Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

Elgin 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel je jedinecny, pretoze ako v jednom z dvoch dielov celej serie sa v nom rozprava. Komunisticka garnitura zadala Zdenkovi Milerovi zakazku na budovatelsku rozpravku. Zdenek sikovne a ume vytvoril skvost, ktory mal vplyv ako na mladych, tak i na tych skor narodenych a prezil i samotny rezim. Kalhotky predstavovali monterky a kym Krtecek k nim prisiel prechodil celu plejadu zvieratiek, kde bolo vydiet kolektivny duch a kazdy v tom pribehu na niecom malom pracoval. Tento jedinecny vytvor (KRTECEK) zije uz viac ako 52 rokov na nasich obrazovkach. Naprosty unikat ktory sa da pozerat i v dnesnej dobe. ()

Sosak 

všechny recenze uživatele

Krtek se mi odmala moc nelíbí jako postava ani jako výtvarné zpracování, ale to je záležitost vkusu každého z nás. Tenhle animovaný příběh totiž dovede pobavit a zaujmout nejen děti a to je hlavní. Člověk by až neřekl, co všechno se musí udělat pro blbý kalhoty. Viděl jsem to kdysi dávno v dobách dinosaurů a stejně si živě pamatuju celou řadu scén, takže jak říkám - bombózní pohádka. ()

Reklama

Mia... 

všechny recenze uživatele

Je moc zajímavé vidět ještě nepropracovanou myšku, ježka i ostatní .. hodně znatelné, že bylo ještě tak nějak vše ve výrobě ... tady i krtek mluví .. hodně roztomile a vážně se mi to líbí, ale abych pravdu řekla, když promluví výjímečně jedno slovo za díl, líbí se mi to snad ještě víc ... je to sice asi nepochopitelný, ale jako malá holčička jsem se vždy těšila, až konečně promluví a to čekání mě vždy bavilo a byl to jeden z mnoha aspektů, které mě u toho držely. ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky za to, že moc žvaní ;-). Ale jinak jsou nejen tento původní, ale i ostatní "Krtečkové" samozřejmě pohlazení na duši. Zvlášť ve srovnání se záplavou Pokémonů a podobných debiloidů. Na těchto večerníčcích jsem vyrostl a DVD s nimi stohuju na poliččce v bláhové naději, že i na mé dosud nenarozené dítě budou působit stejně. Uvidíme, kam mě za pár let pošle. I s Krtečkem. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

jéé, já bych chtěl kalhotky a s kapsami:-)) Já taky. Nestárnoucí Krteček, vždy potěší:-) Jako malá jsem s kamarádkou pořádala závody, kdo složí puzzle s Krtečkem v kalhotkách dříve (kostička tak 10x10cm - celé puzzle obsahovalo asi 6 kostiček). To byly časy:-) Já ho teď pouštím žákům ve škole - uvedu to jako luxusní dokument o zpracování lnu a když se ukáže krteček, tak se jim okamžitě uleví a vesele se baví:-)) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o prvního a zároveň jediného dabovaného Krtečka. O jeho hlas se postaral tehdy pětiletý Jiří Prager. (Roman.Ticka)
  • Snímek byl uveden na filmovém festivalu v Benátkách roku 1956 a byl oceněn řádem Benátského lva. Nedlouho poté dostal také cenu na festivalu v Montevideu. (hippyman)
  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)

Reklama

Reklama