Reklama

Reklama

Dospěláci

(festivalový název)
  • USA The Adults
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Eric, Rachel, Maggie. Tři sourozenci, kdysi spojení silným poutem, které však zpřetrhalo dospívání i odloučení. Eric se debatě o minulosti opakovaně vyhýbá, když se však na krátký čas ocitne v rodném městě, konfrontaci se sestrami neunikne. Účast v sousedském hraní pokeru je navíc příliš lákavá na to, aby odjel podle plánu. Hořce komediální i posmutnělé sourozenecké drama se opírá o prozaický vizuální jazyk a přináší citlivý vhled do složitosti rodinných konstelací, kde je láska, ale chybí funkční komunikační nástroje. Možná jsou to ale naše dětská já, skrze něž můžeme promluvit o minulosti. V dospělosti se přece nemusíme vzdát dětských her, nebo ano? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Cera je sám nekukateľný, ale tu spoločne so sestrami, ktoré nacvičujú podivné hlasy, ako keby sa zadrhávali pravekým modelom falusu, to bolo ešte nepozerateľnejšie. Normálne som mal pocit prenesenej hanby. Film úplne o ničom a nezaujímavý. ()

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží tvářit autenticky, nenuceně a jako nezávislé indie snímky, ale naopak působí dost nuceně, trapně a uměle. Herecké výkony průměrné, postavy byly nesnesitelně otravné a scény, které měly být rádoby vtipné, tak byly grinch a mnohdy až nekoukatelné. Film o ničem, který chtěl prázdné téma o prázdných lidech vyplnit zvláštním a otravným pitvoření hlavní trojice postav, které mělo asi film oživit a ozvláštnit, ale to se nestalo. 45% (KVIFF 2023) ()

Reklama

Dr_Z 

všechny recenze uživatele

Pohled do duší tří ztracených sourozenců. Odloučený bratr (Michael Cera) a jeho dvě sestry k sobě znovu hledají cestu, vzpomínají na dětství, kdy ještě všechno bylo v pořádku a kdy si bezstarostně hráli, vymýšleli fiktivní postavy, hlasy a divadýlka. Citlivá sonda o dospění, odtržení od svého dětského já a návratu k němu. Pro někoho film o ničem, pro někoho naopak nastavené zrcadlo jejich vlastní duši. Pro většinu však průměrný indie film. ()

kaku108 

všechny recenze uživatele

Priznavam, ze jsem v polovine odesla, a tak mi mozna unikl nejaky prevratne skvely vyvoj ci rozuzleni, ktere by v mych ocich pozvedlo film o nekolik hvezdicek. Nicmene prvni polovina mi prisla tak nezajimava, ze zkratka nedavalo smysl zustavat na tu druhou. Bud to nepredali dobre herci, anebo slo o zcela prumernou a beznou uroven komplikovanosti sourozeneckych vztahu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický indie film. Téma je ok, ale spracovanie o ničom. Už som takých filmov videl veľa a oveľa lepších. Snáď len Sophia Lillisová je roztomilá ako vždy. 4/10. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama