Reklama

Reklama

Hra na oliheň: Výzva

(pořad)
  • Velká Británie Squid Game: The Challenge
Soutěžní / Reality-TV
Velká Británie / USA, 2023, 41–57 min

Režie:

Liz Oakes
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

456 skutečných hráčů vyrazí do světa Hry na oliheň, aby v náročné zkoušce schopností i charakteru zabojovali o výhru 4,56 milionu dolarů, která jim úplně změní život. (Netflix)

Recenze (96)

salamandrr 

všechny recenze uživatele

vizuálně skvělé, některé hry podařené, ale "hry" kde se pouze vybírají účastníci co jdou dál, to je prostě o ničem. Logicky je to vyplněné žvaněním o ničem. klobou dolů před hrou kuličky, tam autoři dokázali podvést účastníky a dali dohromady přátelé, kteří se museli vyřadit, fakt super nápad a provedení. ()

Athree 

všechny recenze uživatele

První polovina (tedy pět dílů) úspěšně za mnou. Se vší úctou a respektem mi připadalo, že se tu až příliš tlačilo na pilu ohledně otázek afroamerické diskriminace. Upřímně, jsem nejtolerantnější člověk, co znám, ale tady mi to přišlo hrozně "na sílu" a věřím, že to někomu může připadat otravné. Co se ale týče jednotlivých her, oceňuji i přidání jiných než v seriálu. Každopádně mi to celé připadá hodně "nemastné, neslané", nemá to prostě žádnou dynamiku a akci, spíše to spadá k bulvární reality show. Každopádně jako zkrácení čekání na Squid Game Season 2 (2024), fajn. Ale o nic nepřijdete. ()

Reklama

Timak 

všechny recenze uživatele

Jediné s čím mám problém je fakt, že se popírá základní myšlenka původní série, a to ta, že každý má stejnou šanci. Zatímco v této reality show jdete loupat brambory a najednou máte možnost vybrat jednoho soutěžícího, kterého vyřadíte. Prostě jen tak. Jinak je to velmi povedený a závěrečná hra dokonalá. ()

makakus odpad!

všechny recenze uživatele

Peytl se ptá - "co jste čekali?" Ok. Čekal jsem alespoň minimální závan jakékoliv emoce. Víš, Peytle, od toho se seriály (včetně reality show) a filmy dělají - aby zaujaly. Aby nebyly jen příšerně nudné, sterilní, prázdné.  Stačilo by tedy, kdyby to bylo aspoň místy malinkato zábavné, napínavé, dynamické, lidské, ztřeštěné, smutné, dojemné... Tady to vypadá spíše na dílo umělé inteligence v beta verzi, kterou programoval idiot, nikoliv scénárista nebo dramaturg. Ona to vlastně ani není reality show, ale jen hra na reality show plná očividného předstírání, že se něco děje nebo že si někdo něco myslí. Nejenže tomu chybí jakýkoliv nápad, ono jakoby ani nikoho nenapadlo, že by tam nápad být měl. ()

PATJA 

všechny recenze uživatele

Negativním hodnocením zde příliš nerozumím. Je to fascinující sonda do lidských duší a charakterů s překvapivými zvraty, kdy někdo, koho jste považovali za kladnou postavu, zčistajasna zradí a naopak. Lidé jsou prostě komplexní bytosti. Jediné, co mi vadilo, byly hry, ve kterých dotyční nemohli rozhodnout o svém osudu. To, vzhledem k tomu, jak si seriál zakládal na férovosti a spravedlnosti, není moc obhajitelné a ani divácky mi to nepřišlo atraktivní (myslím třeba mrtvé ve hře "lodě"). ()

Galerie (105)

Zajímavosti (2)

  • Ve 2. epizodě 1. série s názvem The Man With The Umbrella, konkrétně ve 26. minutě, postupuje hráč číslo 344. V českém dabingu je však místo něj řečeno číslo 334. (Zix.)
  • První kolo soutěže se konalo v Cardington Studios v anglickém Bedfordu. Na place byly velmi nízké teploty. Lze vidět, že soutěžící měli často ruce v kapsách, právě kvůli zimě. (kateisgreat)

Reklama

Reklama