Reklama

Reklama

Skrýše a útěky Ladislava Fukse

(TV film)

Obsahy(1)

Spisovatel Ladislav Fuks (1923–1994) jednou řekl, že veškeré odpovědi na otázky, které se týkají jeho samotného, tazatelé naleznou v jeho díle. Jaká tajemství tam rozkryjeme? Ladislav Fuks proslul jako autor psychologické prózy, jeho hrdinové bývají sevření strachem, drceni okolním světem a zahnaní do kouta. To asi prožíval i samotný Fuks. Bylo mu patnáct, když do Prahy vstoupili vojáci s hákovými kříži. Byl svědkem toho, jak jsou jeho židovští spolužáci z gymnázia ponižování, terorizování a nemilosrdně likvidováni. Soucítil s nimi a pravděpodobně se dokázal docela dobře vžít do role štvané zvěře. A strach, který tenkrát pocítil, jej pak doprovázel po celý život. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavil mě Borghes, který říká "zrcadla jsou nestoudnosti, protože rozmnožují počet lidí". Podobnou gumovou masku stařeny s vlasy a šátkem mám doma,, ale vítat v ní návštěvy skřehotavým hlasem mě nenapadlo.   https://www.ceskatelevize.cz/porady/14124714436-skryse-a-uteky-ladislava-fukse/ ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Funerální koncentrace stínoher, démantů dekadentní "černoty," pavučin v rubáši poeovsky-wildeovského kavalíra, rezidenta jinovatek, kabaretiéra erbenovské tuše, s viděním pod tíživý kabátec, do erbovního "bubáctví" záhrobních zahrad. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Pro mě v lecčems objevný dokument o životě i díle mého oblíbeného spisovatele. Stejně jako v případě Milana Kundery se mi jen potvrdilo, kolík průměrných a podprůměrných si vždycky rádo léčí svůj komplex méněcennosti dehonestováním těch, kteří je kvalitou a významem své tvorby mnohonásobně převyšují. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama