Reklama

Reklama

Závod o vrchol

Trailer
Německo, 2023, 89 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Nebojácní horolezci Ueli Steck a Dani Arnold se ve švýcarských Alpách vrhají do riskantního souboje. Kdo bude rychlejší při zdolávání zrádných severních stěn? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem kroutil hlavou nad alpinistickými cvoky, kteří ladněji a rychleji lezou po převisech hor, než já jdu vůbec pěšky po rovince. A někdy ještě úplně bez jištění. Rivalita dvou lezců zajde až tak daleko, že vrcholky švýcarských hor zdolávají na čas. Pokud navíc o životech a osudech těchto sportovců slyšíte poprvé, tím více budete (ne)příjemně překvapeni. Na špičky horolezeckých dokumentů to nemá (v rychlosti mě napadají třeba Free Solo nebo Pád do ticha), ale i tak jde o příjemně strávených devadesát minut s nádhernými záběry nelítostných hor a ve společnosti lidí, se kterými by životní pojištění uzavřel jedině blázen. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, vlastně mě ani nikdy nenapadlo že něco jako rychlostní výstup na hory existuje. Vím že tu byly výzvy jako 14 vrcholů, ale to bych nebral úplně jako rychostní výstup, je to trošku jinej druh lezení. Záběry jsou nádherný, ty zasněžený výhledy se prostě neokoukají. Ale i když je film víceméně věnován Uelimu Steckovi, tak musím říct že alespoň tady na mě působil dost arogantně a povýšeně. Neznám ho takže idk, ale působil tak. Představa toho, že po tom co udělal chybu padal 1000 metrů ze srázu je crazy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Blázni. Krásne obrázky. Ale blázni. A potom sa divme, ak niekto urobí malú chybu a letí 1000 metrov dolu v ústrety smrti. Hrdina? Ľutovať ho? ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Začátek je úplně super a zíral jsem na to s otevřenou pusou jako kdysi na Free Solo. Ale v půlce dokument bohužel dost ztratí dech, začnou se opakovat záběry, co už jste jednou viděli, a ty opravdu zajímavé věci natočené nejsou. Celé to najednou působí tak nějak rozpačitě, jakože posbírali stopáž z jiných dokumentů a nějak to poslepovali rozhovory s kámoši obou horolezců. Není to vyloženě blbý, rozhodně o míli lepší než tragických 14 vrcholů, ale špičková jízda to taky není. ()

Reklama

Reklama