Reklama

Reklama

Taste of Fear

  • USA Scream of Fear
Trailer

Obsahy(1)

Bohatému podnikateli na jihu Francie přijíždí ze Švýcarska dcera, se kterou se deset let neviděl. Penny zůstala po smrti matky a hlavně později i své nejlepší přítelkyně sama, odkázaná jen na pomoc druhých. Po nehodě na koni je totiž upoutána na vozíku, ochrnutá na dolní končetiny. Místo otce, jehož přesnou podobu si vlastně už ani nepamatuje, ji však v rozlehlém domě na útesu nad mořem přivítá jen její nevlastní matka a otcův pohledný mladý řidič. Otec odjel kamsi za obchodem a termín jeho návratu je z neznámého důvodu zastřen podivným tajemstvím. Jen jednou se dívce ozve po telefonu, ani to však nerozptýlí její podezření, že se tu děje něco podivného. Hned první noci se totiž setká s přízrakem, který nápadně připomíná otce. (dopitak)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Snímek nezaznamenal velký úspěch ve Velké Británii ani v USA, ale velké oblibě se dočkal v Evropě. (reich)
  • Christopher Lee poznamenal, že režisér Seth Holt byl nejlepší režisér ve společnosti Hammer Films a vůbec ve Velké Británii. (reich)
  • Zajímavostí je, že Christopher Lee byl během natáčení pozorován samotným Garym Cooperem. Bylo to při scénce, kdy hlavní protagonisté seděli u večeře. Tato scénka se natáčela ve studiu, kde se točil také film The Naked Edge (1961). Společně se pak Christopher Lee a Gary Cooper ještě jednou setkali u společného oběda, ale to bylo bohužel naposled. (reich)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, natáčen byl Black Parku v Buckinghamshiru v Anglii. (reich)

Reklama

Reklama