Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí dojemný dokument o zkáze jedné rodiny prostřednictvím aparátu posvěceného státem - zde hlavně zprivatizovaná sociální služba, které jde logicky o to získat co nejvíce klientů = peněz. Bezmocnost běžných lidí z toho jen čiší. A některé výroky o tom, jak u soudu nezáleží na pravdě, mrazí beznadějí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Není tam hromada mrtvol ani hektolitry krve. Nikde nepobíhají psychopati, vrazi ani pedofilové, ale stejně to je děsivější než klasické true crime příběhy. Zdá se, že půjde o další souboj s byrokracií plný nespravedlnosti, ale pak se z toho vyklube problém na národní úrovni, který zničil už stovky rodin a někteří jedinci museli zaplatit tu nejvyšší daň. Nejsilnější dokument na Netflixu a jedna z nejdrsnějších záležitostí vůbec. ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Dokument, pri ktorom budete cítiť zúfalstvo, frustráciu a hnev, dlho ma nejaký dokument takto nezničil. Človeku sa nechce veriť, že toto sa vážne deje, že rodičia musia bojovať o vlastné deti kvôli bezcitnému systému. A keď sa rozhodnete dosiahnuť spravodlivosť, tak sa s vami hrajú ako mačka s myšou a je im úplne jedno, že vám pri tom ruinujú životy. Na sledovanie náročný dokument, ktorý vás nenechá chladným a vryje sa vám hlboko do tela, kde zanechá jazvu. 9/10 ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Šílené, připomíná to ten známý případ české rodiny, které byly odebrány děti tuším někde v Norsku. Je fajn, že natáčením takovýchto dokumentů dostávají poškození ještě jednu šanci porazit ty obrovské společnosti a právní systém, kde se lidi kryjí navzájem. Na světě snad není člověk, který by po zkouknutí tohohle dokumentu Kowalským nepřál vítězství. Na soud v září jsem fakt zvědavý. EDIT: Kowalští soud vyhráli. Aspoň nějaké dobré zprávy v té dnešní době. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednání nemocnice a sociálky je strašlivé a do jisté míry za to může fakt, že úřad péče o děti je na Floridě zprivatizovaný a stává se z něho byznys. No a účelem byznysu je vydělat a nikde jinde to neplatí tolik, jako ve Státech. Každopádně poté, co jsem ztěžka vydýchal to, co se té ubohé rodině stalo, zarazila mě další věc a to je postoj soudu. Médii sem tam probleskne zpráva o absurditách, které řeší americká justice a vzdor zdravému rozumu dá čas od času za pravdu žalujícímu. Příkladem budiž ona provařená kočka v mikrovlnce. A v tomto případě, kde je podezření z nezákonných praktik přinejmenším silné, se soudy zatvrzele brání pustit případ před porotu. Každopádně držím rodině palce, ať to dobře dopadne a Sally Smith přeju fakt něco hnusného. 100% ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama