Reklama

Reklama

Pan Blake k vašim službám

  • Francie Complètement cramé ! (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy úspěšný anglický podnikatel Andrew Blake (John Malkovich) ztratil milovanou manželku, už ho na světě nic netěší. Aby si oživil krásné vzpomínky, vydává se do Francie navštívit panství Beauvillier, kde se kdysi seznámili. Když ale na panství přijede, zjistí, že je všechno jinak! Nejenže jsou hostinské pokoje dlouhá léta zavřené, ale celé panství je na pokraji krachu. Andrew přemluví svéráznou kuchařku Odile (Émilie Dequenne), aby ho na panství ubytovala. Ta má ale podmínku, Andrew musí přijmout práci komorníka, kterého majitelka panství, madame Beauvillierová (Fanny Ardant), urputně ale zatím marně shání. O jejich tajné dohodě se ale nikdo nesmí dozvědět. Andrew nabídku naivně přijímá, ale brzy zjistí, že být komorníkem není vůbec snadné. Navzdory tomu je odhodlaný vytrvat a hrát svou roli co nejpřesvědčivěji. Sblíží se s dalšími obyvateli panství a i díky nim a řadě humorných situací zapomíná na své trápení. Zjišťuje, že i když přišel hledat svou minulost, našel přítomnost a nikde jinde se již dlouho necítí tak dobře. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (21)

milanista 

všechny recenze uživatele

Vrátil jsem se z Paříže, kde na to byla reklama na každém rohu a festival francouzského filmu mě pozval na skvělý film. Mimořádný koncert Malkoviche, který si užívá svoji roli dokonale. Možná inspirace Dobrým ročníkem. Všechny postavy tam sedí jak prd..l na hrnec. A jako většina francouzských filmů to má skvělou atmosféru, inteligentní humor a možná i poučení do života. ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Kam se ztratil francouzský film i v této odlehčené kategorii( romance, komedie) neřkuli drama. Romance v tomto počinu nula, komedie i drama zůstaly někde u pokladny, pokud nehledáte ztraceného kocoura.Otřesný snímek degenerace. Tu jednu hvězdu dávám za to, že si tam můžete trochu procvičit francouzštinu ze střední školy. ()

Reklama

Steven47 

všechny recenze uživatele

Milý a nekonfliktní film, který se snaží navodit pozitivní atmosféru, pobavit a dojmout. Bohužel jsem měl celou dobu pocit, že tomu zkrátka něco chybí. John Malkovich je v hlavní roli skvělý, jeho postava mi nicméně přišla spíš zvláštní než vyloženě sympatická. Podobně jako všichni ostatní totiž vypadá, že je úplně odtržený od reality, což prakticky znemožňuje vybudovat si ke komukoliv vztah. Vše pak působí strašně vyumělkovaně, někdy až nesmyslně, a celý snímek se dost táhne kvůli tomu, jak je unylý. Do toho režisér (a zároveň scenárista a autor předlohy v jednom) jako by nevěděl, co chce odvyprávět, takže se jedná spíš o náhodný sled scén bez větší hloubky či jasnější dramatické roviny. Samotný konec pak působí všelijak, jen ne zaslouženě. Na druhou stranu se však najde několik opravdu vtipných scén, pár hřejivých momentů a vlastně nemůžu říct, že by ve mně po zhlédnutí přetrvávala jakákoliv negativní emoce vůči tomu, co jsem viděl. Jenom mi tak trochu uniká smysl tohohle francouzského počinu. 5/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Znuděné charisma Johna Malkoviche a morousovitá kočka s vypětím sil vytahují tuto ryze průměrnou a zapomenutelnou záležitost k pátému bodu, jedná se však jen o po všech stránkách uondanou oslavu filmového konzervatismu hodící se leda k línému sobotnímu odpoledni u televize. Více zde. ()

Ementaler86 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem měl nulová očekávání a proto jsem byl mile překvapen, když na mě v první hodině vybalil sérii vtípečků a humorných situací, u kterých jsem se pravda nenudil. S těžkým srdcem ale musím konstatovat, že slušně nastavené tempo totálně dojebal nekonečně natahovaný sentimenti konec, který film na posledních dvacet minut hodil do kategorie vylízaných romanťáren. Být konec výrazně kratší, svižnější a méně sentimentální, asi bych napálil plnou. I přesto děkuji frantíkům za příjemně strávený večer. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno v Bretani na zámku du Bois Cornillé ve Val-d'Izé. Na filmu se podíleli bretoňští herci a technici. (Irelandlove)

Reklama

Reklama