Reklama

Reklama

Los colonos

  • Argentina Los colonos (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ohňová země, Chilská republika, 1901. Obrovské, úrodné území, které se bílá aristokracie snaží „civilizovat“. Tři jezdci jsou najati bohatým statkářem José Menendezem (Alfredo Castro), aby vyvlastnili půdu domorodého obyvatelstva a otevřeli cestu k Atlantiku. Pod velením poručíka MacLennana (Sam Spruell), britského vojáka, a amerického žoldáka Billa (Benjamin Westfall), mladý chilský mestic Segundo (Camilo Arancibia) poznává cenu za vytvoření mladého národa, kterou představují krev a lži. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

POMO 

všechny recenze uživatele

Stroze inscenované, ve formátu 4:3 nasnímané drama z nevlídného prostředí Ohňové země v historickém období její kruté kolonizace. Minimalistické obrazově i herecky, syrové v brutalitě násilností a sexuální zvrhlosti. Postava skotského poručíka, trefně obsazená Samem Spruellem, je výživným vrcholem pochmurné a zkažené duše filmu. Velký potlesk iberofonního publika na festivalové projekci naznačil, jak důležitá je pro něj reflexe temných stránek jihoamerické historie. Všechny národy se v nějaké míře vypořádávají se svojí minulostí. [San Sebastian FF] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmový festival v San Sebastianu, film číslo 3. Film pro milovníky koňských hlav z detailu a perverzního násilí. Před sledováním Los colonos by byla určitě prospěšná malá lekce z chilské historie. Takhle jsem si souvislosti pouze domýšlel. Film se rozjíždí pomalým tempem, ale postupně graduje, závěr je zase naopak trochu únavný. Určitě si film nejvíce užijí znalci jihoamerických reálií. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se zlákat na pervérzní násilí, šokující a sexuálně zvrhlé, znělo to jak Srbský film z Chile s kolonisty a u toho jsem nemohl chybět, jenže samotný výsledek je těžkotonážní Nuda k posrání, kde jsem nudou propadal až halucinacím!! Herci, dialogy a samotný příběh mě extrémně nezajímal, fakt nulový nezájem, to šlo absolutně mimo a to jedno znásilnění chlapa chlapem ( Zdravím Deliverance) mě opravdu z křesla nevytrhne. ještě tu byla jedna brutální scéna, ale to je fakt žalostně málo. Trochu jsem doufal, že ve finále dojde na nějaké pořádné jatka, které to vytrhnou aspoň na průměr.  ale toho se dočkámaž v jiném filmu.Popsal bych to jako True descent into the Madness of Boredom ! Historický levně natočený Art z Chile. který ve mně vřel nenávistí. Divácká nevděčnost. Los Colonos Puta Madre! 3/10. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama