foto

John Simm

  • nar. 10.7.1970 (48 let)
    Leeds, Yorkshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

John se narodil 10. července 1970 v Leedsu, už v jeho pěti letech se s rodinou přestěhoval do Lancashiru a poté se stěhovali stále častěji po celé severovýchodní Anglii. John teda žil v mnoha městech, např. Manchesteru, Burnley nebo Blackpoolu. Jeho otec byl muzikant, naučil Johna hrát na kytaru a už ve dvanácti letech s ním hrál a zpíval na pódiu v místních klubech.

K herectví se poprvé dostal na Edge End Drama School, kde ho podporoval učitel herectví Brian Wellock. V 16ti letech se dostal na hereckou školu v Blackpoolu, ale brzy se rozhodl, že ho muzikál tolik nezajímá (sám období na této škole popsal: "Tři roky alkoholu a West Side Story."), odjel do Londýna a přihlásil se na školu Drama Centre, kde odpromoval v roce 1991.

Jeho profesionální herecký debut se udál v roce 1992 v epizodě seriálu Rumpole of the Bailey. V roce 1995 mu jeho první filmová role ve filmu Boston Kickout vynesla uznání a cenu pro nejlepšího herce na filmovém festivalu ve Valencii (porotci ho upřednostnili před např. Dennisem Hopperem). Po seriálu The Lakes a jeho filmovém zpracování mu slávu i mimo rodnou zemi přinesla role Jipa v kultovním Human Trafficu. Později se objevil v černé komedii 24 Hour Party People v roli frontmana kapely New Order Bernarda Sumnera kde sám nazpíval akustickou verzi písně Blue Monday.

John je od roku 2004 ženatý a s manželkou Kate Magowan má dvě děti - Ryana a Molly. Je vášnivým fanouškem fotbalového klubu Manchester United.

Chasm

Herecká filmografie

Filmy

2015 Neviditelný důkaz (TV film)
2012 Everyday
2011 In Love with Shakespeare (TV film)
2009 Pán času: Konec času - 1. část (TV film)
Pán času: Konec času - 2. část (TV film)
Skellig (TV film)
2008 Úterý
Ďáblova pouta (TV film)
2006 Devilwood
2005 Blue/Orange (TV film)
Spojeni navždy
2004 All Star Comedy Show, The (TV film)
Nero, císař římský (TV film)
Sex Traffic (TV film)
Ten Minute Movie
2002 Crime and Punishment (TV film)
Magic Hour (TV film)
Miranda
Nonstop párty
2001 Is Harry on the Boat? (TV film)
Jak na ženský
2000 Forgive and Forget (TV film)
Never Never (TV film)
1999 Human Traffic
Lakes, The (TV film)
V zemi divů
1997 Diana & Me
1995 Boston Kickout
Here Comes the Mirror Man (TV film)
1994 Meat (TV film)

TV seriály

2018 Collateral (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
další epizody (4)
Mo sheng ren (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
Trauma (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2017 The Catch (TV seriál)
The Mockingbird (S02E10)
The Cleaner (S02E09)
The Knock-Off (S02E08)
další epizody (10)
Pán času (TV seriál)
The Doctor Falls (S10E12)
World Enough and Time (S10E11)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (5)
2014 Intruders (TV seriál)
Prey (TV seriál)
Vesnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2013 Vesnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Zima 1916 (S01E04)
další epizody (6)
2011 Exil (TV seriál)
Mad Dogs (TV seriál)
2009 Jak běží život (TV seriál)
2007 Life on Mars (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
Pán času (TV seriál)
Poslední z pánů času (S03E13)
Zvuk bubnů (S03E12)
Utopie (S03E11)
2006 Life on Mars (TV seriál)
Episode 8 (S01E08)
Episode 7 (S01E07)
Episode 6 (S01E06)
další epizody (8)
2003 Canterburské povídky (TV seriál)
State of Play (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2002 White Teeth (TV seriál)
2001 Spaced (TV seriál)
Back (S02E01)
2000 Clocking Off (TV seriál)
1997 The Lakes (TV seriál)
The Locksmith (TV seriál)
1995 Strašidelné příběhy (TV seriál)
1994 Men of the World (TV seriál)

Dokumentární

2014 Bitva ve vaší mysli (TV film) - vyp.
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
2009 Daredevils: The Human Bird (TV film) - vyp.
Odvážlivci (TV seriál)
2008 50 Ways to Leave Your TV Lover (TV film)
2007 Tibet: Vražda ve sněhu (TV film) - vyp.
Žlutý dům (TV film)
2006 V jednom domě s agorafobií (TV seriál)
2004 Jak snadno vydělat miliony (TV film) - vyp.
The Rise of the Celebrity Class (TV film)
2003 The Real Casanova - vyp.
1990 Cutting Edge (TV seriál)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(37)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace