Reklama

Reklama

Na útěku

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Epizody(20)

V tomto akčním seriálu o nadpřirozenu čelí teenageři, kteří skrývají své superschopnosti, spolu se svými rodiči, kteří žijí s bolestivými tajemstvími z minulosti, obrovskému nebezpečí. (Disney+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Parádní seriál, mezi těmi superhrdinskými se u mne zařadil na přední příčky. Dost jsem si zavzpomínal třeba na seriál Hrdinové a na to jak jsme se tehdy těšili až vyjde nový díl. Také je zde zajímavý korejský prvek, že díly, jejich struktura a to kdo v nich hraje hlavní roli se může v průběhu seriálu dost lišit až tak, že sledujete skoro něco jiného a pak....no nebudu spoilerovat prostě se na to běžte podívat a i kdyby vás tolik nebrali první díly tak tomu stejně dejte šanci, obzvláště pokud máte rádi pořádně akční scény. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

Už je to nejaká chvíľka čo som naposledy písal recenziu, ovšem Moving si ju jednoznačne zaslúži. Nepamätám si, ako som ho našiel, ani prečo som sa rozhodol uprednostniť ho pred tým všetkým, čo mám vo watch liste, ale musím sa priznať, že to absolútne neľutujem. Ide totiž o presne ten seriál, ktorý raz ročne vyprodukuje Kórea, ktorý svojimi kvalitami predčí snáď úplne všetko podobné žánrové. O postavách sa snáď nemá ani význam baviť, už Bulgasal ma presvedčil, že kórejci jednoducho vedia na týchto svojich siahodlhých stopážach nadviazať puto medzi divákom a charaktermi tak, ako snáď nikto. Super hudba, zimomriavkové scény a krásna idea, zabalená do sviežeho kabáta. O tých dobrch veciach sa však ani zďaleka neoplatí písať toľko, čo o tým nepodarených, keďže dúfam, že tieto sa do druhej série zlepšia. Ironicky, najväčším problémom seriálu Moving sú pacing issues. Strávime síce s postavami 20 dielov, ale dej sa nezdá byť dostatočne vykrištalizovaný, aj napriek tomu, že celý čas baví. Čiže aj keď sme strávili s postavami tak veľa času, stále mám pocit, že by som chcel vidieť viac situácií s Ganghoonom alebo Bang Kisuom. Druhý, môj osobný, problém je rozdelenie na tretiny, kedy tá prostredná nie je ani zďaleka taká zaujímvá ako tie zvyšné, čiže prehrýzť sa cez tie love story keď som vedel, že môžem sledovať Huisoo a Bongsoka bolo celkom utrpenie. Posledná neveľmi podarená vec je nedotiahnutosť niektorých príbehových línií a motívov. Hovorím teraz napríklad o šikanovanej spolužiačke alebo o Frankovi, ktorí sa objavujú v prvej tretine len na to, aby až do konca zmizli a v posledných piatich minútach triumfálne ukázali na kameru svoju tvár, s výrazom kričiacim na diváka "gotcha!". Koniec mi ani nepripadá ako koniec, než ako začiatok, s množstvom materiálu čakajúcim na spracovanie. Podobne ako Jewjutsu Kaisen, kedy prvá séria je len akýsi prológ, akési ticho pred búrkou. Tl;dr: Veľmi dobre napísaný a zrežírovaný a zahraný a ja neviem čo ešte seriál, ktorý určite odporúčam; aj napriek toľkému počtu epizód. Už dávno sa mi nestalo, že by ma niečo takto bavilo sledovať. 80%, 4* ()

Reklama

Isag1 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o veľmi generický Kórejský snímok, ktorý som absolútne nečakal, že bude až taký dobrý a kvalita efektov bude až priam filmová. Som veľmi milo prekvapený z tohoto superhrdinského kdramatu zaradeného do rozdielnej budúcnosti, ako tej našej a myslím si, že tento seriál si určite zaslúži aj tú druhú sériu, keďže 20. diel skončil docela s otvoreným koncom plných otáziek. Samozrejmosťou sú tu veľmi dobre zapracované postavy do deja a všetko je vždy divákovy dobre vysvetlené. Čakal som od toho úprimne menej a dostal som omnoho, ale že omnoho viac. Taktiež sa nebáli absolútne tej krvy a celkovo gore počas celého seriálu. 4/5, 1 hviezda dole za docela nerozvinúty vzťah medzi dvoma hlavnými mladými postavami, ktorý sa nejak počas celého filmu moc nehýbal a bol instantne uzavretý behom poslednej epizódy, možno 2. séria to vyrieši... ()

Nam.94 

všechny recenze uživatele

Začátek me hrozně nebavil, zdalo se mi komické, jak ten kluk pokaždé vzlétl a začal se chovat sus ale od 7 dílu to byla pecka. Bylo tam sice dost pomalých scen, kde se zbytečně zaměřovalo na jeden bod ale jinak to dost dobré.  Bavilo mě, jak se začala přítomnost propojovat s minulostí a dostali jsme 1-2 dílné představení každé hlavnější postavy. Moc mě bavil hlavně příběh toho nesmrtelného otce,  choval se nejvíce reálně a byl nejvíc uvěřitelný.  Dále mě bavilo jak se u všech záporných postav také objevila jejich lidská stránka a nebyli to jen psychopati co chtěli zabíjet,  ale lidé s emocemi a potřebou chránit svou rodinu i přesto,  že ze sebe udělají zrůdu. Dávám tomu slabší 4 hvězdy,  nenechte se odradit začátkem nebo nahlavu tématem o lidech se zvláštními schopnostmi,  po zhlédnutí nebudete litovat a zaručuju, že vás to bude bavit. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání posledního dílu musím uznat, že korejci prostě umí, a umí to na výbornou. Takže po 1. sérii Hry na oliheň, divňáku Devils, a teď i po 1. sérii tohoto skvostu shledávám, že dosud víceméně ignorovat jihokorejskou produkci byl neodpustitelný hřích, který musím napravit. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (mnx)

Reklama

Reklama