Reklama

Reklama

Baletka

Trailer
Jižní Korea, 2023, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalá bodyguardka oplakává svoji nejlepší kamarádku, kterou nedokázala ochránit, a pouští se na misi s jediným cílem: splnit její poslední přání. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jednohubka ok, ale jinak Baletka svůj potenciál být korejskou ženskou obdobou Johna Wicka nevyužila ani z poloviny. Hlavní hrdinka je sympatická a úplně sem neměl problém jí věřit že dokáže vykosit pár zloduchů, ale té akce je nakonec poměrně málo a když na ní dojde tak se nedá říct že by byla nějak extra inovativní (ať už choreografií nebo nasnímáním). Tak snad Ana de Armas naplní svůj baletní potenciál lépe...55% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

No, John Wick to zrovna není, ale na stranu druhou, jistá podobnost by tam byla. Vlastně nemám problém s 55 kg mstitelkou, ale spíše se záporáky, kteří byli umělohmotní, kožení neherci. Také chybělo napětí a draw, který jsem postrádala zvláště u akčních sekvencí. Bylo to prostě moc korejské, ale jako celek určitě lepší, než většina toho, co jsem z této země viděla. za mne 55%. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro ženský, který dokážou pomlátit a postřílet desítky gangsterů s nožema a sekerama, mám odjakživa slabost. Zvlášť když jde o pěkný a málomluvný Asiatky. Ale takový fajn postavy by si zasloužily filmy s aspoň o trochu víc svižnějším tempem, tzn. o trochu víc akcí nabušeným dějem, a taky preciznějšího kameramana, než nějaký tupý hovado, který většinu scén zmrvilo rozklepanou ručkou. Škoda nevyužitého potenciálu, námět byl v rámci brakového žánru výborný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTI MĚ! PROSÍM…“   Má to hodinu a půl a stejně to v úvodu natahujou (a nuděj)…  V podstatě se jedná o slabší Bessonovku, takže by se dalo napsat, že je to kategorie „Korejci pro Netflix“, páč pro sebe by si nenatočili… Má to 3 akční scény (včetně blbýho finále). Navíc je to film spíš holčičí… /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu se opět setkali Jeon Jong-seo , Kim Ji-hoon a Jang Yoon-ju, kteří spolu učinkovali v seriálu „Money Heist Korea: Joint Economic Area“.  2.) Thx za titule „Jakub Doležal“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Psychedelický trailer mě navnadil na něco honosnějšího, ale Ballerina se nakonec zařadí mezi průměrnější příspěvky do jihokorejské filmografie. Rozhodně mě bavilo sledovat ten vizuál. Po formální stránce si s tím autoři vyhráli, ty rozmanité a extravagantní barvičky měly něco do sebe. A taky ten slizký záporák, kterého se herecký představitel zhostil na jedničku. Ale ostatní aspekty už na tom tak slavně nejsou. Akčních sekvencí zde člověk moc nenajde, ale v tom bych hlavní problém neviděl. Spíše mi vadil ten chaotičtější střih (z toho hned divák pochopí, že herečka v hlavní roli nemá zkušenosti s tímto žánrem), kde málokdy rozumíte, co se na obrazovce děje. Aspoň ta stylizace prostředí a brutalita (viz. rozkousané střepy) samotnou akci zachraňovala. A ten závěr s plamenometem též kladně překvapil. Takže v souhrnu jednohubka, co neurazí, ale ani nenadchne. Za mě dávám 5,5/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Jong-seo Jun (Okju) měsíce intenzivně trénovala v bojových uměních v rámci přípravy na bojové scény. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama