Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (104)

plakát

Přišla v noci (2023) 

Legenda praví, že Jirka splácí nájem dodnes.

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Když jsem tento počin viděl tenkrát v kině, asi jsem byl špatně naladěn, jelikož mi to napoprvé moc nesedlo. Rozhodl jsem se tomu ovšem dát ještě jednu šanci a udělal jsem dobře. Takový Nolan na houbičkách, řekl bych. Hovadina je to neskutečná, ale zábavná a dobře propracovaná. Oscar, tedy alespoň za mě, zasloužený. Jsem zvědav s čím se Dan a Dan vytasí příště.

plakát

Jednorožci vs. medvídci (2022) 

Jakožto příznivci happy tree friends mi myšlenka na mordování roztomilých zvířátek přišla jako jasná volba. Dostalo se mi vskutku brutální podívané, která je krásně naanimovaná a navíc má určitý přesah, což jsem ani neočekával. Velmi kvalitní podívaná.

plakát

Taková zvláštní rodinka (2001) 

Wes Anderson je jeden z mých nejvíce comfy režiséru, protože vždy před zapnutím jakéhokoliv jeho filmu vím, že se dobře pobavím. Tentokrát se mi dostalo velmi příjemné komedie se spoustou kvalitní hudby a cikánských taxíků. Owen Wilson si snad nemohl napsat víc úžasně absurdní postavu. Dovolím si říct, že rozhodně jeden z těch lepších počinů pana režiséra.

plakát

Bob Marley: One Love (2024) 

Jsem rád, že můžu svůj jubilejní stý komentář věnovat tomuto dredatému sympaťákovi. Až na pár nehodících se chlapečků uprostřed hořícího kruhu zde nemám pořádně co vytknout. Pro všechny fanoušky i nefanoušky Boba Marleyho naprosto dostačující. Tak si ubalte jedno džambárko a mazejte do kina, dokud to ještě dávaj. Rastafari.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Takhle nějak si představuju pravý horor. Žádné hlasité zvuky na každém kroku, ale pěkně hutná atmosféra. Bezhlavej žokej Váňa s dual wieldama dělal bububu pěkně od začátku až do konce a tak to má být. Tim Burton navíc do tohoto snímku propašoval i pár komediálních prvků, takže se mi koutky nejednou zdvihly směrem nahoru. Fantastický výkon Johnnyho Deppa snad ani nemusím komentovat.

plakát

Zmizení (2013) 

Nekonečně napínavý a zajímavě vyhrocený počin od mistra atmosférických dlouze táhlých snímku Denise Villeneuva, jehož hlavními hrdiny jsou taťka od rodiny Hugh Jackman s velmi neortodoxními způsoby hledání své nezvěstné dcery a nekompetentní detektiv Jake Gyllenhaal. Velice povedený thriller ke kterému se někdy v budoucnu budu rád vracet a řadím ho někam mezi Sedm, Zodiaca, 8 MM a Obvyklé podezřelé.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Tarantinův naprosto zhovadělej scénář pod taktovkou Roberta Rodrigueze. To je panečku žrádlo. Quentin do tohoto veledíla propašoval spousty zajímavých nápadů a vynálezů, jako krucifix z brokovnice nebo koulorevolver. Mimo jiné si tam ale ještě chytře propašoval i jednu nohy cucací scénu, aby z toho taky chudák něco měl. Film jede od začátku na plnej plyn, a to až do absolutně bizarně geniálního konce. Jako taková jednohubka k večernímu jointu naprosto ideální.

plakát

Strach a hnus v Las Vegas (1998) 

Pořádnej trip na pořádnym tripu. Po zhlédnutí tohohle filmu na mě stěny budou mluvit ještě příští měsíc. Naprosto ulítlá psycho přehlídka podtržená kvalitní hudbou a skvělými hereckými výkony. Plešatící Johnny Depp se mi teď sice bude zjevovat v nočních můrách, ale alespoň mu tu lysinu po většinu času zakrejval ten fešnej klobouček.

plakát

La La Land (2016) 

Velmi jednoduchý, ale pompézně natočený příběh o nenaplněné lásce. Jakožto ne úplně velkého fandu muzikálů mě film začáteční scénou na mostě chytil a nepustil mě do té doby, než Ryan Gosling věnoval do kamery svůj poslední kukuč. Velmi vydařená choreografie a řada velmi chytlavých písní. Po stránce zpracovaní zde nemám co vytknout. Přesto tomu ale k dokonalosti něco chybělo.