Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Jack Kowalski, otec: „Rodina se buduje s láskou. S upřímností. S důvěrou. Jako rodič ese snažíme dát svým dětem maximum. Všechno děláme pro ně. A to sme s Beatou dělali.“ Neuveriteľný príbeh, celý čas som si kládla otázku, čo z toho štát má, že odoberá deti rodičom? Asi som našla odpoveď. Systém sociálnej starostlivosti nezastrešuje v tomto prípade štát, ale súkromná organizácia. A ona je za svoju činnosť platená. Pri počúvaní výpovedí Sally Smith som sa pýtala sama seba, či dokument nie je fikcia a nebol sfilmovaný podľa knihy Johna Grishama: Misery nechce zomrieť. Hodila by sa do nejakého hororu! Každý rodič si kládol otázku: Prečo? ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krásne dievčatko, šťastná rodinka, rozprávkový život na Floride, až kým sa jedného dňa všetko nezmenilo. Najviac na svete nenávidím NESPRAVODLIVOSŤ. Nech sa celý svet dozvie pravdu. Som veľmi rada, že tento dokument vznikol. Take Care of Maya je jeden z najsilnejších dokumentárnych filmov, aké som za posledné obdobie videla. Vrelo odporúčam každému. Ja ho musím ešte rozdýchať. Heartbreaking💔 Nenachádzam ani vhodné slová, tak budem len citovať otca rodiny: "Nothing changes if you stay quiet" a ešte "Something good has to come from all this pain". ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si říkal, že to snad musí být Norský či Dánský systém. Tam se děti odebírají jak na běžícím pásu, ale vidím, že i v US je možné ze zdánlivě nemožné situace ne jen dítě odebrat, ale také držet "v zajetí" a extrémně manipulovat s křechkou duší. Americká nemocnice, která má v názvu "děti" se úplně za děti nepostavila. Hlavně mi hlava nebere, jak může zaměstnávat sociální pracovnici, která byla souzena za týrání dítěte :D No teď jsou od pár milionu chudší a snad jim to dojde. Nicméně takhle emotivní dokument jsem dlouho neviděl. Maya je neskutečně statečná dívka, která si ve svých nynějších 17 letech zažila víc bolesti, než leckdo za celý život a i já jsem se přistihl jak poptahuju při jejím utrpení.  Ještě musím dodat, protože je už znám výsledek, jestli by se k soudu vůbec dostalo nebýt právě popularity tohoto dokumentu na Netflixu. Jelikož celý dobou soud případ shazoval ze stolu, trošku se mi zdá, že teď už neměli na výběr. Víc k tomu neřeknu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Radšej mam krvavé horory, ako takéto smutne a kruté filmy zo života. Lebo pri tom prvom si poviem, že je to len fikcia, ale pri tomto druhom si môžem len zanadávať, že prečo niektorí ľudia i keď majú vznešené povolania sú také svine. Čo ich k tomu môže viesť, či len nejaká ľudská úchylka alebo, že chcú si dokazovať, že majú moc nad ľudskými životmi a keď chcú, tak zničia nejednu rodinu, len preto, že proste chcú. A o tom je tento film, ako nejedna rodina bojuje denno denne so systémom, ale víťazstvá sa nedočká alebo je v nedohľadne, lebo celý ten falošný systém je jedna veľká rodina. Potešilo ma, že film je natočený nielen bežnou formou, ale i štýlom documentary a tak to cele dostáva slinu emocionálna hĺbku. Na konci už film trocha strácal náboj, ale aj tak stále to bola ťažká emotívna záležitosť. Silné 4*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od Netflixu niečo na 5 hviezd? Aj zázraky sa stávajú, ale na poli dokumentárnom vedia prekvapiť. A toto je presne jeden z tých dokumentov, pri ktorom sa rybička v kapse otvára nadzvukovou rýchlosťou. Veľký americký sen, ktorý USA reprezentovali možno tak ešte pred 60 rokmi je dnes skazený nebinárny svet s chorým systémom, ale akože demokracia. Ide o veľmi silný zážitok, kde človek nechápe, ako štát môže zasiahnuť do rodiny a spôsobiť nezvrátiteľné tragédie a ešte sa na to pozerá, že akože nič. Dokonca jedno objatie môže stáť život, také silné to je. Dokument u väčšiny divákov určite vzbudí pobúrenie a zdesenie zo systému, ktorý chladne zakrýva pravdu. Trápenie rodiny emocionálne strhne. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama