Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční

Recenze (387)

plakát

Smršť (2024) 

Po skvělé Trhlině jsem doufal, že Peter Bebjak natočí ještě nějaký mysteriózní film, jelikož je to můj nejoblíbenější žánr a ono se to podařilo. Takových filmů je u nás hrozně málo a já jsem byl spokojený hlavně s atmosférou a hereckými výkony. Proběhla i husí kůže. Výsledek kazí malinko dlouhá stopáž a pár delších scén ale i tak silné 4*.

plakát

Amozadegan (2023) 

Velice podařená krátkodobá zábava, lehce styl Ritchie a Tarantino na kterou jsem ale bohužel druhý den úplně zapomněl. Na druhou stranu film nenudí a na to je že je točený jak je točený tak je to kvalitní práce (žádný extrémně rozklepaný obraz jak jsme u podobných snímku zvyklý). Představoval bych si na podobný styl nějaký horor.

plakát

Brutální vedro (2023) 

Zvláštní velice zvláštní snímek ale jak se snažím všemi způsoby najít nějaký ten přesah tak mi to na ty 3 * prostě nedá. Velké plus za dané téma a moje rodné Pardubice ale celé mi to přišlo tak nějak laciné.

plakát

Ztracené děti (2023) 

Filmu pouze s dětmi jsem se obával ale velice mě lákal žánr (pouze drama to určitě není). Před dětskými herci klobouk dolů. Děj utíká a občas je i mrazivý. Dá se říct, že mě ani v momentu nenudil ale něco málo na lepší hodnocení tomu chybělo. Lepší 3*.

plakát

Úsvit (2023) 

České filmy na festivalu vůbec nevyhledávám ale tady jsem udělal výjimku a byl jsem ve všech směrech nadšený. Postavy výborné, dialogy, hudba a celkový styl měl celou dobu neskutečně bavil. Příběh určitě také velmi zajímavý pro mě s uspokojujícím koncem. Více takových našich filmů.

plakát

Sladký východ (2023) 

Na tento film jsem se dostal náhodou a po prvních deseti minutách jsem byl hodně v rozpacích. Poté se ale prudce změní způsob vyprávění a já byl hodně spokojen. Hlavní představitelka výborná ale Simon Rex (znán jen ze Scary Movie) byl fenomenální. Kvalitní 4*.

plakát

Tu (2023) 

Kdybych znal člověka jako je Adrien a ten mi přinesl polévku, která mi třeba nechutná tak bych si jí s ním dal, jelikož takhle čistou, milou a příjemnou postavu jsem už dlouho neviděl a to jediné bylo, proč jsem tento nudný a vleklý film dokoukal s mírným zaujetím až do konce. Poctivé 3*.

plakát

Kůže (2020) 

Začátek zaujme ale následně začne takový zmatek, kdy jsem asi půl hodiny nevěděl kdo je kdo (Maras, Aral, Maral, kdy toto se mi stalo u filmu z Íránu nejednou) a kdo co dělá a chce dělat až jsem začal usínat ale vždy mě probral zpívající (uřvaný) stařec. Konec paradoxně také zaujme jinak je to zmatek nad zmatek. Slabé 2* za občasnou tajemnou atmosféru a masky. Z tohoto se dalo dostat více. Velká škoda

plakát

Chiméra (2023) 

Už po prvních pár scénách jsem věděl, že jsem ani trochu netrefil v co jsem doufal (fantasy toho moc nebylo). Zbytek filmu byl pro mě utrpením. Dlouhá stopáž, nesympatické postavy a jejich charaktery, uřvanost, trapnost a buranství s nezajímavým příběhem. Nadšené ohlasy ale dokážu pochopit. Já jsem se tady ale totálně minul. 1* pouze a jenom za řemeslnou práci.

plakát

Obzor (2022) 

Silný film na zamyšlení bez vyloženě záporné postavy. Každý má nějakou svojí motivaci, která se dá pochopit. Za postupu neskutečně krásné hudby a chytrých dialogů film plyne do pro mě šokujícího konce. Silné 4*.