Reklama

Reklama

Dobrá špatná matka

(seriál)
  • Jižní Korea Nappeun Eomma (více)
Trailer
Jižní Korea, 2023, 16 h 4 min (Minutáž: 61–81 min)

VOD (1)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Po tragické nehodě se ambiciózní státní zástupce octne na mentální úrovni malého dítěte. Dostane tak ale příležitost napravit svůj pošramocený vztah s matkou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Gada 

všechny recenze uživatele

Od prvního dílu mne seriál zaujal. Hlavní hrdinka přijde o manžela a farmu. Syna pak vychovává sama a je nucena znovu se o něj v jeho dospělém věku postarat. V důsledku dopravní nehody je postižen fyzicky i psychicky a ještě k tomu trpí amnézií. Jejich vztah je komplikovaný. Možná je to druhá šance k pochopení, odpuštění a usmíření. Vykreslení vzestupů a pádů mateřství je prostě dokonalé. Nic není černobílé. Připravte se na vlnu emocí. Budete se smát, ale i plakat. Herecké výkony úžasné. Vedlejší postavy a příběhy také zaujmou a najde se zde i lehká romantika. Seriál rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Seriál Dobrá špatná matka se primárně snaží cílit na city diváka a alespoň v mém případě se mu to povětšinou dařilo. Plusem seriálu byly komické vložky a především obsazení, ať už Do-hyun Lee jako státního žalobce Kang-ho Choie, Mi-ran Ra jako jeho matku, kawaii Eun-jin Ahn jako přítelkyně Kang-ho Choie, nebo In-soo Yooa jako uličníka Sam-sik Banga. Vedlejší postavy byly také skvěle obsazeny, nejvíce z nich za mě vyčnívali Bo-kyung Park, jenž si zde zahrála bláznivou manželku starosty vesnice, která je o mnoho let mladší, než její manžel a neustále nosí nějakou pleťovou masku atd., díky čemuž nikdy neuvidíte její obličej. Zvlášť jsem se vždy těšil na to, jaký hlod zase vypustí z pusy. Druhou vedlejší postavou, která stojí za zmínku byl skladatel v podání Hyun-jin Baeka. Opravdu by mě zajímalo, zda takhle skřehotá i v reálu, nebo pouze v seriálu. Pokud to druhé, tak má můj obdiv, pokud to první, tak ho upřímně lituji. A když už jsem u obsazení, tak z takzvaných štěků mě zde nejvíc potěšila (bohužel) malá rolička úředníka pro zemědělství v podání Seung-ho Shina, který hrál prince Go Wona v Alchymii duší (která je také na Netflixu s CZ titulky). Když se Seung-ho Shin poprvé objevil na obrazovce, hned jsem ho poznal podle jeho charakteristického vzhledu i hlasu. Doufal jsem, že zde dostane mnohem více prostoru, ale všechny scény, v kterých se objeví nemají dohromady snad ani tři minuty. I když mi bylo od prvního dílu jasné, jak tohle dopadne, stejně jsem se u seriálu nijak nenudil a v ději jsem skákal pouze výjimečně a pouze o pár vteřin. Klidně mohl mít seriál standartních 16/20 dílů, protože hlavně závěr mi přišel dost uspěchaný, jako by scénáristé už nevěděli, jak mají seriál uzavřít. Hudba sice nijak neurazila, ale zároveň nebyla ani ničím výjimečná a nemám žádný důvod si ji někdy pouštět samostatně třeba na Youtube, nebo na Spotify. ()

Reklama

Felisr 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem dlouho odkládala díky méně lichotivému popisu na netflixu. Nakonec jsem si ho díky oběma hlavním postavám, které za toto získaly několik ocenění pustila a nelituji. Původně despotická matka, na kterou se lepí jedna životní smůla za druhou, je nucena ze dne na den svojí původní mantru přehodnotit. Sousedské panoptikum jeblých postaviček nás i v tomto seriálu opět přesvědčuje, že na korejském venkově prostě nežije nikdo normální. Specialistou na zabezpečení je třetiřadý zlodějíček, odborníkem na zvířata (konkrétně ptáky) je zase nynější krejčí, který míval restauraci se smaženými kuřaty... Jedinou normální osobou, která to má v hlavě srovnané je ta čtyřletá holčička z dvojčat, moje favoritka :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama