Reklama

Reklama

Úspěšná podnikatelka přežije pád vrtulníku v mrazivé tajze. Vyzvedne ji místní kmen, který žije daleko od civilizace. Podaří se jí vrátit domů ke své rodině, nebo je na severu navždy ztracena? (FunDinDung)

Recenze (10)

muflonus 

všechny recenze uživatele

Viděno na sledujteto a je to zase po delší době něco kvalitního k vidění po všelijakých bracích které se snaží dojmout jako je Hranice a nebo filmech které jsou jako rychle se proměňující obrázky efektů, výbuchů. Je to příběh ženy která na cestě vrtulníkem havaruje a ujmou se jí sibiřské kmeny které jsou mimo civilizaci a snaží se jí naučit jejich způsobu života. Opravdu moc hezký klidný film pro každého kdo si chce u filmu nejen odpočinout ale něco se i přiučit a nahlédnout do života severských kmenů. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Takže. Pokud šlo o jakousi uměleckou stylizaci, nebo o jakousi těžkomyslnou pseudoromantickou fantazii, pak na mě byla příliš rafinovaná a já její nadsázku nepochopil. Z toho důvodu dávám pro jistotu třetí hvězdu. Pokud ne, tak na mou čest a svědomí prohlašuju, že tohle byla vskutku nadprůměrně praštěná ba kolosální chujovina. Kdyby byl děj situovaný na Divoký západ, namísto vrtulníku v něm dostavník a namísto Sibiřanů třeba Komančové, příběhu by šlo jistě věřit. Nebo kdyby se aspoň jednalo o Sibiř minimálně před sto lety. Ale dnes? Tedy přiznávám že tamní realitu neznám, ale troufám si důvodně pochybovat, že by v dnešní době někde kousek za Uralem ještě existovala tak dokonale od civilizace odloučená prvobytně pospolná domorodá společenství, jako byla ona idealizovaná, malebně bukolická vesnice ve filmu. Spíš občas čítávám o tom, že tamní populace je často zdevastovaná vodkou (v lepším případě) nebo samohonkou a jako cizince si v ní umím představit spíš Putinovy válečné náboráře, než z nebes padlé sličné Moskvanky. Ale moc rád bych se mýlil. Jo a mmch. modré oči babky šamanky prozrazovaly, že k nějakým těm stykům s bělochy už v kmeni v minulosti jistě došlo. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tentoraz ma ruska tvorba nepotesila a to aj napriek tomu,ze sa jedna o film natoceny podla skutocnych udalosti,dobrodruzny zaner si predsa len inak predstavujem,toto bola skor nuda a strasne mi liezla na nervy ta histericka pri*ebana blondina,a aby nebolo malo,tak este aj ten koniec bol taky vselijaky,takze dakujem,neprosim...:⁠-⁠) ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečného příběhu to opravdu není, jak tu někteří píšou. Jedná se hezky natočenou pohádku pro děti, s idealizovaným, černobílým světem, hrdiny a dobrodružstvím, jak si ho pamatujeme z knížek, které jsme jako malí četli s baterou pod peřinou. Nechybí dramatické, zdlouhavé nájezdy kamerou podložené silně emotivní hudbou. Akorát nevím co v pohádce pro děti dělají sexuální scény a hodně "psycho" a odfláklý konec. Pokud to celé někdo nemyslel jako vážný film pro dospělé, snad ne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet bol už podľa popisu lákavý, ale zápletka bola napokon až príliš jednoduchá a triviálna. Helikoptéra proste padla, Dina prežila, a vďaka domorodému kmeňu kdesi v tajge mimo civilizácie sa dokázala akosi pozviechať - fyzicky aj psychicky. Akurát tá časť, kedy sa Dina snažila asimilovať do štruktúr kmeňa, ma absolútne nechytila. Zato ten záver, keď sa vrátila k "milovanej" rodine, to stálo za to. Škoda, že nebol tak pútavý celý tento film. 2* ()

Zajímavosti (5)

  • Špeciálne pre film bol vynájdený jedinečný jazyk, ktorým hovorí v tajge ukrytý kmeň. Vytvoril ho ruský lingvista Anton Kirov, ktorý predtým vymyslel jazyky pre filmy Perzské lekcie (2020) a Podelniki (2021). (Arsenal83)
  • Natáčania sa zúčastnilo niekoľko desiatok jakutských jeleňov, asi tridsať psov a dokonca aj jedna krava. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebiehalo v Národnom parku Lenskiye Stolby v Jakutsku, vrátane mysu Kangalas. (Arsenal83)

Reklama

Reklama