Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihovník Frank si začne vášnivou aférku s tajemnou ženou, která ho navštěvuje u něj v práci. Když znenadání zmizí, vydá se za ní do Londýna, aby ji vypátral. Jakmile se mu to podaří, zjišťuje něco naprosto nečekaného - Miranda má tři identity; je tanečnicí, dominou a zároveň zlatokopkou. Ale která z nich je skutečně ona? (hellstruck)

(více)

Recenze (3)

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Christina Ricci vypadá v takovéhle roli jako parodie. John Simm je výborný, samozřejmě i John Hurt. Ale Christina je nepůvabná, ošklivá, a ani nehraje moc dobře. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Snaha byla, ale stejně se to moc nepovedlo. Ten film je především komedie, i když tu ten zásadní žánr chybí (byť je teda poznat už z úvodních titulků, takhle vám mindfuck opravdu nezačne), ale jeho největším problémem je fakt, že vlastně neví, čím to chce být. Chvíli se to snaží parodovat gangsterky, chvíli zase Modrý samet a chvíli je to zase normální komedie, ale nic z toho to nikdy není pořádně a prolíná se to tak nefunkčně, že by to v takové podobě ani zručný režisér nezachránil. Je to v podstatě parodie, která nemá co parodovat, to je asi nejvýstiženější přirovnání. A přitom tam byly zajímavé nápady, i gradující gagy (Frankův kamarád, který se z kung-fu filmů učí kung-fu), ale jako celek to postrádá atmosféru, děj není dostatečně zajímavý a i ten vtip v tom jaksi chybí. Pousmál jsem se asi dvakrát, jinak to bylo mdlé. Jestli jsem ale měl z něčeho radost, tak ze skvělého Johna Simma v hlavní roli, za účast Kyla MacLachlana a za cameo Tamsin Greig, Fran z Black Books. O té jsem ani nevěděl, že tam hraje a když se tam pak náhle objevila, hned mi to zlepšilo náladu. Jen teda Christina Ricci tu má hrát sexbombu, ale vůbec na to nevypadá. Nechápu, kde se stal problém, v Ospalé díře se mi líbila... No, je sice škoda, že to tvůrcům nevyšlo, jak (aspoň doufám) chtěli, ale nedá se nic dělat. Tohle bohužel zapadlo právem. Lepší 2* ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád divné filmy, ale tohle je takový rádoby lynchovský paskvil, který křičí, že se chce rovnat "Modrému sametu", ale ve skutečnosti nemá nic z jeho neskutečné atmosféry a naléhavosti. Kyle je divný, John Hurt trochu navíc a hlavní dvojice mě nedokázala nijak strhnout na svou stranu. Navíc se to snaží být zbytečně vtipné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. ledna 2002 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v anglickém městě Scarborough. (BMW12)

Reklama

Reklama