska z nenávisti

(seriál)
  • Jižní Korea Yeonaedaejeon (více)
Jižní Korea, 2023, 8 h 55 min (Minutáž: 45–63 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Advokátka nesnáší, když ji poráží muži, a vynikající herec zase nedůvěřuje ženám. Tihle dva, pro které láska nic neznamená, spolu ale jednoho dne musí začít chodit. (Netflix)

Recenze (9)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Odlišné, moderní, ultraemancipované, s výborným režisérem a scénáristou. Kdo se bojí silných ženských charakterů, může mít s Love to Hate You problém, kdo se dívá na silné ženské postavy rád, bude naopak nadšen. Kim Ok-bin je pozoruhodná herečka, které ukázala sošný ženský vzhled v Arthdal Chronicles, akční schopnosti v Nelítostné a schopnost předvést něco netradičního ve starší Žízni. V Lásce z nenávisti toto vše pozoruhodně spojuje. Mlátí chlapy, spí s nimi pro zábavu, trestá sviňáky, má smysl pro spravedlnost. Navíc je advokátka, hraje špičkově kulečník, šipky trefuje do černého, vezme vedlejšák i jako kaskadérka a ve své branži udělá cokoli, aby přežila. Víc psát nebudu, má to jen 10 epizod, podívejte se 😉. ()

Hugho 

všechny recenze uživatele

Pravá (juho!) kórejská telenovela maskovaná za seriál má svoje pevné - miestami dementné - pravidlá a väčšinou sa po zaujímavom rozbehu priemerne v 7. dieli logika, štýl a kompaktnosť deja rozplynie do väčších alebo menších xračiek. Preto som dal po 4 seriáloch JK seriálom ban.   O to väčšie prekvapenie ma čakalo, keď som si omylom pustil túto vec, je to skrátka krátky, moderný a hlavne chytrý seriál. Niekto pri ňom totiž MYSLEL !  Scenár je tak kvalitne napísaný, že aj napriek vysokej dávke klišé sa na to dobre pozerá, dej neuráža  a realizácia je tak presvedčivá, že aj takému Verbalovi by miestami zaslzili očné kanáliky. Ani Frič by to nespravil lepšie.    Až neskôr si divák uvedomí, že je to v druhom pláne o emancipovanej žene v konzervatívnom orientálnom prostredí, tak nenápadne to tam bolo zakomponované. Tak sa to má robiť milí západní priatelia - nie ako v Doctor Who ! Jedna hviezda dole za to, že sa mi v prvej polovici herci navzájom plietli a mal som problém rozoznať o ktorú postavu ide. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měla v úmyslu jen nahlédnout a překvapivě mě to vcuclo, stačilo se trochu naladit na jemnou ulítlost a jistou dávku přepálenosti, kdy se hlavní postavy (dospěláci) chovají jako puboši a pak už to jelo bez přestávky.. Herecký ansámbl je nesmírně sympatický a přiznávám, že jsem jim sedla na lep, Yoo Teo má ohromné charisma (Minulé životy), Kim Ji-hoon (Natalri) je stále pohledný plakátový kousek a v závěru mě i ty dvě baby bavily.. Několikrát jsem se upřímně od srdce zasmála a často jsem měla úsměv na rtech, tedy ode mne v rámci žánru krásné čtyři hvězdy.. ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou. Hlavná ženská postava nie je citlivá, romantická, sladká, plačka, ale skôr taký chlap v ženskom tele. Že len chlapi môžu mať navrch nad ženami, ovládať ich, podvádzať a robiť si čo sa im za chce? Pekne im to vracala. Keď bolo treba aj fyzicky. Keďže sa v živote stretla s pokrytcami, klamármi a podvodníkmi (a jej otec, veľký patriarcha si nevážil jej matku, ani ju), mužom neverila a len ich využívala a v podstate im robila to, čo oni robili iným ženám. V tom sa jej do života pripletie chlap, o ktorom si mylne myslí to isté. Nakoľko on nemá rád ženy, po vzore svojej matky a ex frajerky si o nich myslí, že sú všetky len zlatokopky, chcú sa finančne zabezpečiť a potom chlapa odkopnú. Hlavná ženská postava je emancipovaná, odvážna, silná, múdra, šikovná a nezávislá, čo ho vyvedie z miery až natoľko, že sa do nej zahľadí. Ona sa mu ale chce pomstiť za urážlivé slová žien, no postupne všetko sa postupne zamotá, keď majú predstierať pre média vzťah a on zistí, že ho to k nej ťahá, a pri nej jedinej nemá panické záchvaty a ona zistí, že stretla niekoho kto ju obdivuje a váži si ju a pred jej rodinou ju vychváli. V seriály je mnoho komických situácií, aj vďaka kameramanom a strihu je to pestré a živé. Kolegovia hlavnej hrdinky v práci sa mohli pokojne viac zviditeľniť. Najlepší kamarát hlavného hrdinu bol trochu brzda čo sa týkal dvorenia a randenia. Myslela som, že bude taký dominantnejší. Ale hlavné postavy boli super. V tomto seriály bol práve chlap viac citlivejší, ale v dobrom zmysle slova. Celé to bolo príjemné a dobre sa na to pozeralo. I keď dosť toho tam vlastne popili :D. ()

mabej 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně milá blbina. Scénář nechali napsat někomu, kdo to umí, takže děj se posouvá dopředu, postavy mají vývoj a situace, ve kterých se hrdinové nacházejí, na sebe navazují a dávají smysl. Ona je chytrá feministická právnička, která si neváží chlapů a jako koníček má adrenalinové sporty a bojové sporty. On je charismatický herec, s davy fanynek, přitom je to romantik ze staré školy, například nemá rád krátkodobé vztahy a před sexem vyžaduje vyznání lásky.  Zklamal se, tak si žen neváží a vztahy nehledá. A tihle dva se dají dohromady, nejprve jen fejkový vztah, ale pak už se hraje o city. Do toho atraktivní prostředí (hrdinka zaskočí za dublerku při natáčení filmu a jako kaskadérka proskakuje okny a háže nožem.) Do všeho se přimotá její ex (kolega právník ) a jeho ex (kolegyně herečka), jeho kamarád, její kamarádka a nepřející veřejnost. Vypjaté scény jsou komentované z ženského i mužského pohledu (což je většinou dost vtipné). No nemohla jsem se od toho odtrhnout a sjela jsem to za jeden víkend. Za mě 5 hvězdiček, neumím si představit, co bych u romantického příběhu mohla chtít víc. Tohle se Netflixu povedlo. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama