Reklama

Reklama

Recenze (5)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Gregory je vytahanej pavoukovitej tak trochu natvrdlej brankář, v jehož školním mužstvu/ženstvu se objeví holka (což bylo v té době velice neslýchané a je to vlastně taková první vlaštovka, která pak skončila u "Bend It Like Beckham"), do které se zamiluje a chce jí pozvat na rande. V první půlce jsem moc nechápal, proč má tahle skotská coming-of-age komedie tak dobrý hodnocení. Dějově průměrný a rozvláčný, zpracováním to evokovalo ČSSR normalizační filmy z té éry. Ale ta dobovost a švihlost některých postav dokázala dostatečně zaujmout. V druhé půlce už to bylo o dost lepší a vyklubala se z toho velice roztomilá věc hrající si hlavně s rozdílem mezi vyspělostí pubertálních kluků a holek. Kdy kluci jsou ještě takoví jaloví, zatímco holky už spřádají své plány, o kterých tutani nemají šajnu. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

První skotský film! ha ha ha ha ha! A jaký! Něco mezi Sněženkami a machry a Botou jménem Melichar, je to dílko o jedné klopotné a náležitě trapné školní lásce. Výborné je, že tady nikdo nikoho neshazuje ano nešikanuje, nikdo nemachruje, všichni jsou z puberty vyděšený až na půdu. A tak to má být -- tak si to pamatujem. Gregory se zamiluje do té nejlepší holky, která to na hřišti nandá i klukům, koneckonců je zatraceně vysoký, tak má přece nárok, ne? No jo, ale když on ještě nikdy... ani líbačka ještě nebyla... a fyzicky na tom není úplně nejlíp, takhle za bubnama, to jo, ale když má udělat dřep, těžko se mu pak vstává, a když stojí v brance, uhýbá před míčem... Ale holky jsou jak známo chytřejší, tak to na něj uhrajou úplně jinak... Smál jsem se nahlas, jako už dlouho ne. Bravo. ()

Reklama

Aranel 

všechny recenze uživatele

Člověk se pobaví, to chvilkami jo, když si tak vzpomene na svou střední školu. Možná ho k nostalgii svede i podivně zelený obraz, osmdesátkový typ písma v titulcích a syntetická hudba. Proč ne, devadesát minut jednou za čas. Čtyři hvězdy nedám, ale tři s radostí, mimo jiné za přítomnost záhadných, nevysvětlených skotských tučňáků, projevu skotského filmového surrealismu :-) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Příjemná skotská komedie, žádné střeštěnosti, žádné fekální vtípky, žádné blitky, ani nic podobného, co by se odehrávalo v podobné teen-age komedii emerické produkce. Skoťáci to vzali za jinej konec, ukazují strasti a slasti středoškolského života, tak, jak jsme si to v těch jalových telecích letech prožili asi všichni :) Plus sympatičtí hlavní hrdinové, plus (a hlavně) ten fookin bloody cool scottish accent. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama