Reklama

Reklama

Láska a sex v Rusku

(TV film)
  • Francie Sexe et amour en Russie (více)
Francie, 2020, 52 min

Režie:

Barbara Necek

Scénář:

Barbara Necek

Hrají:

Vladimir Putin (a.z.)

Obsahy(1)

Latexové párty a volný sex v kontrastu se čtyřiceti ubitými ženami denně. Poznejte méně diskutované stránky nejrozsáhlejší země světa... Na straně jedné prezentace dokonalé rodiny se sedmi dětmi, která je příkladem ostatním v době, kdy jejich domovina trpí demografickou krizí, na straně druhé jedna z nejvyšších rozvodovostí na světě. Na straně jedné tendence k uzavírání církevních sňatků a dodržování zažité hierarchie muže coby nadřazeného Slunce a ženy jako poslušné Luny, na straně druhé všeobecné přiznávání nevěry a bezpočet opuštěných matek s novorozenci. To vše doprovázeno všudypřítomným a státem tolerovaným násilím na ženách, jež se odehrává v duchu přísloví: „Když muž ženu bije, tak ji miluje.“ A v neposlední straně malá, avšak postupně sílící mladá scéna, která by svým otevřeným přístupem k otázkám sexuality ráda změnila nastavení své společnosti. Takové jsou podoby lásky a sexu v Rusku. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pomer je priaznivý. 46% mužov na 54% žien, to sa aj niečo zvýši. Štatistiky sú však hrozivé. 40% detí vyrastá bez otca, pretože tí radšej chlastajú a utečú od zodpovednosti. A neplatia ani výživné. A tak niektoré devočky idú na čínske hranice, lebo tam zase majú tých chlapov nadostač. Rodina v Rusku neznamená takmer nič a aj keď radi kričia "Za ródinu", význam je tam samozrejme iný :) A napriek toľko kritizovanému zákonu proti LGBT tu bežne existujú polyamorné vzťahy a kluby, v ktorých si muži s psími hlavami navzájom fajčia. Neviem, či to patrilo do tohto dokumentu, ale ako paradox je to tu ukázané. Čo sa týka týrania žien, je šokujúce, že to v Rusku chráni dokonca zákon. Neviem však posúdiť, do akej miery je dokument tendenčný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Absolvoval jsem na Přírodovědecké fakultě v Praze předměty Populační teorie a Populační politika a tento dokument se mi zdá vynikající. Statistika v dokumentu je dost šílená. Rozvodovost v Rusku 70%, 40% dětí jsou bastardi žijící bez otce. Občas se v našich novinách objeví článek o tom, že ruští muži jsou alkoholici a nenosí rodině peníze, takže si ruské ženy berou pracovité prorodinné Číňany. To je rozvedeno zde a ještě se přidává podpora domácího násilí ruským parlamentem. Dokument končí pesimisticky, že přes finanční podporu porodnosti ruských žen může Rusko do dvaceti let ztratit dvacet milionů obyvatel. K tomu se aktuálně přidává emigrace kvůli ukrajinsko- ruské válce, ztráty mužů v této válce a genocidní progresivistické ideologie z USA stojící na hranici Ruska. V samotném USA bylo zvykem středostavovská bílá rodina měla jen jedno dítě, kterému rodiče šetřili na vysokou školu a nyní se zde feministické ženy už prakticky nerozmnožují a země dováží migranty. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečný dokument, který mi jen potvrdil dojem, že Rusko je ještě víc v prdeli než jsem si myslel (a naopak že se my nemáme tak špatně, jak si občas myslíme). Zpočátku mě to moc nebavilo, ale postupně mě naléhavost těch svědectví přesvědčila, že je to záslužný film, který by mělo vidět co nejvíc lidí (proti čemuž bohužel šlo nasazení do nepochopitelného vysílacího času 01:00 v noci na ČT2). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Láska a sex jsou na různých kontinentech a v různých zemí jiné, to je jasné. Určuje to náboženství, historie, kultura samotná apod. Že je Rusko specifické je celkem zřejmé, a to skoro ve všech oblastech života. Na druhé straně to u tak velké země zase není tak překvapivé. Kdybyste koukli do Číny či Ameriky, i zde se najde řada paradoxů. Moc mě nepřekvapilo, že jsou Rusové pijani, to se o nich prostě ví. Tím pádem se dá i očekávat, že se to přenese na vztahy a manželství obecně a v konkrétních statistikách. Uzákonění bití žen je šokující, ale možná mohli slovo dostat i ostatní a ne jen jedna politička, která jako žena samozřejmě bude proti. Svádět navíc všechno na režim Vladimira Putina je trochu zjednodušené. Homosexuálové svá práva mají a že je zbylí obyvatelé nerespektují je věc druhá, do hlavy jim to zákonem prostě nevtlučete, v zemi, kde náboženství má stále silnou podporu to není až tolik překvapivé. Navíc by se ty jejich sexuální večírky nemohly konat, kdyby v Rusku panovala až tak velká nesvoboda. Viděli jsme samotné matky živitelky, viděli jsme i slušně vypadající páry. V každé zemi najdete pozitiva i negativa. Že Rusko není ideální zemí na žití se asi vcelku shodneme, ale dá se to, jak vidíme. Přeci jen mi připadá, že malinko tendenční dokument je. Nutno si uvědomit, že Vladimír Putin by bez velké podpory lidí takhle dlouho vládnout nemohl. Není to tedy jen o režimu samotném, ale i o myšlení tamějšího obyvatelstva, které je hluboce zakořeněné v jejich myslích a zvycích. ()

Wyrdas odpad!

všechny recenze uživatele

Poměrně dost tendenční dokument. Z vlastních zkušeností jsem tam nic podobného ani náznakem neviděl. Oproti tomu Francie, USA, nebo blízký východ prochází stejným - ne-li horším procesem. O zvrácené Ukrajině či Bělorusku ani nemluvě. Hodnotím za odpad, protože smyslem dokumentu je zcela zřejmě geopolitická manipulace s veřejným míněním a já opravdu nemám rád dezinformace. Jako dokumentární film to tedy naprosto selhává. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama