Reklama

Reklama

Tu

(festivalový název)
Trailer 2
Belgie, 2023, 82 min

Obsahy(1)

Dvě bloudivé duše, stavební dělník a expertka na mechy a lišejníky, a okolní svět – chvíli soustředěný na přírodu, chvíli na noční Brusel. Vítězný film berlínské sekce Encounters zastihuje své hrdiny ve stavu nejistoty, ale též v těsném kontaktu s každodenností. Podobně jako Tsai Ming-liang, též Devos kolísá mezi věcně realistickým přístupem se sociálním akcentem a unikavou snovostí a tematizuje něco tak neuchopitelného jako vnímání plynoucího času. Magický a vyklidněný snímek s vnitřním tajemstvím, útulný i křehký jako starý hrníček s puntíky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (7)

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

KVIFF57: Příběh o dvou bloudivých duších...které se ale setkají až asi po hodině filmu! Předtím jen sledujeme jak Adrien chodí po městě s polívkou v igelitovým sáčku. Šílená nuda, kdy dokonce takovému odpůrci biologie, jako jsem já, přišly záběry na mechy pod mikroskopem zajímavější než zbytek filmu. ()

Piff 

všechny recenze uživatele

Adrian si bere čtyřtýdenní dovolenou. Je tu však háček – musí vyprázdnit svojí ledničku plnou zeleniny. Rozhodne se proto udělat velikou porci polévky. Ve výsledku jí navaří čtyři krabičky, které se rozhodne sdílet s přáteli. Setkáváme se tak s pracovníkem v hotelu, opravářem v autoservisu a Adrianovou sestrou. Ve výsledku zbyde jedna krabička, kterou však Adrian nemá s kým sdílet. V tragickém okamžiku se jí rozhodne vylít do dřezu.  Další den však po cestě do servisu potkává Mechovou Vědkyni, se kterou se skamarádí. Aby tak napravil svůj nešťastný omyl, uvaří večer další porci polévky, kterou jí zanese následující den. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Kdybych znal člověka jako je Adrien a ten mi přinesl polévku, která mi třeba nechutná tak bych si jí s ním dal, jelikož takhle čistou, milou a příjemnou postavu jsem už dlouho neviděl a to jediné bylo, proč jsem tento nudný a vleklý film dokoukal s mírným zaujetím až do konce. Poctivé 3*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Zpočátku panovalo vyděšení co mě to čeká za nudu. Vlastně to i byla nuda, ale jako takové klidné, optimisticky laděné celkové pohlazení to ve finále fungovalo na jedničku. Nečekejte ani příběh, ani celistvé postavy a jen se ponořte do měkké mechové pokrývky a nechte se unášet kontrastem města a přírody a jejich dvou obyvatel. KVIFF 2023 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama