Reklama

Reklama

Pohřešovaná: Případ Lucie Blackman

  • USA Missing: The Lucie Blackman Case (více)
Trailer
USA / Japonsko, 2023, 81 min

VOD (1)

Obsahy(1)

1. července 2000 zmizela v Tokiu jednadvacetiletá Lucie Blackman z Velké Británie. Pátrání pak přitáhlo velkou pozornost a zároveň začal i neúnavný boj za spravedlnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na první pohled záhadné zmizení mladé ženy má ve finále celkem jednoduché řešení. Dokument přitahuje pozornost díky atraktivnímu prostředí Japonska, které je považováno za zemi samých správných lidiček. Opak je samozřejmě pravdou a perverzních úchyláků tam po bordelech pobíhá taky dost. Podivně se profiluje i otec Lucie Blackman, který se velmi rád předváděl před kamerami už během vyšetřování a při natáčení dokumentu si logicky uzmul hlavní roli. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská dělala hostesku v hotelu v Tokiu v Japonsku některé hostesky jely i za klienty domů a jí se to stalo osudné jelikož narazila na chlápka co ženské uspal a zneužíval u ní a ještě jedné to přehnal a zabil je zatímco u jedné to ukecal na otravu jídlem u této se mu to nepodařilo tak její tělo rozřezal a hodil kdesi do vany. Bohužel dokument je nudný takřka hodinu to stojí na místě a sledujeme jen jak ji hledají a tomu soudu se to věnuje zhruba 20 minut konec není ani přeložený tak, že pokud neumíte anglicky zjistíte hovno. První ho zprostí viny z nedostatku důkazů  a pak se rodina odvolá a on dostane doživotí (proč nedostal trest smrti nevím a bohužel na to nikdo neodpoví) . P.s. žádné blicí pytlíky nepotřebujete Dahmer dělal daleko větší hnusárny než tenhle. 40 procent téma dobré zpracování špatné. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být mrazivé, niterné a emočně intenzivní dokumentární drama ve stylu Jacksonova Pevného pouta. Stačilo tak málo, aby režisér Yamamoto seznámil diváka s životem a dětstvím pohřešované hostesky Lucy. Místo toho nám servíruje naprosto běžné vyšetřování sexuálních predátorů v Japonsku z pohledu členů tamního policejního oddělení a otce zmizelé dívky. Před samotným sledováním doporučuji připravit blicí pytlíky, protože z těch zvěrstev, které uvidíte, se Vám udělá silně nevolno. Věčná škoda, že si režisér nechal v prvních minutách utéct příležitost emočně prohloubit vztah pohřešované s divákem. Tomu je tak minimálně v první polovině snímku lhostejné, jak to s Lucy dopadne. I přes zmíněné neduhy snímek ke zhlédnutí doporučuji, zvlášťe poté, pokud jste hosteska a plánujete pracovat v zahraničí. Tři hvězdy. 🙂 (26.07.2023) ()

babuška 

všechny recenze uživatele

sériových vrahů nebo násilníků je až přehršel, tento film ukazuje, že jsou všude po světě, a vzdává čest a tichou vzpomínku na všechny oběti těch zrůd, nejni to sice nový téma, ale je to k zamyšlení, je o animalních pudech které si v sobě neseme, a co se stane když vylezou na povrch, když v nás udusí naše smysly pro úctu k jiné lidské bytosti,  škoda takový krásný mladý holky ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce se událo toto: mladá a zjevně pitomá holka, jela do cizí země dělat hostesku (samo o sobě nevinné povolání, které je ovšem spojeno s jistými rizky od mužů, kteří si pletou hostesky s prostitutkami) a navíc jela s úplně cizím chlapem kamsi do paďous a do jeho bytu. Riziko, které toto naivní počínaní s sebou nese, se jí vymstilo. Takových příběhů, kdy se nechá mladá naivka oblbnout drahým autem a velkým světáctvím, je mnoho. Toto ovšem nedopadlo dobře. Pozůstalým budiž útěchou, že nejspíše umřela v bezvědomí na otravu chlorofomem, či jinou omamnou látkou a tudíž si tu hrůzu nejspíše ani nestačila uvědomit, snad.  Za mne je více alarmující, jak v tomto patriarchálním státě vůbec přistupovali ze začátku k vyšetřování a jak hlášky o znásilnění ani nevyšetřovali. proč také, když jde jenom o ženy, hostesky a cizinky k tomu? Zpracování příběhu velmi ploché a bez emocí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama